Măsurile de fluidizare dispuse la nivelul tuturor structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră continuă şi în acest week-end cu suplimentarea personalului până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, suplimentarea arterelor de control în funcţie de configuraţia punctului şi dinamica valorilor de trafic, precum şi folosirea staţiilor mobile de control, în vederea asigurării controlului de frontieră în parametrii optimi.
Zilnic, aproximativ 3.800 poliţişti de frontieră desfăşoară în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.
Tot pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu operativitate, echipe mobile din cadrul structurii centrale se vor afla în principalele puncte de trecere ale frontierei - Nădlac II şi Giurgiu, pentru a acorda sprijin colegilor aflaţi în teren.
Întrucât temperaturile se menţin ridicate şi la acest sfârşit de săptămână, iar traficul prin punctele de frontieră înregistează valori mari în perioada weekend-urilor, participanţii la traficul transfrontalier au la dispoziţie puncte de prim ajutor în PTF Nădlac II şi PTF Giurgiu. Voluntari şi paramedici sunt pregătiţi să acorde ajutor de specialitate şi la sfârşit de săptămână în cele două puncte, în caz de nevoie.
Având în vedere că, la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria, controlul se derulează în comun, măsurile de fluidizare pot fi dispuse în comun cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate.
Întrucât s-a constatat tendinţa de a se tranzita cu preponderenţă PTF Nădlac II, de la graniţa cu Ungaria, respectiv PTF Giurgiu, de la cea cu Bulgaria, recomandăm tranzitarea frontierei naţionale prin toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional.
Reamintim că, la frontiera româno-ungară sunt deschise 12 puncte de trecere cu specific rutier, iar la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 11 puncte de trecere.
Atenţie! Trafic întrerupt la începutul săptămânii viitoare la trecerea cu bacul în PTF Turnu Măgurele
Societatea comercială care administrează cursele de ferry-boat între localităţile Turnu Măgurele (România) şi Nikopole (Bulgaria) a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu cu privire la faptul că în ziua de 12.08.2024, între orele 09.00-17.00 şi în ziua de 13.08.2024, între orele 09.00-13.00, compania furnizoare de energie electrică efectuează lucrări în portul Turnu Măgurele, sens în care trecerea cu bacul se suspendă în intervalele menţionate.
De asemenea, societatea comercială a mai transmis faptul că în cele două zile se intenţionează ca traficul în PTF Turnu Măgurele să se desfăşoare după următorul program:
- în data de 12.08.2024 între orele 06.00-09.00 şi 17.00-19.30;
- în data de 13.08.2024 între orele 06.00-09.00 şi 13.00-19.30.
Recomandăm persoanelor care intenţionau să tranziteze frontiera naţională prin PTF Turnu Măgurele ca în perioada menţionată să utilizeze şi celelalte puncte de trecere de la graniţa cu Bulgaria, după cum urmează:
- pe raza judeţului Dolj: PTF Calafat şi PTF Bechet (BAC);
- pe raza judeţului Teleorman: PTF Zimnicea (BAC);
- pe raza judeţului Călăraşi: PTF Călăraşi (BAC);
- pe raza judeţului Constanţa: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipniţa şi PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone, iar programul de funcţionare este de la ora 08.00 la ora 20.00.
Recomandări utile care pot contribui la scurtarea timpului de control şi implicit la fluidizarea traficului:
- pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate;
- verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară;
- verificarea condiţiilor de călătorie;
- consultarea aplicaţiei Trafic On-line, de pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o estimare a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu