Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



vineri, 29 mai 2020

Aproape 100 mc de masă lemnoasă, estimată la peste 30.000 de lei, confiscată în ultimele 48 de ore, în județ


În perioada 27-28 mai, polițiști de la Serviciul de Ordine Publică, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Secția 2 Poliție Rurală Caransebeș, împreună cu inspectori silvici din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara, au continuat activitățile de prevenire și combatere a ilegalităților în domeniul silvic, pe raza județului.
Astfel, au fost efectuate controale în trafic și la
4 depozite de material lemnos din zona Caransebeș, pentru neregulile constatate, fiind aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.000 de leiși confiscați 95,97mc de material lemnos, estimați la 30.442 de lei.
Exemple:
Cu ocazia verificărilor, a fost identificat un bărbat de 40 de ani din Borlova care nu a putut prezenta documente de proveniență legală pentru materialul lemnos deținut, respectiv 40,66 mc. lemn rotund diverse specii, în valoare de aproximativ 8.786 de lei, motiv pentru care a fost sancționat cu amendă de 3.000 de lei și confiscarea întregii cantități de material lemnos.
O societate comercială din zona Caransebeș a expediat 10.22 mc. buștean gater rășinoase, fără documente care să ateste provenința legală. Societatea în cauză a fost sancționată contravențional și s-a dispus măsura complementară a confiscării valorice a materialului lemnos, estimat la aproape 3.000 de lei.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că unele persoane juridice nu au respectat prevederile legale privind înregistrarea cantităților de material lemnos în aplicația SUMAL și au emis avize de însoțire din locații identificate prin coordonate geografice, altele decât cele ale provenienței legale.
În toate situațiile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și s-a dispus măsura complementară a confiscării valorice a materialului lemnos.

De asemenea, miercuri, 27 mai, în jurul orei 21.30, polițiști de Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice Caraș-Severin au depistat în trafic, pe DN 58, în Păltiniș, un ansamblu de vehicule ce transporta material lemnos, în urma controlului constatându-se că documentele de însoțire nu erau completate în conformitate cu prevederile legale.
Și în acest caz, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională pentru abaterea săvârșită.

Polițiștii în colaborare cu reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții în domeniul silvic, continuă acțiunile și în perioada următoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu