Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



marți, 20 august 2019

Dosare penale întocmite de politistii de frontiera


O familie de cetăţeni chinezi, călăuzită de un alt membru de familie,

oprită la frontiera cu Serbia


Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oravița - judeţul Caraș-Severin au depistat patru cetățeni din China – o mamă împreună cu cei trei copii ai săi - care intenţionau să ajungă ilegal în Germania, cu ajutorul unui cetățean german, membru de familie.


În data de 19.08.2019, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Oravița - judeţul Caraș-Severin au oprit pe comunicația DN 57, în localitatea de frontieră Grădinari, un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Germania, condus de o femeie, cetățean german.
Polițiștii de frontieră au constatat că în interiorul mijlocului de transport se mai aflau patru pasageri, o femeie şi trei copii, care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă, fapt pentru care toţi ocupanţii din autoturism au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.
Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că pasagerii sunt cetățeni din China,femeia are vârsta de 42 de ani, iarcei trei copii au vârste cuprinse între 4 şi 15 ani, fiind fiii săi.Totodată, s-a mai stabilit că la volanul autoturismuluise afla sora femeii,cetăţean german, în vârstă de 51 de ani.
Mama celor trei minori a declarat că a călătorit împreună cu aceştiacu avionul până în Belgrad,de unde au fost preluaţi de sora ei şi conduşi cu autoturismul până în apropierea frontierei cu Romania, unde au trecut pe jos.Cetățeanul german a intrat legal în ţară prin punctul de trecere cu autoturismul, iar ulterior i-a așteptat şi preluat din apropierea frontierei cu Serbia,moment în care au fost depistaţi şiopriți de echipajul Poliției de Frontieră. Cetăţenii chinezi intenţionau să ajungă în acest mod în Germania.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări,sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de statpentru cetățenii chinezi,iar cetăţeanul german este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, la finalizarea cercetărilor urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Peste două tone de tutun vrac în stare degradată,
confiscate de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche – I.T.P.F. Timişoara au confiscat, dintr-un depozit dezafectat de pe raza localității Moldova Veche, peste două tone de tutun vracîn stare degradată.
În data de 19.08.2019, ora 16.20, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului ilicit cu produse accizabile în zona de competenţă, ocazie cu care a fost descoperită, într-un depozit pe raza localității Moldova Veche, o cantitate mare de tutun vrac, ambalată în cutii de carton desigilate.
Astfel, s-a procedat la verificarea și ridicarea în vederea confiscării a cantității totale de 2.050 kg tutun vrac, în stare degradată, precum și a 54 de role pentru împachetat.În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că depozitul aparţine unei foste fabrici de țigarete.
 În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Veche, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete şi colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu