Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!duminică, 26 iulie 2015

Conferința de alegeri - PES activists Caraș-Severin

Conferința de alegeri - PES activists Caraș-Severin
Conferința județeană de alegeri a PES activists Caraș-Severin a avut loc în data de 25.07.2015 la sediul PSD Caraș-Severin din str. George Enescu nr. 8, Reșița, în prezența europarlamentarului Victor Negrescu - președinte al PES Activists România, a doamnei Janina Sitaru - secretar general PES Activists România precum și a domnilor : Cristian Videscu - președinte al PES
Activists Arad și vicepreședinte al zonei de vest al PES Activists România și  Alexandru Iovescu - președinte PES Timiș. Deasemeni, din prezidiu au mai făcut parte, Marius Bălean, președinte executiv al PES România și președinte al TSD Reșița,  primarul Municipiului Reșița, domnul Mihai Stepanescu - președinte executiv  PSD Caraș-Severin și președinte PSD Reșița , Nicolae Ștefănescu - președinte al Ligii Aleșilor Locali PSD Caraș-Severin.
La Conferința de alegeri a PES activists Caraș-Severin au participat 80 de delegați ai organizațiilor locale PES din Caraș-Severin ( Reșița, Oțelu Roșu, Moldova Nouă, Cornereva, Gârnic ).  După citirea rapoartelor de activitate și validarea  comisiilor tehnice de numărare și validare a voturilor, s-a trecut la vot - vot deschis . Marius Bălean a fost ales în unanimitate președinte al PES activists Caraș-Severin. Au fost aleși și secretarul  organizației și vicepreședinții, reprezentând toate zonele județului, și a fost decis noul Birou executiv.
” Încrederea activiștilor PES Caraș-Severin, mă obligă. Vom continua împreună seria de activități și acțiuni fiind mereu alături de oameni. Am reușit ca în doi ani să dezvoltăm structura PES activists la nivel local și județean, am inițiat o serie de acțiuni la nivel local și județean și am participat la toate  conferințele internaționale și consiliile naționale , reprezentanții PES Activists Caraș-Severin au fost prezenți la alegerea președintelui PES Activists pe Europa și nu oricum, ci, cu drept de vot.
Le mulțumesc tuturor celor ce mi-au fost alături , celor ce m-au reales în funcție, seniorilor pentru sprijinul și sfaturile acordate, tinerilor ce au răspuns ” prezent ” de fiecare dată când i-am solicitat și mă mândresc  cu felul în care se implică ,  apreciez optimismul, spiritul de echipă și inițiativă al colegilor mei.
Structura PES activists România este prin definiție axată pe politica europeană, iar modelul promovat de stânga în Europa este unul al echipei. În Uniți, suntem puternici, de folos comunității, societății și ne putem implica efectiv să schimbăm lumea în bine. Vocea stângii europene trebuie să fie  auzită și ea se impune să poarte mesajul concret axat pe nevoile oamenilor , să răspundă așteptărilor lor. 
Felicit întreaga echipă, familia PES Activists Caraș-Severin și mulțumesc prietenilor noștri , europarlamentarul Victor Negrescu și  Janinei Sitaru , pentru votul de încredere acordat nouă. Doresc să amintesc faptul că Victor Negrescu este un prieten al județului Caraș-Severin și a fost desemnat Europarlamentarul Anului pentru Agenda Digitala, membru în Comisia pentru Bugete şi Comisia Juridică, ales Preşedinte PES activists România. Avem modele, avem de la cine învăța și mai ales avem dorința , putința și convingerea că vom reuși. ” - Marius Bălean, președinte PES Activists Caraș-Severin, președinte executiv al PES Activists România.


Biroul de presă al PSD Caraș-Severin

PES Activists - Caras Severin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu