Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 30 iulie 2017

Acțiuni ale Poliției Române pentru combaterea traficului de persoane

Poliția Română, prin structurile de combatere a traficului de persoane, a efectuat, în primul semestru al acestui an, 354 de percheziții domiciliare, pentru destructurarea a 33 de grupări infracționale specializate în trafic de persoane, formate din peste 300 de membri./ Au fost arestate preventiv peste 200 de persoane.


La nivelul fiecărei structuri de combatere a criminalității organizate din cadrul Poliției Române funcționează structuri de combatere a traficului de persoane, care desfășoară permanent activități pentru identificarea şi destructurarea reţelelor infracţionale, specializate în traficul de persoane și de migranți.

Astfel, sub coordonarea Direcției de Combatere a Criminalității Organizate a Poliției Române, în primele 6 luni ale anului 2017, polițiștii au înregistrat 265 de sesizări penale din acest domeniu (plângeri, denunțuri, sesizări din oficiu).

În urma activităților de administrare a probatoriului, 213 persoane au fost reținute, 201 au fost arestate preventiv, iar față de alte 50 de persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar. 

Polițiștii au organizat 87 de acțiuni operative și au efectuat 354 de percheziții domiciliare, iar pentru recuperarea prejudiciilor cauzate, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri, în valoare totală de 14.114.000 de lei.

Au fost ridicați, în vederea confiscării, 846.740 de lei, 506.340 de euro, 10.070 de USD, 8 arme de foc și 136 de muniții.

În cadrul activităților, au fost destructurate 33 de grupări infracționale, 308 membri ai acestora fiind cercetați, dintre care 163 au fost arestați preventiv.

La acţiunile desfăşurate au participat poliţişti din cadrul structurilor de combatere a traficului de persoane, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române. 

De asemenea, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. 

Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea traficului de persoane au avut loc în cadrul unor dosare penale aflate în instrumentarea D.I.I.C.O.T..

Exemplu de acțiune operativă:

La data de 19 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, împreună cu cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., au efectuat 71 de percheziţii domiciliare pentru probarea activităţii infracţionale a 52 de persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane în vederea exploatării sexuale, proxenetism şi spălare de bani.

Acțiunea s-a înscris într-o serie mai amplă de activități desfășurate în cadrul Echipei Comune de Anchetă, constituite între autoritățile judiciare din România, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord şi Regatul Belgiei.

Pentru probarea activităţii infracţionale a celor patru grupuri infracţionale organizate, s-a acționat coordonat în România, Marea Britanie, Belgia, Elveția şi Cehia, fiind efectuate 20 de percheziții domiciliare.

Activitatea infracțională se desfășura, atât în România, cât și în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Belgia, Elveţia, Germania, Cehia şi Spania.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2009, membrii celor 4 grupuri infracţionale organizate ar fi recrutat prin inducere în eroare sau ar fi determinat mai multe tinere la practicarea prostituţiei în Elveţia, Germania, Marea Britanie, Belgia, Cehia şi Spania (zona Ibiza). Banii astfel obținuți ar fi fost folosiți la cumpărarea de bunuri pe numele membrilor grupurilor infracţionale organizate, sau pe numele unor persoane din anturajul acestora.

Din cercetările efectuate, au rezultat indicii că persoanele în cauză ar fi obţinut din activitatea infracţională importante sume de bani, doar prin transferuri bancare obţinând circa 5.000.000 de euro.

În urma perchezițiilor efectuate la membrii grupării de pe teritoriul României, au fost depistați 40 de membri ai grupărilor, toți fiind reținuți și ulterior arestați preventiv.

Au fost ridicați 151.910 euro, 170.483 de lei, 30.100 de franci elvețieni, 720 de dolari americani, 3.800 de coroane suedeze, 24 de laptop-uri, 92 de smartphone-uri, 9 tablete, 500 de grame de aur, în bijuterii, un grinder, un pistol cu aer comprimat și 4 cartușe de carabină deținute ilegal, 34 de ceasuri de lux , în valoare estimată de circa 210.000 de euro.

De asemenea, s-a instituit sechestru asigurător pe 2 terenuri (estimate la circa 100.000 de euro), 8 autoturisme de lux (estimate la 200.000 de euro) și 8 imobile (estimate la 1.200.000 de euro).

Eurojust a asigurat suportul operațional și financiar necesar constituirii și desfășurării activităților operaționale aferente acestei echipe. 

Europol a facilitat schimbul de informații între statele implicate prin organizarea de întâlniri operaționale și a oferit sprijin analitic inclusiv prin prezența unui birou mobil în România, pe durata acțiunii.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Argeş și al jandarmilor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice 

Un comentariu:

  1. Finanțare între special puternic depună mărturie.

    Ai nevoie de orice tip de credit? Dacă da, atunci contactati-ne azi pentru un împrumut rapid rapid până la 90.000 euro la o rată a dobânzii de 3% pentru o perioadă de nu determinabile de 15 ani.

    Contact email: offertafinanzaprestito@gmail.com

    RăspundețiȘtergere