Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 18 mai 2020

RELUAREA ACTIVITĂȚII DE RELAȚII CU PUBLICUL LA STRUCTURILE INSPECTORATUL GENERAL PENTRU IMIGRĂRI


 Activitatea de primire și eliberare a documentelor, pe linia acordării sau prelungirii dreptului de ședere și înregistrării rezidenței cetățenilor europeni, se reia, începând de astăzi, la toate structurile de imigrări. Accesul persoanelor în interiorul spațiilor de lucru cu publicul se face cu respectarea indicațiilor polițiștilor, a marcajelor și a regulilor de distanțare socială, iar purtarea măștilor de protecţie este obligatorie.


Reamintim cetățenilor străini și europeni că au la dispoziție 90 de zile, de la data încetării stării de urgență, pentru a efectua demersurile necesare de înregistrare și de preschimbare a documentelor care au expirat în această perioadă.


Inspectoratul General pentru Imigrări a reluat, începând de astăzi, 18 mai a.c., întreaga activitatea de primire și eliberare a documentelor, pe linia acordării sau prelungirii dreptului de ședere și înregistrării rezidenței cetățenilor europeni, în toate sediile unde se desfășoară lucrul cu publicul, cu respectarea condițiilor de protecție și distanțare socială în zonele de ghișeu.

Într-o primă etapă, activitatea de relații cu publicul se va desfășura după programul normal de lucru, de luni până vineri, în intervalul orar stabilit la nivelul fiecărei structurii teritoriale de imigrări, sens în care recomandăm consultarea secțiunii Contact a site-ului public.

Estimăm o creștere semnificativă a solicitărilor ca urmare a reluării în întregime a activității de relații cu publicul, prioritar fiind preluate cererile de programare depuse online.

În funcție de evoluția situației privind capacitatea de preluare și procesare a documentelor, de la nivelul fiecărui județ, pot fi dispuse măsuri de prelungire a programului de lucru, care vor fi comunicate din timp.

Accesul persoanelor în interiorul spațiilor de lucru cu publicul se face cu respectarea indicațiilor polițiștilor, a marcajelor și a regulilor de distanțare socială, iar purtarea măștilor de protecţie este obligatorie.

Toate spațiile de lucru sunt dezinfectate periodic și igienizate cu rigurozitate, iar la intrarea în instituție se recomandă folosirea produselor dezinfectante.

Pentru evitarea staționării și aglomerării în spațiile de lucru, Inspectoratul General pentru Imigrări recomandă utilizarea, în continuare, a portalului online de programare a documentelor, înainte de prezentarea acestora la ghișeu.

Reamintim cetățenilor străini și europeni că au la dispoziție 90 de zile, de la data încetării stării de urgență, pentru a efectua demersurile necesare de înregistrare și de preschimbare a documentelor care au expirat în această perioadă.

Cât privește activitatea de primire în audiență, aceasta  se va desfășura numai în cazuri cu caracter deosebit, pentru un interval de maxim 15 minute, respectându-se recomandările medicale de evitare a interacțiunii prelungite dintre persoane. În situația în care nu se poate realiza primirea în audiență, solicitanții pot utiliza mijloacele alternative de comunicare electronică sau poștală, urmând să primească răspuns la cele sesizate.




BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu