Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



sâmbătă, 28 noiembrie 2015

MEDIEREA ON-LINE

 
     In data de 18 noiembrie 2015, Portalul European E-Justice   a actualizat  informatiile necesare statelor membre referitor la Medierea familiala transfrontaliera, prin incurajarea folosirii medierii on-line: “Introducerea unor mijloace moderne de comunicare [telefon, videoconferinta (on-line), camere web etc.] contribuie la reducerea costurilor si faciliteaza organizarea medierii in cazul in care prezenta fizica a partilor nu este posibila”.

               Datorita faptului ca foarte multe persoane se afla la distanta una fata de cealalata si doresc sa isi rezolve conflictul rapid, eficient si la costuri reduse, apelarea la serviciile unui mediator pentru a promova medierea on-line, este cea mai rapida, moderna si profeionista cale de rezolvare a conflictelor.
                    Pentru a putea beneficia de un astfel de serviciu, partile(partea) vor trebui sa respecte utmatorii pasi:
1. Solicitarea adresata mediatorului si furnizarea amanuntelor necesare intelegerii situatiei in fapt.
 2. Stabilirea prin intermediul teleconferintei, de comun acord cu toate partile implicate, a termenilor si conditiilor desfacerii casatoriei si a stabilirii planului parental(in situatia in care din casnicia celor doi au rezultat minori), precum si a realizarii partajului(atunci cand este cazul).
 3. Alegerea persoanelor care sa-i reprezinte in tara in momentul semnarii actelor.
 In functie de complexitatea fiecarui caz in parte mai pot fi necesare
intocmirea unor documente menite sa usureze sau sa anticipe cerintele judecatorului care va lua act de vointa partilor, aceea de a divorta, prin consfintirea Acordului de Mediere.
                     Datorita NEUTRALITATII si IMPARTIALITATII  mediatorului precum si a CONFIDENTIALITATII procedurii, putem afirma ca doar mediatorul  este cel care poate presta aceaste demersuri urmarind ca partile sa ajunga la o intelegere reciproc avantajoasa.
                 Medierea on-line, poate fi folosita si pentru rezolvarea altor tipuri de conflicte dar, obligatoriu, vor fi respectati toti pasii medierii on-line.

                   

               Autor: Mediator Berbencea Maria-Elena
               Corpul Profesional al Mediatorilor Caras-Severin
               telefon: 0720151296, 0749078433
               E-mail- berbenceam@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu