Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



joi, 13 aprilie 2023

Infracțiuni rutiere constatate de polițiștii din Caraș-Severin, în ultimele 48 de ore


Ieri dimineață, la ora 06.40, polițiști de la Secția 1 Poliție Rurală Reșița au oprit pentru control, în comuna Fârliug, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani din localitate, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, autoturismul nu avea inspecția tehnică periodică valabilă și nici asigurare obligatorie de răspundere civilă, motiv pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale, fiind reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale autovehiculului.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

*

În noaptea de 11 spre 12 aprilie, în jurul orei 01.15, polițiști de la Poliția Orașului Bocșa au oprit pentru control pe strada Bucegi din oraș, un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani din Bocșa, care, la testarea alcooltest, avea o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În continuare bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

*

În aceeași noapte, în jurul orei 01.10, polițiști de la Poliția Orașului Moldova Nouă au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un tânăr de 16 ani, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar pe scaunul din dreapta față a fost identificat un bărbat de 42 de ani, tatăl acestuia.

Bărbatul de 42 de ani i-ar fi încredințat fiului său autoturismul pentru a-l conduce cu scopul de a-l învață pe acesta să conducă autovehicule pe drumurile publice, deși cunoștea faptul că nu este posesor al unui permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere și încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere.

*
La data de 11 aprilie, în jurul orei 17.00, polițiști de la Secția 1 Poliție Rurală Reșița au oprit pentru control, în comuna Fârliug, un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani, din Lugoj, care la testarea cu aparatul etilotest avea o alcoolemie de 1, 30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii au întocmit dosar și continuă cercetările.

*

Polițiștii de la Secția 1 Poliție Rurală Reșița efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere unui autovehicul fără a deține permis de conducere și uz de fals, după ce la data de 30 martie a.c., au oprit pentru control, în comuna Lupac, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani din județul Timiș, care a prezentat la control o copie xerox a unui permis de conducere emis de autoritățile ucrainene.

În urma comunicării autoritățile în cauză, bărbatul nu este posesor de permis de conducere emis de acestea.

*

Aseară, la ora 22.00, polițiști de la Poliția Orașului Anina au oprit pentru control, în Anina, o autoutilitară ce nu avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare, încărcată cu material lemnos, care, din verificările efectuate, s-a stabilit că nu era înmatriculată în circulație.

La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat de 47 de ani, din Anina, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Autoutilitara era încărcată cu 0,8 metri cubi de material lemnos, fag și frasin, pentru care bărbatul de 47 de ani nu a putut prezenta documente legale.

Din verificări s-a stabilit că materialul lemnos ar fi fost tăiat fără drept și sustas din zona Cantonului Brădet.

Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și lăsat în custodie reprezentanților Ocolului Silvic.

În cauză polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat și tăiere fără drept și furt de material lemnos.

În perioada următoare, polițiștii cărășeni continuă acțiunile pentru siguranța comunității.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu