Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 11 decembrie 2016

Condiții simplificatepentru obținerea certificatului deoperator al stațiilor de radiocomunicații

Autoritatea Națională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a lansat spre consultare publică un proiect de decizie care va aduce simplificări procesului de certificare a operatorilor stațiilor de radiocomunicații.
Operatorii stațiilor de radiocomunicații
Operator al stației de radiocomunicații este persoana care operează o stație de radiocomunicațiice cuprinde unul sau mai multe emițătoare și receptoare sau un ansamblu de emițătoare și receptoare, inclusiv echipamentele accesorii acestora, necesare pentru realizarea unui serviciu de radiocomunicații.Operarea stațiilor de radiocomunicații în serviciile mobil aeronautic și mobil aeronautic prin satelit, mobil maritim și mobil maritim prin satelit, radiotelefonic pe căile de navigație interioară, precum și în serviciul mobil terestru, cu excepția stațiilor de radiocomunicații din componența rețelelor publice mobile poate fi efectuată numai de către persoane ce dețin un anumit nivel de cunoștințe.

Aceste persoane sunt, de regulă, angajați ai companiilor care activează în diverse domenii precum industrie, producţie, transport şidistribuţie de utilități publice la nivel naţional, transporturi, construcţiişi lucrări publice, agricultură, silvicultură, pază şiprotecţie a vieţiişiproprietăţii private, protecţie publică, sănătate publică, servicii de gospodărire comunală etc.
Noi regulile propuse de proiectul de decizie
Modificările propuse de ANCOM urmăresc o flexibilizare a procedurii de examinare necesare pentru obținerea certificatului de operator radio. Astfel, programa de examinareurmează a fi mai flexibilă și adaptatăîn baza reglementărilor tehnice relevante adoptate pe plan european sau internațional. Centrele de examinare, locul și data examinării vor fi afișate pe pagina de internet a ANCOM, nemaifiind enumerate în cuprinsul proiectului.
Totodată, ANCOM propune și termene de afișare a rezultatelor examinării, atât pentru afișarea rezultatelor inițiale (în15 zile lucrătoare de la data încheierii examenului), cât și a rezultatelor finale de după contestații (în 30 de zile calendaristice de la data înregistrării contestației). Rezultatele se vor publica pe pagina de internet a ANCOM și se vor afișa la locul desfășurării examenului.
În ceea ce privește depunerea dosarului, nu se mai solicită depunereadocumentelor în copie legalizată, fiind suficientă depunerea de copii simple.
De asemenea, a fost introdusă posibilitatea transmiterii copiilor documentelor în formatelectronic, cu semnătură electronică extinsă. Copia după cartea/buletinul de identitate poate fi, de asemenea, transmisă electronic prin intermediul unui formular disponibil pe pagina de internet a ANCOM.
Proiectul de decizie poate fi consultataici, persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţiişi propuneri până la data de 10.01.2017, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Nouă nr.2, sector 3, Bucureşti), direct la registratură sau prin intermediul direcţiilor regionale ale Autorităţii. Observaţiile pot fi transmise şi prin fax la numărul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.
Context
Prin proiectul de decizie propus consultării publice, ANCOM urmăreşterevizuirea legislaţiei secundare de specialitate din domeniu, precum și punerea în acord a acesteia cu evoluția reglementărilor internaționale. Actul normativ supus consultării publice va abroga Decizia președintelui Inspectoratului General pentru Comunicaţiişi Tehnologia Informației nr. 699/2005 privind aprobarea Regulamentului personalului operator al stațiilor de radiocomunicații din România, cu modificările și completările ulterioare,care  reglementează în acest moment procesul de autorizarea personalului operator al stațiilor de radiocomunicații din România.


Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) este institutia care protejeaza interesele utilizatorilor de comunicatii din Romania, prin  promovarea concurentei pe piata de comunicatii, administrarea resurselor limitate, incurajareainvestitiilor eficiente in infrastructura si a inovatiei. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitatiwww.ancom.org.ro,www.portabilitate.ro si www.veritel.ro. Pentru a testa si monitoriza calitatea serviciului de internet, accesatiwww.netograf.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu