Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



vineri, 8 iulie 2016

Comunicat de presă - D.S.P. Caraş-Severin

În legătură cu focarul familial de meningită acută, posibil meningococică din localitatea Bocșa, vă informăm că cele două cazuri provin dintr-o familie de rromi formată din șase persoane - părinți și patru copii, care locuiește într-un cămin de nefamiliști, o singură cameră fără baie, fără bucătărie, cu condiții igienico-sanitare total improprii. Niciunul din membrii familiei nu are asigurată asistență medicală de către medic de familie iar minorii nu au antecedente vaccinale.

În data de 01.07.2016 mama s-a prezentat  cu unul dintre minorii familiei la Serviciul de Permanență al orașului Bocșa pentru vărsături și febră, unde a fost diagnosticat cu insolație și a primit tratament simptomatic. La domiciliu, starea minorului s-a înrăutățit, apar erupții peteșiale, vărsăturile se accentuează, motiv pentru care se prezintă la Unitatea Primiri Urgențe de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, unde este ținut sub observație pentru meningită meningocociccă. Ulterior, are o evoluție nevaforabilă fulminantă cu agravarea stării generale și deces, în jurul orei 20.
Părinții, minorii și încă patru minori (verișori) sunt îndrumați de urgență pentru consult și profilaxie la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Reșița.
Părinții și  minorii se prezintă în data de 02.07.2016 la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Reșița, unde niciunul nu prezintă semne clinice de boală și se recomandă profilaxie cu Cefaclor pentru cei trei minori și Ciprofloxacină pentru adulți, membrii familiei neefectuând profilaxia în ziua respectivă, pentru că s-au ocupat de funeralile minorului decedat.
În data de 04.07.2016 cei trei minori ai familiei se prezintă din nou la  secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Reșița, unde în urma consultului clinic doi dintre ei sunt internați pentru a fi tinuți sub observație. Unul dintre minori prezintă semne de iritație meningeală, investigațiile biologice sugerând diagnosticul de meningită acută meningococică. Cei patru contacți minori (verișori) nu prezintă semne clinice de boală și au refuzat efectuarea chimioprofilaxiei.
          Astfel, potrivit examenului anatomo-patologic (autopsiei) dispusă de către Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin, nu s-au stabilit, macroscopic, elemente care să susțină diagnosticul de meningită meningococică. S-a stabilit diagnosticul de pneumopatie acută, minorul decedând în urma unui stop cardio-respirator. Dacă în urma rezultatelor complementare de laborator, solicitate de organele de anchetă, se va stabili diagnosticul prezumtiv, de meningită, vă vom informa ulterior. 

COMPARTIMENTUL DE RELAȚII PUBLICE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu