Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 26 decembrie 2016

ACȚIUNEA ,,FOC DE ARTIFICII'


ACȚIUNEA ,,FOC DE ARTIFICII' Poliția Română continuă acțiunea ,,Foc de Artificii', pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice desfășurate de persoanele fizice și juridice.
Săptămâna trecută, polițiștii au constatat aproape 161 de infracțiuni, au aplicat 29 de sancțiuni contravenționale, au confiscat 10.305 kg. de articole pirotehnice, în valoare de peste 230.000 de lei și au retras 5 autorizații.

Poliția Română, prin Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, acționează la nivel național, în perioada 15 noiembrie 2016 — 4 ianuarie 2017, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislației privind obiectele pirotehnice.
Astfel, în perioada 16 — 22 decembrie a.c., polițiștii au efectuat 558 de acțiuni și controale în complexe, piețe și alte obiective și au verificat activitatea a 206 persoane fizice și juridice autorizate să deruleze operațiuni cu articole pirotehnice.
De asemenea, au constatat 161 de infracțiuni și au depistat 143 de persoane fizice și juridice neautorizate, față de 166 de persoane fiind efectuate cercetări în cauze penale.
Totodată, au fost confiscate 10.305 kg. de articole pirotehnice, în valoare de 231.623 de lei și au fost retrase 5 autorizații, fiind aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.750 de lei.
O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 431 de activități de informare în școlile din țară.
Exemple:
* La data de 20 decembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov au acționat în localitatea Jilava, depistând în flagrant delict 4 persoane, care intenționau să tranzacționeze cantitatea de 3.000 de kg. de articole pirotehnice, fără drept.
Articolele pirotehnice, din clasele F2 și F3, în valoare de 40.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept și comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.
* La data de 22 decembrie a.c., polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a Inspectoratului General al Poliției Române au surprins în flagrant delict un bărbat, administrator al unei societăți comerciale din municipiul Pitești, județul Argeș, autorizată pentru operațiuni cu articole pirotehnice, în timp ce comercializa ilegal articole pirotehnice din categoria F2.
Extinzând cercetările, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, la punctul de lucru al societății, din municipiul Pitești, a fost descoperită cantitatea de aproximativ 1.500 de kg. de articole pirotehnice, din categoriile F2 și F3, depozitate ilegal într-un spațiu autorizat doar pentru păstrarea articolelor pirotehnice din categoria F1.
Articolele pirotehnice, în valoare de 20.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.
* La data de 22 decembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 29 de percheziții domiciliare în București și județele Prahova, Arad, Bihor, Cluj, Constanța, Harghita, Iași, Ilfov, Mureș, Satu Mare, Sălaj, Sibiu și Vaslui, la persoane bănuite de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.
În urma activităților desfășurate, polițiștii au ridicat aproape 6.000 de kg. de articole pirotehnice, o armă cu aer comprimat, deținută ilegal, 4.800 de lei și 330 de euro.
Din cercetări, a reieșit că o persoană din municipiul Constanța a efectuat 360 de tranzacții ilegale cu articole pirotehnice, în cantitate totală de aproape 1.600 de kg., reprezentând vânzări către diferite persoane neautorizate, prin intermediul unei societăți de curierat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept și comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.
Poliția Română reamintește că este interzisă deținerea, utilizarea și vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 și 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 și T2) și a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranță publică, securitate și pentru protecția mediului.
Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor și a mediului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu