Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 2 decembrie 2018

Aproape 700 de telefoane wireless fără marcaj CEdescoperite în 2018


“În ultimii ani ne-am confruntat cu un adevărat fenomen în ceea ce privește interferenţele provocate detelefoanelefixe wireless fără marcaj CE de tip DECT 6.0 care afectează funcționarea serviciilor de comunicații electronice, în special a celor de telefonie mobilă. Aceste telefoane de tip DECT 6.0 sunt setate să funcționeze în benzi de frecvență care nu corespund cu alocarea spectrului de frecvență de la nivelul Uniunii Europene. Dacă în anul 2016, de exemplu, am identificatîn jur de 150 de astfel de telefoane fixe wireless, numărul acestora s-a triplat în 2017, iar în acest an a ajuns la aproape 700.Dorim să atragem atenția asupra faptului că utilizarea acestor echipamente este ilegală și rugăm consumatorii să achiziționeze doar echipamente produse conform standardelor europene”, a declarat Cristin Popa, director executiv al Autorității. 

Campania de monitorizare
Înperioadaaprilie – octombrie2018, ANCOM a derulato campanie de monitorizare a frecvențelor radio afectate de emisiile echipamentelor radio neconforme, de identificare a acestora și de informare cu privire la ilegalitatea folosirii acestor echipamente. În cadrul campaniei, care s-a derulat la nivelul întregii țări prin intermediul direcțiilor regionale ale Autorității, au fost detectate și scoase din uz aproape 700 de telefoane wireless de tip DECT 6.0.
În Direcția Regională București, care coordoneazăși județele Argeș, Brașov, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea și Vâlcea, au fost detectate și scoase din uz 344 de echipamente neconforme, iar în cadrulDirecției RegionaleCluj (județele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Harghita, Maramureș, Mureș, Satu-Mare, Sălaj și Sibiu) 158 de astfel de echipamente.
În Direcția Regională Timiș,carecoordoneazăjudețele Arad, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedințiși Timiș, și în Direcția Regională Iași, care monitorizează județele Bacău, Botoșani, Brăila, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea, au fost identificate și scoase din folosință câte 91 de telefoane wireless de tip DECT 6.0.
Telefoanele DECT 6.0 fără marcaj CE
Telefoanele fixe de tip DECT 6.0 fără marcaj CE provin în cea mai mare parte din Statele Unite ale Americii, Canadasau state din Asia și sunt destinate utilizării în aceste țări.Telefoanele fixe fără fir de tip DECT 6.0 funcționează în benzi de frecvențe care în România sunt destinate altor servicii, și anume celor de telefonie mobilă și internet mobil de bandă largă de generația a treia. În momentul în care un astfel de aparat neconform este pus în funcțiune pe teritoriul României, el produce interferențe care perturbă funcționarea serviciilor de telefonie mobilă.Astfel, numărul utilizatorilor care pot folosi serviciul de telefonie sau internet mobil în zona respectivă scade semnificativ, apelarea devenind uneori imposibilă, iar apelurile în curs se întrerup.
În cele mai multe dintre cazurile identificate și soluționate de ANCOM, telefoanele fără marcaj CE au fost introduse în România de către persoane fizice care au călătorit pe continentul american sau au ajuns în țară fiind trimise de alte persoane, în general rude ale utilizatorilor. Acestea erau folosite în locuințe particulare, pentru uz personal.
În cazuri extreme, interferențele cauzate de aceste tipuri de telefoane pot afecta apelarea numărului de urgență 112.
De reținut
Utilizatorii care dețin telefoane fixe wireless de tip DECT trebuie să verifice existența marcajului CE pe aparat, iar în cazul în care acesta nu există, aparatul trebuie scos din funcțiune (atât terminalul portabil cu acumulatori/baterii, cât și stația de bază a acestuia care poate fi cu acumulatori/baterii sau poate fi conectată la o sursă de alimentare de la rețeaua electrică).
Telefoanele DECT 6.0 fără marcaj CE pot produce interferențe prejudiciabile serviciilor de comunicații electronice în momentul în care sunt conectate la sursa de energie.  
Sancțiuni aplicabile
În cazul în care cei care deţin astfel de echipamente continuă să le folosească sunt încălcate prevederile Hotărârii Guvernului nr. 740/2016privind punerea la dispoziţie pe piaţă a echipamentelor radio, fapta fiind sancționată cu amendă contravențională cuprinsă între 500 şi 5.000 lei. Mai multe informații privind echipamentele electronice și electrocasnice neconforme, marcajul CE și obligațiile care le revin producătorilor, distribuitorilor și consumatorilor sunt disponibile pe website-ul Autorității.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) este institutia care protejeaza interesele utilizatorilor de comunicatii din Romania, prin  promovarea concurentei pe piata de comunicatii, administrarea resurselor limitate, incurajareainvestitiilor eficiente in infrastructurasi a inovatiei. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitatiwww.ancom.org.ro. Pentru a compara ofertele de telefonie si internet, intrati pe www.veritel.ro. Pentru a testa si monitoriza calitatea serviciului de internet, accesatiwww.netograf.ro.
Persoana de contact: Anca Gabriela CALIN, Sef Serviciu Comunicare, tel. 0372.845.414
Redactat de Alina ȘUMUDICĂ, Expert, SC, DRP
Avizat de Anca Gabriela CALIN, Șef serviciu, SC, DRP
Avizat de Cătălina DRAGOMIR, Director, DRP
Avizat de Alina POPA, consilier președinte
Avizat de Cristin POPA, Director Executiv, DEMC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu