Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



sâmbătă, 31 ianuarie 2015

PERSOANE DISPĂRUTE SAU DATE ÎN URMĂRIRE, DEPISTATE DE POLIŢIŞTI

 În ultima săptămână, aproape 200 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată au fost depistate de poliţiştii, în urma activităţilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Poliţiştii din întreaga ţară au depistat, în perioada 23 – 29 ianuarie a.c., 120 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 74 de minori. Minorii depistaţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni.

De asemenea, au fost depistate 72 de persoane urmărite în temeiul legii, dintre acestea 62 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 4 mandate de arestare preventivă, 4 mandate europene de arestare, iar 2 persoane aveau emise pe numele lor sentinţe penale de internare în unităţi spitaliceşti.

Cu titlu exemplificativ :


La data de 29 ianuarie a.c.,  poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale - Serviciul Urmăriri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au depistat, în localitatea Chiajna, judeţul Ilfov, un bărbat, cetăţean român cu domiciliul stabil în Germania, urmărit internaţional.

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Germania au emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani şi 8 luni, pentru comiterea infracţiunilor de aderare la un grup organizat, deţinere şi folosire de explozibil şi materiale toxice, furt calificat din bancomate, fals şi uz de fals.

Acesta a fost condamnat pentru că, în noaptea de 10 noiembrie 2010, împreună cu alte persoane, prin folosirea de explozibili şi substanţe toxice, ar fi spart un bancomat din sediul unei bănci comerciale din Essen-Borbeck, de unde ar fi sustras 153.610 euro, cauzând un prejudiciu de 167.000 de euro.

Cu banii obţinuţi din comiterea infracţiunii respective, la data de 25 noiembrie 2010, folosind o identitate falsă, bărbatul ar fi cumpărat un autoturism cu 16.900 de euro.

Persoana în cauză a fost încarcerată în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, până la predarea către autorităţile germane.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Vulcan şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Hunedoara au depistat, la data de 29 ianuarie a.c., un bărbat, de 23 de ani, din municipiul Vulcan, urmărit internaţional.

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Austria au emis un mandat european de arestare, pentru infracţiuni contra proprietăţii.
  

La data de 29 ianuarie  a.c., un cetăţean german, de 52 de ani, urmărit internaţional în baza unui mandat european de arestare, emis de către autorităţile ungare, a fost identificat pe aeroportul din Cluj-Napoca.

Bărbatul, de 52 de ani, era căutat de către autorităţile ungare, pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe căile ferate, ce ar fi fost comise la data de 14 mai 2010, pe teritoriul Ungariei.

Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu