Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 12 decembrie 2018

NU VĂ LĂSAȚI ÎNȘELAȚI !


Polițiștii vă sfătuiesc să nu dați credit escrocilor

         După ce ani de zile înșelăciunile prin metoda „Accidentul” au făcut numeroase victime, inclusiv din județul nostru, escrocii au găsit noi metode de a păcăli oamenii.

         Mai exact în alte județe au fost înregistrate apeluri telefonice cu metoda „Accidentul” care sunt însă mult mai elaborate. Astfel victima este sunată de un „medic” sau un „avocat” care solicită o sumă de bani pentru a „interveni” la un caz în care este implicată o rudă apropiată victimei, de regulă fiu/fiică.
         Ulterior acestui apel telefonic, după câteva minute, victima este contactată telefonic de un „polițist” (de fapt tot un membru al grupului de escroci) care încearcă să o convingă de faptul că poliția urmărește îndeaproape o grupare infracțională, că sunt pe cale să îi prindă în flagrant în timpul săvârșirii unor infracțiuni de înșelăciune și recomandă să înmâneze suma de bani cerută, urmând ca, imediat, escrocii să fie arestați.
         În fapt după ce suma de bani este înmânată unei persoane nu se întâmplă nimic, totul a fost o nouă variantă de a stoarce bani de la persoane care cad pradă emoțiilor la aflarea unor vești rele.
         Pentru a nu cădea victime escrocilor polițiștii vă recomandă:
·        manifestaţi prudenţă şi deveniţi suspicioşi atunci când sunteţi abordaţi de persoane necunoscute care invocă diverse pretexte pentru a vă determina să le înmânaţi diverse sume de bani;
·        nu daţi dovadă de credulitate atunci când persoane necunoscute vă solicită sume de bani, în numele unui membru al familiei (soţ, fiu, fiică etc.) pentru rezolvarea unei probleme grave ce nu suportă amânare;
·        fiţi suspicioşi atunci când vă sunt prezentate scenarii fictive însă aparent, dramatice şi nu cedaţi argumentelor afective folosite de escroci;
·        evitaţi să luaţi decizii în stări emoţionale particulare sau foarte puternice: veţi greşi…negreşit!
·        când sunteți anunțați despre un accident în care este implicată o rudă apropiată, nu ezitați, sunați-vă întâi rudele, nu dați crezare unor persoane necunoscute!

Ideal ar fi să nu aveţi nici un fel de comunicare cu escrocii: cu cât staţi mai mult de vorbă cu ei, cu atât creşte riscul de a fi înşelaţi!
Întotdeauna puteți apela numărul de urgență 112 și semnala tentativele de înșelăciune!
COMUNICAT DE PRESA 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu