Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 10 iulie 2024

UPT și OPSWAT Academy, parteneriat strategic pentru formarea viitorilor experți în securitate cibernetică

 

Universitatea Politehnica Timișoara și OPSWAT Academy au încheiat un acord de parteneriat pentru a oferi studenților o educație actualizată și relevantă în domeniul protecției infrastructurii critice (CIP), formându-i astfel încât să devină viitori specialiști în domeniu. Acest parteneriat reprezintă un pas semnificativ înainte în încorporarea experienței practice din industrie în învățământul superior.
Prin valorificarea programului de burse de 10 milioane USD al OPSWAT Academy, UPT își propune să accelereze educația studenților săi, echipându-i cu cunoștințele și abilitățile necesare pentru a aborda lumea în schimbare dinamică a securității cibernetice și pentru a răspunde cerințelor industriei globale de securitate cibernetică.
Parteneriatul cu Opswat Academy asigură pentru cadrele didactice din Facultatea de Automatică și Calculatoare a UPT care doresc acest lucru acces la programele de training si certificare ale companiei OPSWAT, în domeniul securității cibernetice și tehnologiilor Cloud Computing. Totodată, studenții facultății vor putea sa acceseze aceste cursuri OPSWAT, în cadrul diferitelor discipline unde cadrele didactice vor folosi resursele oferite de OPSWAT Academy. În același timp, compania a pus la dispoziție licențe gratuite pentru studenții care doresc să urmeze programele OPSWAT Academy.
„Suntem încântați să facem parte din această inițiativă și că am colaborat cu OPSWAT Academy. Educarea viitorilor specialiști în domeniul securității cibernetice, amenințărilor, prevenirii etc. a devenit o abordare obligatorie în ecosistemul IT de astăzi. De la trimiterea sau primirea unui e-mail la sistemele cloud și Internet of Things, fiecare utilizator sau specialist ar trebui să fie instruit în detectarea și combaterea amenințărilor sau dezvoltarea sistemelor securizate”, a declarat conf.univ.dr.ing. Răzvan Bogdan, prodecan al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica Timișoara.
OPSWAT Academy se află în fruntea formării CIP în domeniul securității cibernetice, oferind educație vitală în domeniul securității cibernetice atât persoanelor, cât și organizațiilor din întreaga lume. Dedicată să echipeze experții în securitate cibernetică cu abilitățile necesare pentru a proteja infrastructura crucială, Academia OPSWAT se angajează să elimine decalajul în competențe în domeniul securității cibernetice cu inițiativele sale de formare de ultimă oră.




Departament Comunicare si Imagine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu