Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 11 iulie 2016

POLIȚIȘTII DIN CARAȘ-SEVERIN AU 34 DE COLEGI NOI


34 de agenți de poliție, încadrați din sursă externă în urma concursului organizat de Inspectoratul General al Poliției Române au depus jurământul astăzi în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României. Cei 34 de agenți de poliție, însoțiți de rudele și prietenii care au venit să-i susțină în acest demers, au ascultat mesajul Șefului Poliției Române, chestorul Bogdan Despescu.

"În această zi atât de importantă, încărcată de emoţie şi solemnitate, a depunerii jurământului de credinţă, vă felicit şi vă urez mult succes în continuare. Angajamentul pe care l-aţi făcut astăzi este primul pas spre asumarea răspunderii în numele societăţii pentru a-i apăra valorile materiale şi spirituale. Poliţiştii sunt cei mai importanţi purtători de imagine ai instituţiei. În funcţie de atitudinea, corectitudinea şi ţinuta dumneavoastră, cetăţenii îşi conturează percepţia faţă de Poliţia Română. Iată de ce vă cer tuturor, ca printr-o pregătire riguroasă şi continuă, să deveniţi vectori ai profesionalizării, astfel încât Poliţia Română să continue să fie o poliţie puternică, respectată, un partener de încredere. Nu va fi uşor, nu va fi lipsit de riscuri, însă dacă v-aţi ales din convingere această profesie, veţi simţi cea mai mare satisfacţie pe care o poate avea un om, aceea de a fi util semenilor săi, de a fi nu doar respectat ci şi iubit de cei în slujba cărora se află. Doar prin profesionalism şi onestitate, prin fermitate, bunăvoinţă şi promptitudine veţi câştiga prestigiul şi aprecierea comunităţii. Valoarea de exemplu a fiecărui poliţist trebuie dublată cu atitudine morală, recunoscută şi apreciată de semeni, încrederea în Poliţia Română constituind un obiectiv important. În încheiere, permiteţi-mi să vă felicit încă o dată cu ocazia depunerii jurământului de credinţă. Aşa să ne ajute Dumnezeu", se arată în mesajul transmis de şeful Poliţiei Române, chestorul Bogdan Despescu.

Cel mai emoţionant moment a fost cel în care fiecare poliţist a jurat credinţă statului român şi cetăţenilor săi: "Eu, agent de poliţie.... jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să-mi îndeplinesc cu răspundere şi bună credinţă îndatoririle ce-mi revin potrivit funcţiei şi să păstrez secretul profesional. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!"

Fiecare din cei 34 de agenţi de poliţie a primit apoi documentul cu jurământul depus. După perioada de instruire, poliţiştii vor fi arondaţi câte unui coleg cu experienţă, care îi va iniţia în ceea ce priveşte munca de teren, urmând apoi să-şi ocupe locurile în cadrul Posturilor comunale de Poliție pentru care au optat.

La ceremonie au participat: Petrică Ionuț Sebastian Purec – subprefectul județului, Laura Gabriela Iancu - prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin și conducătorii instituțiilor din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu