Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 17 aprilie 2016

Dosare penale

UN BĂRBAT DE 36 DE ANI A ÎNCERCAT SĂ FURE BANI DINTR-O LOCUINȚĂ

La data de 16 aprilie a.c., în jurul orei 10.15, poliţiştii orașului Bocșa au fost sesizați cu privire la faptul că în noaptea de 15/16.04 a.c., un bărbat din localitatea Vermes a pătruns în locuința unei femei în vârstă de 83 de ani, din aceeași localitate, cu intenția de a sustrage bani.


La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției 5 de Poliție Rurală Bocșa, care au constatat că bărbatul în vârstă de 36 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pătruns fără drept în curtea imobilului femeii în jurul orei 23.30, pe poarta de acces care era descuiată. În timp ce căuta bani, acesta a fost surprins de femeie, care i-a solicitat să plece. Bărbatul a bruscat-o și a fugit din locuință prin grădina din spate a imobilului.
În fața polițiștilor, autorul și-a recunoscut fapta.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la furt calificat și lovire.


NU AU RESPECTAT REGIMUL ARMELOR ȘI MUNIȚIILOR

La data de 17 aprilie a.c., în jurul orei 01.00, poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală 8 Oravița, aflați în timpul unei acțiuni pe raza localității Ticvaniu Mare, au oprit pentru control un autovehicul care se deplasa din direcția Giurgiova spre Grădinari.

La efectuarea semnalului de oprire, conducătorul autovehiculului nu a respectat indicațiile polițiștilor, schimbându-și direcția de mers către o stradă laterală a localității Ticvaniu Mare.

Polițiștii au procedat la urmărirea și oprirea în trafic a autoturismului în cauză, stabilind că la volanul acesteia se afla un bărbat de 38 de ani, însoțit de un alt bărbat de 52 de ani, pasager pe locul din dreapta-față, ambii din Oravița.
În urma verificării amănunțite a autoturismului, polițiștii au depistat o armă de vânătoare, iar  lângă autoturism, într-un șanț, a mai fost identificată o altă armă de vânătoare.
Cei doi bărbați nu au putut prezenta permisele de port armă, declarând că nu le au asupra lor, însă recunosc faptul că armele le aparțin.
Cele două arme au fost ridicate până la stabilirea cu exactitate a stării de fapt.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor.


În ultimele 24 de ore, poliţiştii din Caraş-Severin au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul neînmatriculat și fără permis de conducere şi distrugere din culpă.
La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 08.50, poliţiştii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au fost sesizați despre un accident rutier ce a avut loc între localitățile Păltiniș și Brebu.
Deplasându-se la fața locului, polițiștii au constatat că un șofer în vârstă de 20 de ani, din Moldova-Nouă, a condus o autoutilitară pe DN 58, din direcția Caransebeș spre Reșița. La km 17+75m, având alte preocupări în timpul mersului, tânărul șofer nu a observat la timp un alt accident rutier soldat doar cu pagube materiale și neavând timp suficient pentru a frâna și evita impactul cu autoturismele implicate în accident, a pierdut controlul volanului și a părăsit partea carosabilă prin dreapta sensului său de mers, oprindu-se cu autoutilitara într-un șanț.
Alături de conducătorul auto, pe locul din dreapta-față a autoutilitarei, se afla un bărbat de 40 de ani, din Caransebeș, care a suferit răni ușoare. Fiind transportat la Spitalul Municipal din Caransebeș, acesta a refuzat internarea.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
~

La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 14.15, poliţiştii municipiului Reșița – Biroul Rutier au oprit pentru control un autoturism care circula pe raza localității Carașova.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că șoferul, un bărbat de 25 de ani, din localitate, nu posedă permis de conducere iar numărul de înmatriculare provizoriu este expirat din data de 29.03.2016.
Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat, de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
~
La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 16.25, polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control un moped condus de către un bărbat de 36 de ani, din Țerova, care se deplasa din direcția Casa de Cultură către bulevardul Revoluția din Decembrie.


În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că mopedul nu este înmatriculat în circulație.
Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal.
~
La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 17.10, polițiștii orașului Bocșa au fost sesizați despre producerea unui accident rutier pe strada Reșiței din localitate.
Deplasându-se la fața locului, polițiștii au stabilit că șoferul unui microbuz de transport persoane, în vârstă de 41 de ani, din Reșița, împreună cu alți 5 pasageri, se deplasau pe strada Reșiței din Bocșa, iar din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, șoferul a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit partea carosabilă, oprindu-se în peretele unui imobil.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a unui pasager care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Reșița pentru îngrijiri medicale.
Șoferului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
~
La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 17.50, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Mehadia au fost sesizați despre un incendiu produs la 2 garaje din spatele blocului cu numărul 65 din localitate.
La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Postului de Poliție Mehadia și pompierii militari din cadrul Detașamentului Băile Herculane Caraș-Severin, care au localizat și stins incendiul. Acesta s-ar fi propagat de la garajul unui bărbat de 62 de ani, din Mehadia, care a utilizat aparatul de sudură, ulterior producându-se un scurt-circuit electric la o priză improvizată. Incendiul produs în interiorul acestui garaj s-a extins la garajul vecin, care a fost distrus în totalitate.
În urma incendiului au ars mai multe bunuri și 2 animale, prejudiciul fiind de aproximativ 12.000 de lei.
Cercetările continuă pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu