Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



marți, 12 iulie 2022

66 de percheziţii în dosare penale in domeniile investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigaţii criminale şi combaterea criminalităţii organizate

Poliţiştii efectuează  4 acţiuni operative şi 66 de percheziţii în dosare penale din domeniile investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigaţii criminale şi combaterea criminalităţii organizate.

Într-una dintre cauze, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Alba, Hunedoara, Giurgiu, Sibiu, Arad, Bihor, Braşov, Cluj şi Timiş, la persoane bănuite de fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie 2020 - aprilie 2022, un bărbat, din judeţul Alba, ar fi întocmit, în fals, diverse documente, precum poliţe de asigurare RCA, certificate de competenţă profesională şi certificate de teste SARS CoV-2- RT - PCR negative, pe care le-ar fi pus la dispoziţia unor persoane, în schimbul unor sume de bani. Poliţiştii au identificat, până în prezent, 63 de persoane care ar fi beneficiat de astfel de înscrisuri false, faţă respectivele persoane cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

În ultimele 24 de ore, efectivele MAI au intervenit la 4.577 de evenimente, 2.991 fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.586 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

907 posibile infracţiuni au fost semnalate la nivelul structurilor de poliţie, peste 20% dintre acestea fiind din oficiu.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 171 de autori de infracţiuni care au săvârşit 179 de fapte penale. De asemenea, poliţiştii au depistat 22 de persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale. S-au dispus măsuri preventive pentru 67 de persoane şi au fost identificaţi 30 de autori în 25 de dosare penale cu AN, aflate în evidenţă.

În ultimele 24 de ore au continuat acţiunile pentru menţinerea siguranţei pe drumurile publice şi prevenirea accidentelor grave de circulaţie. Astfel, poliţiştii rutieri au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 577 de permise de conducere şi au retras 265 de certificate de înmatriculare.

Pe parcursul misiunilor desfăşurate la nivel naţional, poliţiştii şi jandarmii au constatat 7.394 de abateri de natură contravenţională şi au aplicat amenzi în valoare de peste 2,5 milioane de lei. De asemenea, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au aplicat 488 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 94.000 de lei în urma celor 135 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă.

Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.331) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 108 pentru stingerea de incendii şi nouă pentru descarcerare.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor, au fost salvate şase persoane.

În ultimele 24 de ore au fost emise 14 mesaje de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă "RO-ALERT".

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne au executat 18 misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.360 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 46.520 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 345 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 34,9%.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 23.695 de mijloace de transport şi 107.026 de persoane, dintre care 10.918 cetăţeni ucraineni.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu