Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



marți, 24 noiembrie 2015

IBM și UVT lucrează împreună pentru viitorul profil al absolventului de Informatică

Introducerea unor elemente de curriculum IBM CAMSS va sprijini studenții UVT să se pregătească mai bine pentru locurile de muncă ale viitorului

24 Noiembrie, Timișoara, România

IBM România și Universitatea de Vest din Timișoara au semnat astăzi al doilea acord strategic pentru o perioadă de cinci ani care vizează consolidarea cooperării pe termen lung și extinderea cooperării între echipele de experți din IBM și Universitatea de Vest în domeniul CAMSS (Cloud, Analytics, Mobile, Social, and Security).
În ultimii cinci ani, studenții de la ciclurile de licență, master și doctorat de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara au fost beneficiarii tehnologiilor și infrastructurii IBM în domeniile Calculului de Înaltă performantă, Calculului bazat pe Cloud și Big Data Analytics.
În plus, echipe de cadre didactice, cercetători și studenți au lucrat la proiecte de cercetare avansată pentru a răspunde provocărilor societății informaționale, pentru a rezolva probleme informatice legate de mediu, sănătate, meteorologie, ambient inteligent sau managementul riscurilor.
„Puterea unei instituții este dată și de partenerii săi. Facem echipă cu IBM de ani buni și astăzi am prelungit această colaborare. Mai mult decât atât, am adus segmente noi în parteneriat, cu scopul de a-i ajuta pe studenți să acumuleze cunoștințe pliate pe piața muncii din prezent, dar și pe cea din viitor, așa cum credem noi că va evolua”, spune Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.
Ca parte a noului acord, Universitatea va oferi certificări în domeniul utilizării și procesării datelor, cursuri și programe de cercetare specializate concepute pentru a oferi studenților români abilitățile necesare pentru viitoarele locuri de muncă.
În concordanță cu Inițiativa Academică IBM și cu actualul ecosistem de calcul performant, noul curriculum va pune accent pe cunoștințele în domeniul afacerilor și abilitățile IT în tehnologie de calcul, infrastructură IT, virtualizare, inteligență și analiză, transformare organizațională și servicii de inovare. Se are în vedere faptul că în următorii 10 ani vor exista numeroase locuri de muncă în domeniile inteligenței artificiale, Big Data, cloud și securitate cibernetică.
„Prin prelungirea acordului nostru cu Universitatea de Vest din Timișoara, dorim să punem la dispoziția viitorilor specialiști de Informatică expertiza și tehnologiile IBM de ultima oră și să îi sprijinim să obțină abilitățile de care au nevoie pentru o carieră în domenii multidisciplinare”, a declarat Ron Keren, Country Leader, IBM România.
Experții IBM vor instrui profesori și studenți în utilizarea instrumentelor de dezvoltare puse la dispoziție de IBM pentru procesele de afaceri și inginerie software, vor susține cursuri practice de formare, vor oferi suport studenților în obținerea certificărilor în utilizarea tehnologiilor IBM, vor coopera în elaborarea studiilor postuniversitare și doctorale și vor îndruma studenții în proiectele de cercetare și dezvoltare.
Universitatea de Vest din Timisoara va continua, de asemenea, să utilizeze sistemul IBM Blue Gene / P pentru proiecte complexe de cercetare academică. Supercomputerul IBM este o platformă ideală pentru desfășurarea unor cercetări avansate folosind tehnica de calcul de înaltă performanță.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu