Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 23 iulie 2017

Asigurarea ordinii publice de către efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean „Gl. bg. Vasile Zorzor” Caraș-Severin la competițiile sportive, în semestrul I al anului 2017

Prezintă: Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Gl. bg. Vasile Zorzor” Caraş-Severin.
INFORMARE,
privind asigurarea ordinii publice de către efectivele
Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Gl. Bg. Vasile Zorzor” Caraş – Severin,
 la competiţiile sportive, în semestrul I al anului 2017




În conformitate cu prevederile Legii 550 / 2004, privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, precum şi a altor acte normative în vigoare, Jandarmeria Română organizează, execută, conduce şi răspunde de misiunile de asigurarea şi restabilirea ordinii publice în zona de competenţă. În acest sens, în semestrul I al anului 2017, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş Severin a organizat şi executat misiunile specifice potrivit competenţelor legale, în cooperare cu alte instituţii cu atribuţii în domeniul ordinii publice, având ca principal obiectiv creşterea gradului de siguranţă al spectatorilor participanţi la competiţii sportive.
  În perioada supusă evaluării, au fost executate un număr total de 23 misiuni de asigurare a ordinii publice la competiţii sportive, la care au fost folosiți un număr de 164 jandarmi, fiind adoptate cele mai eficiente dispozitive şi măsuri pentru  prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional, organizarea şi executarea acestor misiuni  necesitând o bună planificare şi rulare a efectivelor la dispoziţie, după cum urmează:

I.          LIGA A III-A  SERIA A IV-A  FOTBAL 
           
a) În conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, pe durata desfăşurării Ligii a III-a, seria a IV-a, din cadrul sezonului competiţional 2016/2017, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin a asigurat ordinea publică în zona imediată şi apropiată arenei sportive „Mircea Chivu” din municipiul Reşiţa, pe timpul desfăşurării unui număr de 7 partide de fotbal susţinute de echipa C.S.M Şcolar Reşiţa,  pe teren propriu.
 La cele 7 partide susţinute de echipa C.S.M Şcolar Reşiţa, pe teren propriu, ordinea publică a fost asigurată în zona imediată şi apropiată arenei sportive cu un efectiv total de 80 jandarmi, efectivul mediu fiind de 11 jandarmi/ misiune;
            Măsurile de ordine în incinta arenei sportive au fost asigurate cu un efectiv total de 52 agenţi din cadrul Poliţiei Locale Reşiţa, efectivul mediu fiind de 9 agenţi / misiune .
            Partidele au fost urmărite în medie de un număr de 200 de spectatori/ partidă.
            Toate partidele desfăşurate de echipa C.S.M Şcolar Reşiţa pe teren propriu au fost clasificate conform procedurii ca având grad de risc scăzut.
          Pe timpul executării acestor misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia desfăşurării partidelor de fotbal din cadrul Ligii a III-a, seria a IV-a, nu au fost constatate fapte de natură contravenţională şi penală.
          b) În data de 17.06.2017, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş – Severin,  au asigurat ordinea și siguranța publică în zona imediată şi apropiată „Stadionului Municipal Caransebeş”, pe timpul desfăşurării partidei de fotbal dintre echipele A.C.F. Viitorul Caransebeş – Şurianu 1945 Sebeş, contând în barajul pentru promovare al campioanelor judeţene în liga a III-a la fotbal.
             Pe timpul executării acestei misiuni de asigurare a ordinii publice, a fost constatată  o faptă de natură contravenţională, respectiv o amendă la Legea nr. 4/2008 art.22, lit. b), în valoare de 200 lei.

II.         DIVIZIA A1  DE VOLEI  MASCULIN

    În conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, pe durata desfăşurării Diviziei A1 de Volei Masculin, în cadrul sezonului competiţional 2016, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin a asigurat ordinea publică în zona imediată şi apropiată Sălii Polivalente ,,Victoria" din municipiul Caransebeş, pe timpul desfăşurării a unui număr de 10 partide de volei masculin susţinute de echipa C.S. Volei Club Caransebeş pe teren propriu, ordinea publică a fost asigurată în zona imediată şi apropiată Sălii Polivalente cu un efectiv total de 59  jandarmi, efectivul mediu fiind de 6 jandarmi/ misiune.
          Măsurile de ordine în incinta arenei sportive au fost asigurate cu un efectiv de 3 poliţişti locali din cadrul Poliţiei Locale Caransebeş şi un efectiv total de 2 stewarzi din cadrul clubului sportiv. Partidele au fost urmărite în medie de un număr de  300 de spectatori/ partidă.
         Partidele desfăşurate de echipa C.S. Volei Club Caransebeş pe teren propriu în cadrul Diviziei A1 de  Volei Masculin au fost clasificate conform procedurii ca având grad de risc scăzut.
         Pe timpul desfăşurării partidelor de volei masculin susţinute de echipa C.S. Volei Club Caransebeş în cadrul Diviziei A1 de volei masculin nu au fost constatate fapte de natură contravenţională şi penală.


III.       LIGA 1 DE FUTSAL  MASCULIN

Pe durata desfăşurării Ligii 1 de Futsal Masculin, în cadrul sezonului competiţional 2016/2017 în semestrul I al anului 2017, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin a asigurat ordinea publică în zona imediată şi apropiată Sălii Polivalente din municipiul Reşiţa, pe timpul desfăşurării unui număr de 6 partide de futsal masculin susţinute de echipa C.S. Muncitorul Reşiţa pe teren propriu, ordinea publică a fost asigurată în zona imediată şi apropiată Sălii Polivalente cu un efectiv total de 25  jandarmi, efectivul mediu fiind de 4 jandarmi/ misiune.
             Măsurile de ordine în incinta arenei sportive au fost asigurate cu un efectiv total  de 30 agenţi de ordine ai organizatorului C.S. Muncitorul Reşiţa, efectivul mediu fiind de 5 stewarzi / misiune. Partidele au fost urmărite în medie de un număr de  100 de spectatori/ partidă.
          Toate partidele desfăşurate de echipa Muncitorul Reşiţa, pe teren propriu, în cadrul Ligii 1 de futsal masculin, au fost clasificate conform procedurii ca având grad de risc scăzut.
         Pe timpul desfăşurării partidelor de  futsal masculin susţinute de echipa C.S. Muncitorul Reşiţa pe teren propriu în cadrul Ligii 1 de futsal masculin nu au fost constatate fapte de natură contravenţională şi penală.
Pe parcursul desfăşurării acestor manifestări sportive, în sezonul competiţional 2016 - 2017, nu au fost constatate neajunsuri sau disfuncţionalităţi, organizatorii competiţiilor sportive respectându-şi în general toate obligaţiile prevăzute în Legea nr. 4/2008.
Colaborarea conducătorului acţiunii şi a ofiţerului de informare din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş - Severin  cu responsabilii de ordine şi siguranţă al cluburilor şi a şefilor dispozitivelor de ordine interioară constituite, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul desfăşurării partidelor, a fost  în conformitate cu prevederile legale care reglementează această activitate.
         Pe timpul executării acestor misiuni de asigurare a ordinii publice, nu s-a produs nici un incident care să împiedice buna desfăşurare a partidelor, nefiind nevoie de intervenţia în forţă a efectivelor de jandarmi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu