Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



sâmbătă, 16 aprilie 2016

Campania de prevenire a furturilor din locuinţe „Neglijenţa - invitaţie deschisă la furt”


În perioada aprilie – august a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş Severin va desfăşura activităţi în cadrul campaniei naţionale de prevenire a furturilor din locuinţă: „Neglijenţa - invitaţie deschisă la furt”, derulată de Poliţia Română în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A.

Campania, al cărei scop îl reprezintă informarea populaţiei cu privire la principalele modalităţi de prevenire a furturilor din locuinţe, se înscrie în Programul de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului – prioritate naţională a Poliţiei Române pentru anul 2016 şi abordează un gen de infracţionalitate care are o pondere mare în totalul infracţiunilor de furt dar şi un impact deosebit în ceea ce priveşte percepţia populaţiei asupra siguranţei personale.
Pentru fiecare cetăţean locuinţa reprezintă spațiul în care se simte în siguranţă, iar orice încălcare a acestui spaţiu intim de siguranţă personală generează o stare de disconfort şi nelinişte, de multe ori fără o legătură directă cu prejudiciul de natură patrimonială cauzat.
Un argument important în susţinerea acestei campanii a fost reprezentat de importanţa conştientizării de către publicul ţintă a necesităţii adoptării unei atitudini

prudente în raport cu locuinţa şi bunurile proprii precum şi a consecinţelor neadoptării unor masuri preventive fundamentale. Un geam lăsat deschis, o uşă neasigurată sunt de cele mai multe ori “invitaţii pentru hoţi”. De asemenea, permiterea accesului în locuinţă a unor persoane care pretind că reprezintă diferite instituţii sau pretind că vor să cumpere sau să vândă diverse produse, nu face altceva decât să ofere o nouă oportunitate pentru infractori.
Grupul ţintă al campaniei îl reprezintă proprietarii de locuinţe din mediul urban. Poliţiştii din cadrul Inspectoratului vor organiza acţiuni de promovare a mesajelor campaniei în locurile publice (parcuri, zone comerciale, cartiere etc.) şi vor participa la întâlniri cu membrii asociaţiilor de proprietari în vederea transmiterii informaţiilor şi recomandărilor destinate prevenirii acestor furturi.
În vederea promovării mesajelor preventive a fost realizat un site tematic dedicat exclusiv campaniei, respectiv – www.prevenireafurturilor.ro., un clip video ce va fi promovat în mediul online, precum şi un spot audio ce va fi difuzat pe posturile locale de radio.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu