Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



vineri, 26 ianuarie 2024

Bilant 2023: Peste 3.500 de controale in sectorul telecom

In anul 2023, ANCOM a desfasurat 3.579 de controale pentru a asigura aplicarea si respectarea prevederilor legislatiei si reglementarilor impuse de Autoritate in vederea promovarii concurentei pe pietele de comunicatii electronice si de servicii postale si pentru protejarea drepturilor si intereselor utilizatorilor. Ca urmare a controalelor, ANCOM a transmis 171 de notificari si a aplicat 742 de avertismente si 446 de amenzi contraventionale, in valoare totala de 2.857.000 de lei, suma ce se constituie venit la bugetul de stat.

Piata comunicatiilor electronice

Anul trecut, ANCOM a efectuat 2.020 de actiuni de control pe piata de comunicatii electronice, contravenientii primind 171 de notificari, 248 de avertismente si 177 de amenzi contraventionale, in valoare de 1.778.500 de lei.

132 de amenzi contraventionale in cuantum total de 1.376.500 de lei au fost aplicate de Autoritate furnizorilor de servicii de telefonie, cele mai multe amenzi fiind aplicate pentru incalcarea obligatiilor privind incheierea contractelor cu utilizatorii finali, nerespectarea regulamentului de roaming, desfasurarea procesului de portare, modalitatea de transmitere a notificarii unilaterale ca urmare a modificarii contractelor incheiate cu utilizatorii finali. Cea mai mare amenda, in cuantum de 40.000 de lei, a fost aplicata pentru furnizarea de servicii de comunicatii electronice fara a avea un contract incheiat cu abonatul in conformitate cu dispozitiile legale.

In anul 2023, ANCOM a finalizat o campanie care a vizat respectarea de catre furnizorii de servicii de telefonie mobila prepaid/postpaid a prevederilor legale privind portabilitatea numerelor. Au fost efectuate 164 de controale la nivel national, in urma finalizarii acestora fiind aplicate 16 amenzi contraventionale in cuantum total de 160.000 de lei.

2 amenzi contraventionale in cuantum total de 20.000 de lei au fost aplicate de ANCOM furnizorilor de servicii de acces la internet pentru furnizarea de servicii de comunicatii electronice fara a avea un contract incheiat cu abonatul in conformitate cu dispozitiile legale.

10 amenzi contraventionale in valoare totala de 96.000 de lei au fost aplicate si furnizorilor de servicii de televiziune si radiodifuziune sonora (RTV), in principal pentru nerespectarea datelor tehnice, a parametrilor ori a conditiilor cuprinse in autorizatiile tehnice.

Furnizorii de retele de tip CATV au fost sanctionati cu 23 de amenzi contraventionale in valoare totala de 211.000 de lei, majoritatea aplicate pentru nerespectarea conditiilor prevazute in regimul de autorizare generala, cea mai mare amenda, in valoare de 35.000 de lei, fiind insa aplicata pentru furnizarea de servicii de comunicatii electronice fara a avea un contract incheiat cu abonatul in conformitate cu dispozitiile legale. In domeniul radiocomunicatiilor au fost aplicate 10 amenzi in cuantum total de 75.000 de lei pentru utilizarea unor frecvente fara a detine licenta sau nerespectarea parametrilor tehnici si operationali ai statiilor radio, cea mai mare amenda, in cuantum de 30.000 de lei, fiind aplicata pentru nerespectarea conditiilor din licenta, respectiv nerespectarea obligatiilor din licenta cu privire la acoperirea cu servicii de comunicatii electronice.

Piata echipamentelor radio si compatibilitate electromagnetica

Pe piata echipamentelor radio si compatibilitatii electromagnetice, ANCOM a efectuat 1.046 de controale, in urma carora au fost aplicate 428 de avertismente si 220 de amenzi contraventionale in valoare totala de 807.000 de lei. Cea mai mare amenda a fost in valoare de 30.000 de lei pentru punerea la dispozitie pe piata a echipamentelor destinate sa perturbe sau sa impiedice functionarea normala a comunicatiilor care utilizeaza frecvente radio (jammere).

In ceea ce priveste compatibilitatea electromagnetica, cea mai mare amenda, in valoare de 20.000 de lei, a fost aplicata unui producator pentru neaplicarea marcajului CE.

Piata serviciilor postale

Pe piata serviciilor postale, ANCOM a efectuat in anul 2023 un numar de 513 actiuni de control, in urma carora au fost aplicate 66 de avertismente si 49 de amenzi contraventionale, in cuantum total de 271.500 de lei, cea mai frecventa incalcare fiind nerespectarea obligatiilor impuse prin regimul de autorizare generala.

Principalele nereguli au constat in furnizarea neautorizata a serviciilor postale, nerespectarea modalitatilor de predare a trimiterilor postale catre destinatari, nerespectarea continutului avizelor postale, neprestarea serviciilor postale si neinscriptionarea/marcarea trimiterilor postale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu