Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



marți, 4 iulie 2017

Polițiștii de frontieră au întocmit dosare penale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au depistat patru cetăţeni străini care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde.

În data de 04.07.2017, în jurul orei 01.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga - I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere, în urma căreia au depistat patru persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România, în apropierea localităţii de frontieră Comloșu Mare, județul Timiș.
Persoanele în cauză, au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba de patru bărbaţi, 3 cetățeni din Kosovo și un cetățean sârb, cu vârste cuprinse între 22 şi 40 de ani. Bărbații au declarat că s-au deplasat pe jos, pe câmp, din Serbia, cu intenţia de a ajunge în state din vestul Europei.
   În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele patru persoane urmând să fie predate unei echipe operative din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş, pentru luarea măsurilor legale ce se impun.
Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.
        

Autoturisme  căutate în Uniunea Europeană, indisponibilizate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

          Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I – județul Mehedinți, au depistat la controlul de frontieră două autoturisme semnalate ca fiind bunuri căutate  pentru confiscare, alerte  introduse de  autorităţile din Norvegia, respectiv Spania. 
      Autoturismele erau conduse de doi cetăţeni români şi au o valoare totală de aproximativ 15.000 de euro.

  În ziua de  03.07.2017, ora 16.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I,  judetul Mehedinți, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la frontieră, la volanul unui autoturism marca Audi A4,cetăţeanul român C. Grigore, în vârstă de 62 de ani, domiciliat în județul Tulcea.
În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră mehedințeni au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile norvegiene, în data de 06.07.2016.
        Conducătorul auto a declarat că a cumpărat autoturismul dintr-un târg auto şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta este căutat de autorităţi.
Câteva ore mai târziu, s-a prezentat la controlul de frontieră, la volanul unui autoturism  Citroen C 4,  cetăţeanul bucureştean  G. Radu, în vârstă de 27 de ani.
Verificările efectuate în Sistemul Informatic Schengen şi asupra documentelor de identificare a autoturismului au semnalat faptul că autoturismul este bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile spaniole la data de 29.07.2009.
        Drept urmare, cele două autoturisme, în valoare de aproximativ 15000 de euro, au fost indisponibilizate la sediul instituției, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie luate  măsurile dispuse de autorităţile competente.
      În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu