Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 20 iulie 2015

ACŢIUNI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢEANULUI

Poliţiştii au constatat 23 de infracţiuni şi au aplicat 873 de sancţiuni contravenţionale în urma activităţilor desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, în special în zonele unităţilor de alimentaţie publică, unităţilor recreative (cluburi, discoteci, baruri), centrelor comerciale agroalimentare şi drumuri publice, organizate pe raza judeţului Caraş-Severin în perioada 17-19 iulie a.c.. 
Zilnic, aproximativ 200 de poliţişti au acţionat, în sistem integrat, pe raza întregului judeţ pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, în special în zonele unităţilor de alimentaţie publică, unităţilor recreative (cluburi, discoteci, baruri) şi centrelor comerciale agroalimentare.
Astfel, s-au efectuat 78 de acţiuni şi 165 de controale, în cadrul cărora au fost verificate 216 societăţi comerciale.

Poliţiştii au constatat 28 de infracţiuni, pentru care sunt cercetate 23 persoane.
De asemenea, poliţiştii au aplicat 873 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 191.000 de lei şi s-a dispus măsura complementară a confiscării pentru bunuri în valoare de 2264 lei.
Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii au fost prezenţi pe principalele artere desfăşurând acţiuni cu aparatele de supraveghere video. În urma acestor acţiuni au fost aplicate 673 de sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute 17 permise şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.  
 Poliţiştii de la transporturi feroviare au fost de asemenea la datorie pentru a păstra ordinea şi linştea publică în zona gărilor având în vedere că în această perioadă cetăţenii se deplasează cu trenurile spre staţiunile de vacanţă.
Exemple:
Pe raza localităţii Văliug poliţiştii au oprit pentru control un moped.
Din verificările efectuate s-a stabilit că vehiculul nu este înmatriculat şi a fost condus de către O.D., în vârstă de 35 de ani, fără a poseda permis de conducere.
În cauză poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui autovehicul neînmatriculat şi de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
·          
În seara zilei de 18 iulie a.c., poliţiştii de la Secţia nr. 8 de Poliţie Rurală Oraviţa au fost sesizaţi cu privire la faptul că un autovehicul aflat pe raza localităţii Secăşeni a fost sustras de persoane necunoscute.
Din verificările efectuate s-a constatat că autoturismul a fost lăsat neasigurat cu cheile în contact ceea ce a facilitat sustragerea acestuia. Ulterior autovehiculul a fost găsit abandonat la ieşirea din localitatea Jamu Mare.
Poliţiştii l-au identificat pe S.I., în vârstă de 67 de ani, bănuit că ar fi sustras autovehiculul întrucât au fost găsite bunuri reclamate ca fiind sustrase din autoturism, dar şi dintr-un imobil de pe raza localităţii Secăşeni.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar bunurile au fost recuperate şi predate părţilor vătămate.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu