Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



marți, 14 iulie 2015

DOSARE PENALE

Furt  de autoturism

   În cursul zilei de 13.07.2015 poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Cornea au intervenit la un accident rutier care a avut loc pe raza localităţii Cornea, soldat cu avarierea unui autoturism.
   În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că S.C., în vârstă de 17 ani, a sustras un autoturism parcat pe o stradă comunală din localitatea Cornea pe care l-a condus pe raza comunei, după care a pierdut controlul volanului, a intrat într-un şanţ şi a provocat avarii autovehiculului.
  Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest şi, rezultatul fiind pozitiv, s-a procedat la recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
  În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
      
Sub influenţa alcoolului

      În data de 13.07.2015 un minor în vârstă de 14 ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost implicat într-un accident rutier care a avut loc pe DN 58 B.
    Din primele verificări, s-a stabilit faptul că în timp ce A.F., în vârstă de 14 ani, se deplasa cu un autoturism din direcţia Bocşa către Reşiţa, într-o curbă deosebit de periculoasă, a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu un parapet metalic.
     În urma testării cu aparatul alcooltest rezultatul a fost pozitiv însă minorul a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
      Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
          
Neînmatriculat
   În cursul zilei de 13.07.2015 poliţiştii rutieri au depistat în trafic pe S.B., în vârstă de 25 ani, care se deplasa cu un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu pe DN 6 din direcţia Vălişoara către Armeniş.
    Din verificări, s-a constatat faptul că autovehiculul avea autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.
     În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
          
Fără permis
      În data de 13.07.2015, fiind desfăşurate activităţi de supraveghere a traficului rutier, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe raza localităţii Ticvaniu Mare.
       Din verificări, s-a constatat faptul că la volanul autovehicului se afla un bărbat în vârstă de 25 ani care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
       Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
        De asemenea, pe raza localităţii Rusca a fost depistat M.N., în vârstă de 44 ani, care se deplasa cu autoturismul fără a poseda permis de conducere. Şi în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
          
A părăsit locul accidentului
        În cursul zilei de 13.07.2015, pe Bld. Revoluţia din Decembrie din Municipiul Reşiţa a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a unei minore în vârstă de 15 ani.
        Cu ocazia cercetării la faţa locului, s-a stabilit faptul că în timp ce T.A., în vârstă de 25 ani, se deplasa cu autoturismul din direcţia Centrul Civic către Lunca Pomostului, nu ar fi acordat prioritate de trecere unei minore în vârstă de 15 ani care s-a angajat în traversarea străzii prin loc marcat şi semnalizat, lovind astfel victima şi proiectând-o pe partea carosabilă. 
         În urma accidentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind ulterior depistat de către poliţişti.
         Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
         În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.



Moped neînmatriculat

   În cursul zilei de 12.07.2015 poliţiştii rutieri au depistat în trafic un moped care se deplasa pe raza localităţii Moldova Nouă, pe str. Sf. Varvara.
   În urma verificărilor s-a constatat faptul că mopedul nu era înmatriculat în circulaţie iar şoferul, un bărbat în vârstă de 23 ani, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.
   Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

·            
Fără permis de conducere

   În data de 12.07.2015, cu ocazia acţiunilor desfăşurate de către lucrătorii de poliţie din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Oraviţa, a fost identificat în trafic un moped condus de un minor în vârstă de 14 ani.
    Fiind efectuate verificări, s-a stabilit faptul că mopedul nu este înmatriculat în circulaţie iar conducătorul vehiculului nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.
     În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
          
Accident rutier
   În cursul zilei de 12.07.2015 poliţiştii rutieri au intervenit la un accident de circulaţie care a avut loc pe raza localităţii Marga.
   În urma cercetării la faţa locului s-a stabilit faptul că în timp ce J.T., în vârstă de 58 ani, se deplasa cu autoturismul pe DC 1, în direcţia DN 68 – Marga, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra autovehicului şi a căzut în alba pârâului Marga, intrând totodată în coliziune cu o ţeavă de gaz metan.
 Accidentul rutier s-a soldat cu rănirea gravă a şoferului şi a celor doi pasageri aflaţi în autoturism, aceştia fiind transportaţi la Spitalul Municipal Caransebeş.
 Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
 Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi distrugere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu