Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



vineri, 12 iulie 2024

ANCOM validează solicitarea de acordare a licențelor pentru rețele publice în tehnologie DECT în 28 de localități


 În urma anunțului ANCOM privind acordarea licențelor pentru instalarea și exploatarea unor rețele publice locale de comunicații electronice în tehnologie DECT în banda 1880-1900 MHz, Autoritatea a validat opțiunile Orange România, care obține astfel extinderea valabilității licențelor existente, pentru rețelele sale locale DECT din 28 de localități (unități administrativ-teritoriale) situate în județeleGalați și Tulcea.
Lista finală a localităților este disponibilă pe pagina ANCOM de internet, aici.
Anunțul pentru o nouă rundă de alocare a benzii DECT a fost lansat ca urmare a primirii a două cereri din partea Orange România privind continuarea furnizării de servicii de comunicații electronice, prin intermediul tehnologiei DECT, pentru 28 de localități din aceste județe. Autoritatea a anunțat că primește și alte solicitări de manifestare a eventualului interes din partea pieței în intervalul 25 iunie – 04 iulie 2024.
Având în vedere că Orange România SA este singurul operator care și-a exprimat interesul pentru această bandă, nu s-a mai organizat cea de-a doua etapă a mecanismului de validare a opțiunilor operatorilor, necesară numai în cazul existenței mai multor cereri pentru aceeași localitate.
Procesul de acordare a drepturilor de utilizare în această bandă se va relua periodic, în lunile iunie și noiembrie ale fiecărui an, dacă Autoritatea va primi și alte cereri de obținere a unor drepturi de utilizare în vederea furnizării de rețele publice locale de comunicații electronice cu acces pe suport radio în banda DECT, anterior datelor de 1 iunie, respectiv 1 noiembrie. ANCOM va anunța momentul de demarare a unei noi runde de alocare a benzii DECT și perioada de timp în care Autoritatea așteaptă opțiunile celor interesați, urmând ca ulterior să fie declanșat mecanismul de validare a opțiunilor operatorilor.
Acordarea licențelor se face conform Documentului de poziție privind utilizarea spectrului radio la nivel național în banda de frecvențe 1880-1900 MHz, ce se aplică începând cu anul 2014, când Autoritatea a stabilit ca banda DECT să devină disponibilă la nivel național, documentul fiind actualizat în anul 2019.
Mai multe detalii despre această rundă de alocare a benzii DECT sunt disponibile aici.
Informații utile despre banda DECT
Banda de frecvențe 1880-1900 MHz (așa-numita „bandă DECT”) asigură o acoperire bună a teritoriului (însă fără a permite capacități semnificative de transmisii de date), motiv pentru care ANCOM și-a propus – prin elaborarea și adoptarea documentului de poziție – să încurajeze utilizarea acesteia, cu precădere în zonele geografice defavorizate din punct de vedere al accesului la servicii de comunicații electronice.
Având în vedere rezultatele procesului de acordare a drepturilor de utilizare în banda 1880-1900 MHz în tehnologie DECT, demarat în data de 25 iunie 2024, vor continua să funcționeze rețelele publice locale de acces pe suport radio, pentru furnizarea de servicii de comunicații electronice destinate publicului, existente în prezent.


Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii(ANCOM) este instituția care promovează interesele utilizatorilor de servicii prin promovarea concurenței și inovației pe piețele comunicațiilor electronice și serviciilor poștale, administrarea pro-competitivă a resurselor limitate (spectru radio, resurse de numerotație și resurse tehnice asociate), încurajarea investițiilor eficiente în rețele și infrastructuri și promovarea conectivității ultrarapide. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitați www.ancom.ro,www.portabilitate.rosi www.veritel.ro. Pentru a testa si monitoriza calitatea serviciului de internet, accesați www.netograf.ro. Pentru a consulta acoperirea cu servicii de voce mobilă a localităților, drumurilor naționale și județene din România, accesați www.aisemnal.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu