Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



vineri, 29 ianuarie 2016

PERCHEZIŢII PENTRU DESTRUCTURAREA UNEI GRUPĂRI SPECIALIZATE ÎN INFRACŢIUNI ECONOMICE

Aproximativ 1.300 g. de aur, 43.000 de euro, 9.000 de dolari, 287.720 lei, 7 laptop-uri, 12 ştampile, 30 HDD-uri, 5 stick-uri de memorie şi mi multe înscrisuri au fost ridicate, în urma celor 77 de percheziţii efectuate ieri de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin . /  6 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.


La data de 27 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin au efectuat 77 de percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul structurilor de Combatere a Criminalităţii Organizate din Timişoara, Bucureşti, Piteşti, Ialomiţa, Cluj-Napoca, Constanţa, Alba Iulia, Iaşi, Craiova, Suceava, Arad, Vâlcea, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Hunedoara, Sibiu, Mehedinţi şi Olt şi de la  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, precum şi specialişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi jandarmi.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat 43.000 de euro, 9000 de dolari, 287.720 lei, aproximativ 1.300 g. de aur, 7 laptop-uri, 12 ştampile, 30 HDD-uri, 5 stick-uri şi înscrisuri.

De asemenea, 35 de persoane au fost conduse la audieri, dintre care 6 au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentate Tribunalului Caraş-Severin, cu propunere de arestare preventivă,  iar faţă de alte 10 persoane s-a dispus măsura cercetării sub control judiciar.

Reamintim că acţiunea a fost efectuată în cadrul unui dosar penal care are ca obiect un grup infractional organizat constituit în judeţul Caraş-Severin, specializat în evaziune fiscală şi spalare de bani, în domeniul societăţilor comerciale cu obiect de activitate în domeniul pazei şi protecţiei de bunuri şi persoane.


Din cercetări a reieşit că, liderul grupării ar fi condus „din umbră” întreaga activitate infracţională, cu ajutorul unor persoane apropiate, care ar fi avut sarcina să monitorizeze punerea în aplicare a dispoziţiilor acestuia.

Membrii grupării ar fi lucrat  initial  în firma „mamă”, însă ulterior,  din dispoziţia liderului, ar fi fost folosiţi ca administrator sau asociaţi ai unor societăţi comerciale, multe din ele de tip ,,fantomă”.

De asemenea din gruparea infracţională mai făceau parte persoane care aveau diverse roluri în firmă, ca de exemplu recrutarea de persoane dispuse să înfiinţeze societăţi comerciale fantomă sau asigurarea legăturii între membrii grupării.

Totodată, gruparea infracţională ar fi fost sprijinită de persoane din cadrul autorităţilor statului, funcţionari bancari, persoane care, cu bună ştiinţă ar fi acceptat să fie înfiinţate firme pe numele sau la adresa lor sau persoane care ar fi acceptat transferul unor bunuri în scopul ascunderii provenienţei acestora sau a evitării luării unor măsuri procesuale.

Liderul grupării ar fi coordonat şi una-două societăţi comerciale care desfăşurau o activitate comercială relativ corectă şi care participa şi de regulă câştiga licitaţii având ca obiect asigurarea pazei la diferite obiective.

Ulterior, sub diverse modalităţi, această activitate ar fi fost transferată către societăţile comerciale de tip fantomă, care nu ar fi plătit niciun fel de impozite la stat, fiind utilizate temporar, iar ulterior radiate.

De asemenea, ulterior angajaţii societăţilor ”curate” ar fi fost transferaţi către societăţile ”fantomă”, în baza unor contracte, în care acestea din urmă ar fi preluat şi obligatiile fiscale aferente, fără a încasa însă niciun profit din această activitate comercială aparent legală (închirierea de forţă de muncă).

În cauză sunt cercetate 55 de  persoane fizice si juridice, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de aproape 25.000.000 de lei.




Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.


COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu