Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 30 mai 2011

Lista parţială cu delegaţii la alegerile din 4 iunie!


Iată o informaţie de ultimă oră! 
Am primit o listă a delegaţilor desemnaţi la alegerile din 4 iunie 2011. Lista este cu delegaţii din Caraşova şi satele aparţinătoare Nermed şi Iabalcea (este dată mai jos în facsimil) cu rezerva că nu am obţinut-o pe cale oficială! Mai jos încerc să reconstitui din spusele concetăţenilor mei de etnie croată, o listă aproximativă, cu numele persoanelor care ne vor reprezenta interesele peste doar cîteva zile. 
Aşa cum spuneam, aceste informaţii mi-au parvenit "pe surse", cum spun jurnaliştii. Deşi conform tuturor legilor lumii, în calitatea mea de candidat oficial am dreptul să primesc orice informaţie legată de campania electorală, de asemenea liste cu delegaţi, proceduri de vot, organizare a sălilor cu cabinele de vot, etc., etc. iată că sunt ignorat în mod oficial! Adică domnii conducători ai UCR se consideră stat în stat, buricul pămîntului, centrul universului. Ei nu au de dat socoteală nimănui, nu au nici o răspundere, nu au nici o obligaţie! Ei au doar drepturi. Sînt regii şi împăraţii acestei lumi. Se pare că şansele lor de a participa "curaţi" la aceste alegeri dispar zi după zi. Vor intra "în finală" foarte murdari. Faptul că nu mi-au răspuns pînă acum, cu toate insistenţele mele; faptul că mă ironizează prin toate mijloacele (gen titluri "acidulate" în gazeta "Grancita" cum ar fi: "iată adresele cu care dl. Crsta va intra în analele istoriei" şi altele de acelaşi tip); faptul că nu au curajul să vină în faţa oamenilor şi să spună ce au făcut şi cum... mă face să cred că au ceva de ascuns. Hai serios? Chiar au ceva de ascuns? Ce oare? Vă las pe dvs. cititorii şi concetăţenii mei să judecaţi şi singuri. 
E drept că poate exprimarea mea nu este în totdeauna cea rafinată, la nivelul unui profesor. E drept că poate din viteza şi indignarea faţă de felul cum am fost tratat, nu am reuşit să păstrez o linie corectă a paginării sau chiar a gramaticii. Merit dispreţuit pentru toate acestea. Căci, nu-i aşa? Între crima de a greşi cîteva iote şi "distribuirea privelegiată" a unor fonduri publice,... nu-i aşa, sunt cu mult mai vinovat eu ăla care nu m-am exprimat corect! Ce contează nişte miliarde, acolo? Ce contează nişte minoritari care se chinuie din răsputeri să-şi păstreze valorile şi cultura? ...Ăştia pot şi singuri, nu e nevoie să fie ajutaţi. Ba pe de-asupra mai pot fi şi "mulşi" că tot nu comentează ei nimica şi nu ridică nasul din pămînt, în faţa noastră a domnilor-cei-mari. 
Aşa este domnilor lilderi ai UCR şi delegaţii dumneavoastră? Aşa-i că numai familiile şi interesele dvs. contează? Noi, toţi ceilalţi suntem doar nişte spectatori. Nu facem parte din comunitate şi nu trebuie să ne intereseze nimic din ceea ce "învârtiţi" domniile voastre pe acolo pe sus pe la putere. Vă rugăm să ne iertaţi că a venit vremea să ne intereseze. Poate că vă ajunge cît aţi strîns, poate că aţi obosit de cîtă grijă aţi avut de noi şi de cultura noastră. 
Iată aşadar lista cu domnii delegaţi. Încă o dată precizez că nu este o listă oficială şi că este posibil să fie erori, nume greşite sau ca persoanele să nu fie implicate cu ştiinţa şi voinţa lor. Asta am, asta vă dau!
Pe lîngă cei din Caraşova, iată satul Clocotici va avea 5 (cinci) delgaţi dintre care presupun că este dl. Vatav MIhai, pe ceilalţi nu îi cunosc. Lupacul are 3 (trei) delegaţi dintre care presupun că vor fi şi domnii Şera Gheorghe şi Iancov Gheorghe. Vodnicul va avea 6 (şase) delegaţi dintre care nu am decît numele domnului.Lugojan Petru. La Rafnic se pare că vor fi 3 (trei) delegaţi dintre care nu ştiu decît numele de Miloş Marian. Vor mai fi delegaţi şi de la Tirol 3 (trei delegaţi) ale căror nume nu le cunosc, iar din zona Timiş vor fi 2 (doi) delegaţi
Aşa cum am spus, această listă a fost solicitată oficial de mai multe ori. Nu am primit răspuns. Pentru că nu sunt emise oficial, este posibil ca şi la aceasta de mai jos (din facsimil) să poată să survină modificări.
Voi publica şi legăturile intre delegaţi, Uniune, liderii Uniunii şi gradele de rudenie, interese între delegaţii desemnaţi etc. Staţi pe aproape, că surprizele nu s-au terminat. 


14 comentarii:

  1. Interesant este că candidatul Crîsta nu se regăseşte pe această listă cu dreptul de vot. E posibil s-au greşeală?

    RăspundețiȘtergere
  2. Vă aduceţi aminte?
    Cu banii noştri Radan, se judecă încă cu ce-i implicaţi.
    Halal preşedinte este.Stai. Omul mai vrea încă 4 ani.
    Nu mai dormiţi şi nu fiţi proşti să vă manipuleze acest tupeist.
    În viaţa numai porcării a făcut.Vă rog să citiţi un trecut din anul 2010
    Un locuitor din comuna Caraşova a fost făcut „român împuţit" de către deputatul Mihai Radan. Un deputat al Ro­mâniei şi-a tratat un concetăţean cu apelativul ,,român împuţit". Ba, mai mult, acelaşi deputat a reuşit să creeze în sat o stare tensionată în rândul comunităţii din Caraşova, judeţul Caraş-Severin. Comuna Caraşova este locul în care trăieşte cea mai mare comunitate de etnici croaţi din România. Aceştia au venit în Banatul Montan din actuala Croaţie pe vremea împărătesei Maria Tereza. În prezent, comuna este una dintre cele mai bogate din ţară fiindcă majoritatea oamenilor în putere lucrează încă de dinainte de 1989 peste graniţă.
    La Caraşova, adunările duminicale au devenit un fel de tradiţie. După ieşirea de la slujba de duminică, oamenii se adună şi stau de vorbă cu aleşii în piaţeta din faţa bise­ricii, de fapt centrul comunei. La slujbă merge aproape întregul sat, în frunte cu primarul şi consilierii locali. Atunci este cel mai potrivit moment să discute despre problemele comunei. Oamenii spun că deputatul Mihai Radan, re­prezentant al Uniu­nii Croaţilor din România, i-a învrăjbit pe localnici. ,,El face fel de fel de acuzaţii la adresa oamenilor din sat. Pe consilierii locali ne jigneşte şi ne face în toate felurile şi toate acestea fiindcă nu suntem de acord cu unele aface­ ri propuse de dânsul", spune Nicolae Panţa.

    Duminica trecută însă, o astfel de adunare a degene-rat după ce consilierul local Marius Sorca i-a atras atenţia deputatului că nu este normal să-l insulte public.

    Doi dintre participanţi, Gheorghe Raţ şi Iacob Do­măneanţ, apropiaţi ai lui Mihai Radan, au încercat să-l tragă deoparte pe Sorca, moment în care au recurs la îmbrânceli şi violenţe. Consilierul Marius Sorca s-a ales cu mai multe lovituri şi cu hainele rupte.

    Un localnic, Ioan Creţu, spune că ,,mie mi-a spus să plec din comună fiindcă, îl citez pe deputat «nu un român împuţit a ajuns să dea ordine acolo», mi-a cerut să mă întorc în comuna mea de baştină, la Plugova. Eu locu-iesc aici de 20 de ani".



    Radan neagă incidentul

    Deputatul declară ,,nu am spus aşa ceva". Deputatul Uniu­nii Croa­ţilor din România a depus şi el o plângere „pentru ultraj" împotriva lui Sorca. „Am coborât de pe treptele Primăriei şi, în timp ce stăteam de vorbă cu dl Dobra Martin din Caraşova despre starea DJ 581A, a apărut numitul Sorca Marius, însoţit de Panţa Nicolae, Gruiescu Marian şi Creţu Ioan, preşedintele formaţiunii PDL din Caraşova. La început m-au acostat cu tot felul de întrebări, iar Sorca a devenit agresiv", spune Radan.

    RăspundețiȘtergere
  3. Alt circ anul 2010
    Protagonist cine?Radan şi UCR
    Vă plăcut?Anul 2011 cu siguranţa tot în circuri va fi
    Aducere da aminte croaţi!
    Liderul Uniunii Croaţilor este acuzat de localnici că a stricat sărbătoarea comunei.Scandalul a avut loc în faţa sediului Uniunii Croaţiilor, unde a fost necesară prezenţa forţelor de ordine pentru a calma spiritele încinsCaraşovenii care au vrut să petreacă au ignorat formaţia de pe scenă şi au dansat în jurul muzicanţilor plătiţi de ei.

    În comuna Caraşova din judeţul Caraş- Severin, aseară, în jurul nopţii, localnicii au cerut socoteală liderului Uniunii Croaţilor pentru că, susţin ei, le-a stricat ruga. Acesta a adus o formaţie să cânte pe scenă, în paralel cu formaţia contractată de organizatorii petrecerii. „Cei 17 tineri care au organizat ruga s-au impacientat. Noi nu aducem muzică la întâmplare, de şase ani facem acest lucru. Şi pentru ca aceştia să nu mai umble din casă în casă să adune bani, noi am adus o formaţie. Ei au vrut să aducă o formaţie specială din Belgrad”, a spus Mihai Radan, liderul croaţilor.

    Scandalul a avut loc în faţa sediului Uniunii Croaţiilor, unde a fost necesară prezenţa forţelor de ordine pentru a calma spiritele încinse. „Noi avem o cerere aprobată de Consiliul Local al Caraşovei pentru a organiza această rugă, însă domnul Mihai Radan nu a vrut să o respecte”, a spus Nicu Petru, unul dintre cei care au organizat ruga de la Caraşova.

    Formaţia chemată de liderul croat a cântat în prima parte a rugii, apoi a urmat recitalul formaţiei aduse de organizatorii rugii. După miezul nopţii, spiritele s-au încins şi ambele formaţii au început să cânte în paralel. În ciuda acestui scandal, petrecerea a ţinut până la orele dimineţii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Apropo de listă,câți dintre delegații propuși nu sunt plătiți de UCR? Poate știe vreunul din ei să răspundă, sau poate îmi răspunde d-l Crsta?CIRCOTECA=CONFERINTA NATINOALA!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Turist spune…
    Am descoperit



    SC RADAN - IMPEX SRL CUI 3156692 Bucureşti ...
    -
    Firma croată în Bucureşti? Coincidenţă de nume?
    Interesant !

    RăspundețiȘtergere
  6. croatu spune……..

    Zmeu la croaţi ,invizibil în locul unde desfăşoară activitatea în Parlament Cine ne reprezintă pe noi croaţii?
    Dl. deputat acum trebuie să fiţi adevăratul ,,zmeu” financiar. În nici o localitate croată lumea nu vă vorbeşte de bine. gura lumi susţine că ,,delegaţii” sunt cumpăraţi., dar cu ce bani? Cu siguranţă tot de la noi croaţi. Acuma înţeleg de ce dl. Cîrsta cere acele formulare. Sunteţi o ruşine pentru comunitate dl. Radan cu haita care o aveţi în UCR. D-le. Cîrsta vă admir curajul, consecvenţa de care aţi dat dovadă până acuma . De acest om are nevoie comunitate croată. Merită ajutat

    Parlamentarii invizibili

    În Legislativul României există parlamentari care au luat cuvântul doar o singură dată, însă... de nevoie, fiind obligaţi de regulament să depună jurământul atunci când au primit nobila calitate de senator sau deputat
    Aţi auzit până acum de Sorin Gheorghe Buta, Stelian Ghiţă Eftimie, Ştefan Seremi, Florin Anghel (toţi de la PD-L), Boabeş Dumitru, Cristina Ileana Dumitrache (ambii PSD), Claudiu Ţaga (PNL), Palfi Mozes Zoltan (UDMR), Constantin Mazilu (independent) sau Răzvan Ţurea (independent)? Aceştia sunt cei care au luat cuvântul o singură dată de la tribuna Camerei Deputaţilor, potrivit site-ului Camerei. Mai mult, ei nu se pot lăuda cu prea multe iniţiative legislative sau cu acţiuni de natură să-i facă vizibili.
    Există şi deputaţi care au reuşit „performanţa" să vorbească de două ori sau de trei ori de la tribuna Camerei. Astfel, potrivit site-ului amintit, Marian Bobeş, Ioan Bălan, Adrian Florescu,

    RăspundețiȘtergere
  7. croatu spune……..

    Zmeu la croaţi ,invizibil în locul unde desfăşoară activitatea în Parlament Cine ne reprezintă pe noi croaţii?
    Dl. deputat acum trebuie să fiţi adevăratul ,,zmeu” financiar. În nici o localitate croată lumea nu vă vorbeşte de bine. gura lumi susţine că ,,delegaţii” sunt cumpăraţi., dar cu ce bani? Cu siguranţă tot de la noi croaţi. Acuma înţeleg de ce dl. Cîrsta cere acele formulare. Sunteţi o ruşine pentru comunitate dl. Radan cu haita care o aveţi în UCR. D-le. Cîrsta vă admir curajul, consecvenţa de care aţi dat dovadă până acuma . De acest om are nevoie comunitate croată. Merită ajutat

    Parlamentarii invizibili

    În Legislativul României există parlamentari care au luat cuvântul doar o singură dată, însă... de nevoie, fiind obligaţi de regulament să depună jurământul atunci când au primit nobila calitate de senator sau deputat
    Aţi auzit până acum de Sorin Gheorghe Buta, Stelian Ghiţă Eftimie, Ştefan Seremi, Florin Anghel (toţi de la PD-L), Boabeş Dumitru, Cristina Ileana Dumitrache (ambii PSD), Claudiu Ţaga (PNL), Palfi Mozes Zoltan (UDMR), Constantin Mazilu (independent) sau Răzvan Ţurea (independent)? Aceştia sunt cei care au luat cuvântul o singură dată de la tribuna Camerei Deputaţilor, potrivit site-ului Camerei. Mai mult, ei nu se pot lăuda cu prea multe iniţiative legislative sau cu acţiuni de natură să-i facă vizibili.
    Există şi deputaţi care au reuşit „performanţa" să vorbească de două ori sau de trei ori de la tribuna Camerei. Astfel, potrivit site-ului amintit, Marian Bobeş, Ioan Bălan, Adrian Florescu, Gheorghe Hogea, Dragoş Iftimie, Andi Pandele, Dan Păsat, ………. Liana Dumitrescu şi Mihai Radan (de la grupul minorităţilor), toți aceștia nu au sărit plafonul de trei luări la cuvânt.

    RăspundețiȘtergere
  8. 1. 2 - liste de şedinţe - înalta curte de casaţie şi justiţie a româniei
    2916/1/2011, - RADAN MIHAI, Fond, strămutare (art. 55 şi următoarele C.p.p.). 37. 1680/1/2011, - POPESCU LEONICA, Fond, strămutare (art. ...
    www.scj.ro/listasedinte.asp?date=2/6/2011...2... - În cache - Pagini similare

    RăspundețiȘtergere
  9. Celebrul Niki cu studii şi în Croaţia a recomandat ceva ?......nu ştim dacă este vorba de o amantă, soţie , colegă, în fericit caz sau că poate să fie un ho….., s-au zoombi, etc.
    Iartă-l Doamne , prea tâmpit este ca să înţeleagă ceva pe acest pământ Caraşul e aproape lasă te dus….să-i fie pomenit prostia pe alt lume, în veci vecilor Amin!

    RăspundețiȘtergere
  10. Că tot veni vorba de lista cu delegații, am observat că lipsește un nume marcant al UCR-Forza Mama Leone! Și când te gândești cât a contribuit ea și cu ce .... în cadrul organizației,păcat!

    RăspundețiȘtergere
  11. S-A VOTAT PASAPORTUL PENAL. Din momentul promulgarii suntem PREZUMTIVI INFRACTORI. Coalitia OPRITI CIPURILE
    Victor Roncea Blog

    VOTUL ELECTRONIC
    23 iunie 2009, ora 17:41
    Poziţie pe ordinea de zi: VF-12
    Subiect vot: Vot final
    PL 200/2009 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.207/2008 pentru modificarea şi completarea Legii nr.248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate
    Rezultat: Total PD-L PSD+PC PNL UDMR Minoritati Indep.
    - prezenţi: 232 / 87 74 40 16 14 1
    - voturi pentru (DA): 206 / 83 72 34 4 12 1
    - voturi împotrivă (NU): 13 / 4 1 3 3 2 -
    - abţineri: 13 – 1 3 9 – -
    - nu au votat: 0 – - – - – -
    Nr. Crt. Nume şi prenume Grup Vot

    180. Radan Mihai Minoritati DA
    CUM APARA DEPUTATL MINORITATEA CROATA
    CUI A SPUS ACTIVITATEA PARLAMENTARA CARE O DESFASOARA ACEST DERBEDEU CU NUME DE RADAN

    RăspundețiȘtergere
  12. Gusterii ieste malko i la diji lati vrag svi tamo za redu.Iakomi je svi moguce da izleznete savezani.Late da bizite kakon kobilice po polju

    RăspundețiȘtergere
  13. Radan+Sarbuleasa = Prezervativ infect1 iunie 2011 la 23:05

    Intrebarea fireasca e asta: credeti ca Sarbuleasa i-o suge lui Radan?

    RăspundețiȘtergere