Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 25 ianuarie 2016

ACCIDENTE RUTIERE

O tânără de 19 ani, în timp ce conducea un autovehicul către Turnu Ruieni, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a căzut în râul Sebeş.
La data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 10.47, poliţiştii municipiului Caransebeş au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier  la 10 km de Caransebeş, către Turnu Ruieni.
Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au stabilit că şoferul, o tânără de 19 ani,  din judeţul Timiş, a condus un autoturism pe DJ 608 A, din direcţia Caransebeş către Turnu Ruieni, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu gheaţă, a derapat şi a căzut în râul Sebeş.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătoarei auto şi a altor 5 persoane,  pasagere în autoturism, care au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Pe numele acesteia se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

O tânără de 28 de ani, din Reşiţa, implicată într-un accident rutier în Moldova-Nouă, a fost rănită uşor.
La data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 13.05, poliţiştii oraşului Moldova Nouă au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier  pe şoseaua Nicolae Titulescu .
Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au stabilit că şoferul, o tânără de 28 ani,  din Reşiţa, a condus un autoturism pe aleea Mihai Viteazu din Moldova Nouă, iar la intersecţia cu şoseaua Nicolae Titulescu, nu respectă semnificaţia indicatorului “Cedează trecerea” şi intră în coliziune cu ansamblul de vehicule format din cap tractor şi semiremorcă, care circula regulamentar pe drumul prioritar. 
În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a conducătoarei auto care a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Se continuă cercetările  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.


Un bărbat de 39 de ani, din Reşiţa, a fost depistat conducând pe drumurile publice un vehicul neînmatriculat.
La data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 15.30, poliţiştii  Secţiei 6 Bozovici au depistat pe DN 57 B, un bărbat de 39 de ani, din Reşiţa, în timp ce conducea un autoturism cu numerele de înmatriculare provizorii expirate din data de 01.12.2015.
Pe numele şoferului s-a întocmit dosar penal.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii cărăşeni au depistat 4 bărbaţi care conduceau vehicule pe drumurile publice fără a respecta prevederile legale. Au fost întocmite dosare penale pentru conducerea unui autovehicul fără a poseda permis, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului . Pentru a reduce riscul implicării în accidente de circulaţie, poliţiştii recomandă respectarea cu stricteţe a normelor rutiere.
La data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 12.40, poliţiştii Secţiei 6 Rurale Bozovici au oprit pentru control un autoturism care circula pe DC 37, în localitatea Pârvova, condus de un bărbat de 38 de ani.
În urma verificărilor efectuate în baza de date, poliţiştii au constatat că şoferul autoturismului nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu deţine permis auto.
~
La data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 17.06, poliţiştii municipiului Reşiţa au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier pe raza municipiului.
Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au stabilit că şoferul, un bărbat de 65 de ani, a condus un autoturism pe strada Mihai Eminescu, iar la intersecţia cu strada I.L.Caragiale, nu a respectat semnificaţia indicatorului “Cedează trecerea”, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, care circula regulamentar pe banda a doua a sensului Centru - Muncitoresc.
 În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a 2 persoane, pasagere a autovehiculului care circula regulamentar, care au fost transportate la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale.
Conducătorii autovehiculelor au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Şoferul de 65 de ani este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Întrucât au părăsit locul accidentului, ambilor conducători auto li s-au întocmit dosare penale pentru  părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.


~
La aceeaşi dată, în jurul orei 17.14, poliţiştii oraşului Oţelu Roşu au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Zăvoi.
Poliţiştii ajunşi la faţa locului au stabilit că un bărbat de 52 de ani, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Haţeg spre Caransebeş, la intrare în comuna Zăvoi, pierde controlul autoturismului, părăseşte partea corosabilă şi loveşte cu partea dreaptă a autoturismului, peretele unui imobil.
În momentul impactului, în autoturism se mai aflau alte 4 persoane, dintre care una singură a suferit răni uşoare, fiind transportată la Spitalul orăşenesc Oţelu Roşu.
Pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
***

POLIŢIŞTII RECOMANDĂ:
- Pentru a preîntâmpina evenimentele nedorite pe drumurile publice, ţinând cont de condiţiile meteo, echipaţi-vă autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie!
- Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa! Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos! Nu efectuaţi depăşiri riscante!
- Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic!
- Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă, în condiţii de ceaţă densă!
Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.



Accident rutier
Un tânăr de 19 de ani, în timp ce conducea un autovehicul pe raza municipiului Reşiţa, nu a adaptat vitza la condiţiile de drum şi a intrat în coliziune cu un alt autovehicul care circula regulamentar din sens opus.
La data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 07.50, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Caraş Severin au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier, pe raza municipiului.
Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au stabilit că şoferul, un bărbat de 19 ani, a condus un autoturism din direcţia Muncitoresc – Centru Civic, iar la un moment dat, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul autoturismului, intrând în coliziune cu un autovehicul care circula regulamentar din sens opus.
În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a 3 persoane, pasagere a cele două autovehicule, care au fost transportate la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale.
Conducătorii autovehiculelor au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
POLIŢIŞTII RECOMANDĂ:
- Pentru a preîntâmpina evenimentele nedorite pe drumurile publice, ţinând cont de condiţiile meteo, nu porniţi la drum fără a verifica starea traseului pe care urmaţi să îl parcurgeţi, echipaţi-vă autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie!
- Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic! Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.


- Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa! Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos! Nu efectuaţi depăşiri riscante!
Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Tentativă la infracţiunea de înşelăciune
Poliţiştii oraşului Oţelu Roşu au depistat 4 bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 43 de ani, bănuiţi de tentativă la infracţiunea de înşelăciune, pe raza localităţii Glimboca. Acestora li s-au întocmit dosare penale.
La data de 19 ianuarie a.c., poliţiştii oraşului Oţelu Roşu au depistat la intrarea în localitatea Glimboca un autovehicul în care se aflau 4 bărbaţi, din judeţul Vâlcea, bănuiţi că ar deţine bunuri provenite din săvârşirea de infracţiuni.
Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliţiei oraşului Oţelu Roşu,  asupra lor fiind găsite bijuterii din metal galben despre care există suspiciuni că urmau să fie comercializate către persoane fizice sau plasate către case de amanet, fiind prezentate drept bijuterii din aur.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la infracţiunea de înşelăciune.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu