Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 18 mai 2011

Oferiţi EGALITATE DE ŞANSE


ALEGERII LA UNIUNEA CROAŢILOR DIN ROMÂNIA = 4 IUNIE 2011

                                               Actualmente aceste alegeri nu sunt corecte!

Publicaţi lista cu delegaţii ca să le cunoască comunitatea

Cui îi e este frică? Şi de ce această frică?

Susţinătorii actualei conduceri încercă să iasă la atac. Normal, fiecare are propriile afinităţi pentru cineva. Nimic rău în asta. Dar... dar... sunt multe întrebări. Aceşti susţinători ai unei grupări, dacă sunt de bună credinţă (nu cu interese!), e ok. Ce se întâmplă, dacă aceşti susţinători sunt cu interese? Ce e atunci? Iată câteva situaţii. Într-o localitate, cu ocazia prezentării proiectului susţinut de mine, pentru noi croaţii, ofer posibilitatea celor prezenţi să pună întrebării. Şi, Slavă Domnului, vin întrebării de tot felul ...Interesant este că liderii comunităţii croate din localităţile respective refuză să vină în faţa comunităţii pe care îi reprezintă. De ce oare? 
Apoi vine categoria de susţinători ai aripii actualilor lideri. La discuţiile care au loc şi în situaţia în care NU au argumente, vin cu menţiunea că NU aşa trebuie făcut. Adică...Dar întreb eu, cum trebuie făcut? Ce nu este bine făcut? Nu văd şi nu aud nemulţumirile oamenilor din comunitate? De ce sunt nemulţumiţi - ştiţi ce spun aceştia? Hm! Hm! Hm! Ca după aceea să aflu că de fapt  aceştia sunt cu interese în uniune şi cu liderii uniunii.
Suntem la jumătatea drumului pentru alegeri. Credeţi că găsiţi ceva publicat despre acest eveniment major în sânul comunităţii? Până în data de 20.05.2011, nu De ce? De această frică? De ce nu vin să explice clar, concret, tuturor cetăţenilor şi nu discreţionar? I-am invitat în public la dezbateri şi nu vin .De ce? Daca ceva este greşit - şi e posibil să fie greşit - dragi susţinători, veniţi singuri sau cu admiratori şi hai să găsim cauza şi NU să ne certăm pe efect.
Susţinătorii unora sau ai altora, ce ştiţi voi de liderii voştri, sau despre Uniune? Poate ştiţi multe  sau poate deloc. După cum am arătat voi prezenta ceva foarte interesant din Statutul UCR. La unul dintre articolele din statut se arată că: "În cazul încetării fiinţării UCR-ului, proprietatea imobilă rămâne ca bun al zonei în care este amplasată, iar mijloacele fixe şi de inventar trec, proporţional cu contribuţia şi componenţa numerică a membrilor, în zonele Caraşovei şi Timişului în patrimoniul societăţilor culturale." Nu vreau să acuz pe nimeni , dar nu mi se pare normal ca în cazul că... (Doamne fereşte!), Statul român nu mai da bani la minorităţi,  ca bunurile să treacă în patrimoniul societăţilor culturale. Păi, o societate culturală poate să o facă oricine este interesat. Dar să cunoască! Pentru că dacă nu cunoaşte, se poate  aştepta la tot felul de consecinţe. De ce nu s-a specificat că  mijloacele fixe şi de inventar să treacă în patrimoniul administraţilor locale ale zonelor Caraşovei şi Timişului? Poate  răspund  la această întrebare, liderii sau susţinătorii acestora. Aştept replici, răspunsuri!
Liderii noştri ai UCR, au ştiut sau n-au ştiut  de conţinutul acestui articol? Doar sunt retribuiţi şi pe deasupra unii sunt de la început! Asta în situaţia în care mai este valabil acest statut. Spun acest lucru  pentru că gurile rele şuşotesc că Statutul se schimbă după cum bate vântul. Eu refuz să cred aşa ceva, dar fum fără foc... o fi fost ceva cândva şi undeva.
Deci este o cauză care poate produce un efect. Si ce efect! Că toate bunurile de miliarde să le preia un grup privat, gen societate comercială SRL...  Sincer, aşa ceva NU am mai văzut în nici un statut al minorităţilor!
Iată cum ne poartă de grijă! Aşa cum au făcut în toţi aceşti 20 de ani.  Şi ce mai vor? Mai vor un mandat de încă 4 ani. Patriotism? Interese? ...surprize, surprize... o să aflaţi în curând şi de  alegerile care au fost pe 6 mai 2011 în Caraşova şi de altele. Staţi pe aproape, şi nu uitaţi: Poate o să reuşim împreună să fim mai buni!
VA URMA

5 comentarii:

  1. Enervantul spune
    Incredibil aşa ceva !
    Domnule Cîrsta tu eşti sigur de ce susţii? Rămâi prost când auzi aşa ceva. ,,ar mijloacele fixe şi de inventar trec, proporţional cu contribuţia şi componenţa numerică a membrilor, în zonele Caraşovei şi Timişului în patrimoniul societăţilor culturale."
    Oameni bun ştiţi ce înseamnă asta?Ţapâ
    Auzi bun al comunităţii poate intra în proprietatea societăţilor culturale. Culmea care poate să fie constituită deja această societatea culturala S.R.L. dar se aşteaptă momentul. Dacă aşa stau lucrurile şi se confirmă de urgenţă trebuie nişte controale riguroase la această uniune. Dacă la început poate aveam dubii la cele prezentate de domnul Cîrsta acum pentru mine lucrurile sunt clare. Ce alegeri acum?Presa, DNA .Procuratura Aveţi tema de casă Nu mai staţi.
    De urgenţă ar trebuii arestată toată conducere uniunii

    Recomand şi un articol penal
    ,, Asociere şi constituire unui grup infracţional”
    Nu se poate aşa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  2. Comisia juridică a Camerei Deputaţilor trebuie sesizată şi declanşată procedura de reţinere şi urmărire penală a deputatului Radan.
    Trebuie un control riguros făcut la Uniunea Croaţilor din România. Dacă aşa stau lucrurile situaţia e foarte gravă. Acolo sau întâmplat lucruri ilegale. Trebuie toţi de acolo purificaţi şi dacă este cazul puse averile sub sechestru .Averile acestora trebuie verificate cum au fost dobândite începând cu conducerea, contabilitatea şi ce mai este pe acolo.

    RăspundețiȘtergere
  3. Primarii croati, fie ca sunt din uniunea sau din alti partide au afacerile necurate .sal vezi si pe Marjan Vlasici cum are o vila la iesirea din Resiita la Tarnova. Vila ca un castel cu totce vreisi ce nuvrei ,cu paznicisi cu femeide servici .Sa nui uiti si pe iei ca nu merita. Uite ca Vlasici a facut cu Frunzaverde afaceri cu gunoiu la Lupac si o sa neia pamanturi si o sa ne omoara cu aeru si apa murdara ca otrava si osa sufere si cei din Votnik si totii Si o sa mai vezi ca si alti consilieri au afaceri cu consproiectu cu lucrari dela sicoala si cu stadionu hahaha ce de banditi si hotii avem aicia printe noi crsoveni. d.cRSTA sa datii cu iei de tot jos si la pusca-arie cu iei. ca sa nu mai vorbesc ca la Clocoticiu au fact afaceri cu asfaltu si cu curentu ca o sal traga prin sat haaa cio sa moara lume cu cancer ca curentu omoara cu radiati. la puscrie cu iei huooo

    RăspundețiȘtergere
  4. Crasovanu spune

    Acum înţeleg luxuri .Acuma înţeleg de ce domnul deputat Radan se plimbă cu gip Nissan cu nr. UCR, fiul acestuia cu Loganu Parlamentului, un anume Dobra cu Dauster,.Copiii lui Ghera cu Renault.Toate cumpărate noi.
    Ce să mai vorbesc de Rimer-gip, Frana-gip alias Sociac care transportă şi dă ţape cu femei în Austria, d-na Sârbu, contabila Bogdan Slovenski, Primaru Bogdan,Un personaj nu ştiu statutul lui la uniune dar am aflat că este prof .Inacov e dus şi adus la uniune. Greu va fi omule .E o haită.
    .

    RăspundețiȘtergere
  5. Totusi ar trebui sa probati toate acestea!Nu ca le-as tine partea dar daca sunt oameni care stiu ca se fac nedreptati sunt oarecum obligati sa le spuna .Apropos schimbarea se face la alegeri ,daca si la aceste alegeri nu se fac unele schimbari atunci va meritati soarta ,20 de ani condusi de Radani,ping pong ba de un srb ba de un croat,chiar Carasova e doar din neamul Radanilor,dar asta este ,totul depinde voi ,zarurile nu sunt inca aruncate!

    RăspundețiȘtergere