Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



marți, 26 martie 2019

Paul van Dyk aduce rețeta fericirii, tocmai din spațiu, la Arad Open Air Festival


Arad Open Air Festival își deschide porțile în perioada 28 - 30 iunie 2019, cu o nouă ediție spațială, în același loc deja cunoscut de melomanii din vestul țării - Aeroportul Internațional Arad. Acolo, echipajul AOA așteaptă și anul acesta iubitorii de spațiu pentru a decola în cel mai frumos laborator din Univers - Stația Spațială AOA, locul în care se fabrică fericirea. De muzică se vor ocupa Paul van Dyk, Markus Schulz, BUG Mafia, DOC cu invitați:
Deliric, Vlad Dobrescu, Exile și DJ Nasa, Mahmut Orhan, Burak Yeter, Swanky Tunes, Petre Inspirescu, Andrey Pushkarev, Mihigh, Barac și Tulbure.

Zona în care se desfășoară festivalul, aeroportul din Arad, propune participanților o legătură cu spațiul, navele spațiale și echipajul. Călătoria nu va fi doar una muzicală, ci toate activitățile, scenografiile și atmosfera vor fi unele care le vor aminti celor prezenți că nu există limite, că fericirea se fabrică aici.

”Suntem aici să visăm, să țintim spre stele, să facem lumea un loc mai bun. Fericirea este un dar, este o stare de spirit, o emoție. Fericirea înseamnă să fiți buni, să le spuneți tuturor celor care vă sunt aproape că îi iubiți și apreciați, este un cântec pe care îl auziți pentru prima dată. Viața e un vis. Haideți să-l facem unul frumos!”, transmite Glad Varga, organizator Arad Open Air Festival.  

Paul van Dyk
Pionierul muzicii trance, Paul van Dyk, va urca pe scena principală a festivalului AOA anul acesta. A debutat în muzica trance la începutul anilor ‘90, pe când se pregătea de cu totul altă profesie. Susține că radioul l-a inspirat să urmeze o carieră muzicală. De-a lungul carierei, artistul a câștigat un premiu Grammy și numeroase alte distincții. Albumele sale s-au vândut în peste 3 milioane de copii în întreaga lume.


Markus Schulz
Un alt headliner al Festivalului Arad Open Air este Markus Schulz. Artistul de origine germană a debutat pe scena muzicii trance si EDM în urmă cu aproape trei decenii. Atunci când nu lucrează la noi mix-uri, Markus pleacă în turnee în toată lumea, în cluburi din America și Europa.


Petre Inspirescu
Petre Inspirescu, pe numele său real Radu Bodiu, este un DJ și producător muzical îndrăgit în comunitatea techno și recunoscut internațional pentru mixurile sale pline de entuziasm și energie. Debutul muzical l-a avut în urmă cu aproape 20 de ani, timp în care a colaborat cu o mulțime de artiști de renume internațional. Alături de Rhadoo și Raresh, Inspirescu a pus bazele [a:rpia:r] și a devenit renumit pentru pentru mixurile sale lungi de la festivaluri și pentru stilul său muzical cu adevărat unic, cu influențe de deep house și minimal.


Însumat, Arad Open Air Festival reprezintă 72 de ore de muzică live și dj set-uri, dar și multe activități pe timpul zilei și nopții, precum și activități artistice. Festivalul include o zonă de mâncare, precum și una pentru relaxare, o zonă dedicată camping-ului, propunând astfel melomanilor o experiență completă.

Numărătoarea inversă începe pe 28 iunie, la ora 19:00, atunci când se face controlul la sol, înaintea decolării navei spațiale muzicale.

Abonamentele se pot achiziționa în regim de Spring Sale pe www.enterix.ro, www.myticket.ro, https://www.iabilet.ro/ și www.livetickets.ro. Prețul unui bilet începe de la 99 de lei.

Puteți afla mai multe despre festival la www.openairfestival.ro, pe pagina de Facebook a festivalului https://www.facebook.com/aradopenair/, precum și de pe pagina de Instagram - https://www.instagram.com/aradopenair/.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu