Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 27 martie 2016

Convocarea Consiliului Local Reşiţa

 R O M Â N I A                                                                                               
JUDEŢUL CARAŞ-SEVERIN
      MUNICIPIUL REŞIŢA
            P R I M A R                                           
                                                                   DISPOZIŢIA Nr. 569
DIN    22.03. 2016
privind convocarea Consiliului Local în şedinţă ordinară
                  Pentru Primarul Municipiului Reşiţa,
                  Conform prevederilor H.C.L nr. 303/2015 privind desemnarea domnului Viceprimar Crina Ioan să exercite atribuţiile funcţiei de Primar al Municipiului Reşiţa;
În temeiul art. 39 alin. 1, art. 68 alin. 1, art. 115 alin. 1 lit. a), alin. 2 şi alin. 6 ale Legii nr. 215/2001, privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

D I S P U N E:
                Art.1. – Se convoacă Consiliul Local al Municipiului Reşiţa în şedinţa ordinară din data de 29 martie 2016, ora 1400 la Sala de şedinţe a Primăriei Municipiului Reşiţa, parter, cu următoarea

ORDINE DE ZI:
Proiect de hotărâre privind încetarea de drept a mandatului de consilier local.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local al Municipiului Reșița pe anul 2016.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării statului de funcții al Serviciului Public Comunitar de Evidența Persoanelor al Municipiului Reșița, fără personalitate juridică, de sub autoritatea Consiliului Local.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind modificarea organigramei și a statului de funcții ale Serviciului Public-„Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Serviciul de Iluminat Public și Deszăpezire”.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării statului de funcții al Serviciului Public „Direcția de Asistență Socială” de sub autoritatea Consiliului Local Reșița.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind aprobarea transformării postului de muncitor de întreținere II în muncitor de întreținere I din statul de funcții al Colegiului Național „Traian Lalescu” Reșița.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Anexei 2-pozițiile 44,74,80 privind statul de funcții al Serviciului Public-„Direcția pentru Administrarea Domeniului Public și Privat al municipiului Reșița” de sub autoritatea Consiliului Local, aprobat prin H.C.L. nr. 6/2016.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea punctului 9, paragraful 2 la Caietul de sarcini din Anexa la HCL nr.102/28.04.2015 privind aprobarea externalizării serviciilor de pază la obiectivele Zona Industrială-Valea Țerovei și Grădina Zoologică ”Ion Crișan” și aprobarea caietului de sarcini pentru organizarea procedurii de achiziție publică.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării și completării H.C.L nr. 329/15.12.2015 privind avizarea tarifelor pentru cele trei tipuri de tichete, pentru parcările cu bariere și pentru abonamente în baza art.15 din Anexa nr.2 la H.C.L nr.461 din 15.12.2009 privind aprobarea studiului de oportunitate, a Regulamentului de funcționare a activității de administrare a parcărilor publice cu plată din Municipiul Reșița și a caietului de sarcini pentru concesionarea, prin licitație publică a activității de administrare a parcărilor publice cu plată din Municipiul Reșița, cu modificările și completările ulterioare.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan
Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Serviciului Social: ”Centrul de Zi ABC” din cadrul Serviciului Public ”Direcția de Asistență Socială” aflat în subordinea Consiliului Local al Municipiului Reșița.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Serviciului Social: ”Centrul de Zi Maria” din cadrul Serviciului Public ”Direcția de Asistență Socială” aflat în subordinea Consiliului Local al Municipiului Reșița.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Serviciului Social: Centrul de Servicii de Asistență Socială pentru Persoane Vârstnice din cadrul Serviciului Public ”Direcția de Asistență Socială” aflat în subordinea Consiliului Local al Municipiului Reșița.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de înființare, organizare și funcționare a asociațiilor de proprietari/locatari din Municipiul Reșița, exercitarea controlului de către autoritatea publică locală, asupra activității acestora.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Serviciului Public-„Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Serviciul de Iluminat Public și Deszăpezire” și a tarifelor pentru activitatea de gestionare a depozitului de deșeuri rezultate din construcții și demolări, care nu sunt încadrate ca deșeuri periculoase și pentru activitatea de ridicare, transport și depozitare a autovehiculelor fără stăpân sau abandonate în Municipiul Reșița.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentelor de organizare și funcționare ale activităților din cadrul serviciului de salubrizare al municipiului Reșița și a Indicatorilor de performanță.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind aprobarea Strategiei de dezvoltare și funcționare pe termen mediu și lung a serviciului de salubrizare în municipiul Reșița.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind aprobarea „Normelor privind lucrările tehnico-edilitare care se execută pe domeniul public”, a „Permisului de Spargere/Intervenție” și a „Procesului verbal de predare-primire amplasament pentru spargere”.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind aprobarea Strategiei comune pentru situații de urgență pentru Reșița și Kikinda, realizată în cadrul proiectului Flood Prevention-For Better Life Quality (Prevenirea inundațiilor-Pentru calitatea mai bună a vieții), MIS-ETC code1256.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate pentru proiectul „Amenajare drum agricol municipiul REȘIȚA, jud. Caraș-Severin”.
                                                           iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind aprobarea acordului de colaborare încheiat între Municipiul Reșița și Asociația Bike Attack Reșița conform anexei.
                                 iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind aprobarea acordului de colaborare încheiat între Municipiul Reșița și Liceul Teologic Baptist Reșița conform anexei.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui parteneriat între Municipiul Reșița și Comunitatea Evreilor Reșița în vederea depunerii unui proiect în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 5, Prioritatea de investiții 5.1.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui parteneriat între Municipiul Reșița și Parohia Ortodoxă Română Cîlnic, în vederea depunerii unui proiect în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 5, Prioritatea de investiții 5.1.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui parteneriat între Municipiul Reșița și Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița, în vederea depunerii unui proiect în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 5, Prioritatea de investiții 5.1.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui parteneriat între Municipiul Reșița și Biserica Evanghelică Reșița în vederea depunerii unui proiect în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 5, Prioritatea de investiții 5.1.
                                                         iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui parteneriat între Municipiul Reșița și Parohia Romano-Catolică Reșița în vederea depunerii unui proiect în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 5, Prioritatea de investiții 5.1.
                                                         iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind transferul autoturismului marca Citroen tipul Jumper cu numărul de identificare VF7ZARMPA17106316 și număr de înmatriculare CS-04-GGB din patrimoniul Municipiului Reșița în patrimoniul Serviciului Public „Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Serviciul Iluminat Public și Deszăpezire”.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind transferul autoturismului marca OPEL tipul MOVANO cu numărul de identificare W0LMWL605GB092745 și număr de înmatriculare CS-07-JBM din patrimoniul Serviciului Public „Direcția Poliția Locală” în patrimoniul Municipiului Reșița.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind respingerea plângerilor prealabile nr. 114/08.03.2016 și nr.115/ 08.03.2016 formulate de S.C. ECO BAU-PARC S.R.L..
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special a d-nului Crina Ioan – Viceprimar cu atribuții de Primar în calitate de reprezentant al Consiliului Local al Municipiului Reșița în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „ACVABANAT” Caraș-Severin.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

Proiect de hotărâre privind aprobarea la plată din bugetul local a unei subvenții către S.C. SUPERCOM S.A. de până la 85,49 lei/to fără TVA pentru cantitățile de deșeuri provenite din municipiul Reșița intrate pe platforma situată în dealul Lupacului și eliminate la deponeul final.
                                                          iniţiator: pentru Primar – Viceprimar Crina Ioan

32. Raport privind starea economică, socială și de mediu a Municipiului Reșița în anul 2015.

33. Diverse

Art. 2 – Dispoziţia se comunică:
Prefectului şi Instituţiei Prefectului Judeţul Caraş-Severin.
Mass-media.


   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu