Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!
luni, 26 august 2019
Jocurile video româneşti, promovate pe pieţele internaţionale
Zece producători de jocuri video au promovat industria românească şi ultimele tendinţe autohtone în domeniu, la târgul internaţional GamesCom, care a avut loc la Köln, în perioada
20-24 august. GamesCom este cel mai important eveniment anual din industria de gaming.
Creatorii de jocuri video din România au fost prezenţi pentru a treia oară consecutiv la târgul din Köln, Germania. Anul acesta, cinci dintre companiile prezente au oferit, în zona entertainment a târgului, jocuri 100% româneşti, care au fost testate de sutele de mii de jucători din toată lumea care au vizitat GamesCom:
Second Hand: Frankie's Revenge, realizat de clujenii de la Rikodu, este un joc multiplayer cooperativ care te lasă să îţi creezi propriul super-robot din tot felul de electrocasnice vechi şi să pleci la luptă pentru a salva lumea de maşini şi extratereştrii răufăcători. Second Hand: Frankie's Revenge poate fi cumpărat pe platforma Steam în regim Early Access.
Interrogation, este un joc puzzle intrigant, în care jucătorul intră în pielea unui detectiv ce interoghează suspecţi şi încearcă să afle adevărul de la ei. Studioul care l-a creat, Critique Gaming, este un start-up ce a beneficiat acum 2 ani de fonduri prin programul Start-up Nation şi recent a primit o investiţie de tip' angel investment' de la un grup de investitori români, transformând studioul într-o societate pe acţiuni.
Raiders of the Lost Island este un joc amuzant, parţial cooperative, care poate fi jucat cu toată familia (2-4 jucători). Acţiunea se desfăşoară pe o insulă ce e pe punctul de a se inunda şi trebuie să colaborezi pentru a construi o barcă ce poate salva pe toată lumea şi, în acelaşi timp, trebuie să strângi mai multe comori de pe insulă decât ceilalţi jucători. Din această vară, Raiders of the Lost Island poate fi achiziţionat pe platforma Steam în regim Early Access.
Bossgard - un joc de tip PVP (player vs. Player) asimetric de 6 jucători, online şi local, în care un' Boss' controlat de un jucător se luptă cu echipe de Vikingi de toate natiile. Jocul e dezvoltat de Sand Sailor Studio din Bucureşti, creatorii jocului Black: The Fall, şi poate fi procurat de pe Steam pentru PC.
A fost prezentat trailer-ul jocului Future Tribes, care va fi lansat de AMC Games în această iarnă. Future Tribes este un joc gratuit de tip MOBA (Multiplayer online battle arena) pentru iOS şi Android. Jucătorul trebuie să aleagă 5 unităţi şi să le arunce în luptă împotriva unităţilor inamice, într-un duel rapid, în timp real.
Alte cinci companii, Amber Studio, AMC România, Whyttest, Tractor Set Go şi Those Awesome Guys, care se numără printre cele mai importante din domeniu, recunoscute deja şi respectate la nivel internaţional, au participat, în zona de business a târgului, la o serie de întâlniri B2B cu profesionişti internaţionali din industria de gaming. Acestea au stabilit noi contacte şi relaţii de colaborare cu parteneri internaţionali, care le oferă condiţiile pentru noi contracte şi continuarea celor aflate în derulare.
Participarea României la târgul internaţional' GamesCom' 2019 a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat în colaborare cu Asociaţia dezvoltatorilor de jocuri video din România - RGDA prin Programul de Promovare a Exportului, cu un buget de 437.435 lei cu TVA. Firmele româneşti participante sunt: Amber Studio SRL, AMC RO Studio SRL, Critique Gaming Studios SA, Last Tales SRL, Quantic Beans SRL, Rikodu SRL, Sand Sailor Studio SRL, Those Awesome Guys SRL, Tractor Set Go SRL, Whyttest SRL.
Anul acesta, la GamesCom au expus peste 1.100 de firme din 50 de ţări, pe o suprafaţa de 218.000 mp.
Biroul de presă
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu