Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!joi, 20 iunie 2013

URMĂRIT INTERNAŢIONAL, DEPISTAT DE POLIŢIŞTI

In cursul zilei de ieri, poliţiştii timişeni au depistat un bărbat, de 43 de ani, din Jimbolia, pe numele căruia autorităţile germane au emis un mandat european de arestare. Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel pentru luarea măsurilor legale. La data de 19 iunie a.c., în jurul orei
12.30, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiş şi cei din cadrul Poliţiei Oraşului Jimbolia au depistat, pe raza municipiului Timişoara, un bărbat de 43 de ani, din Jimbolia, dat în urmărire internaţională de autorităţile germane.
Pe numele acestuia, a fost emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată. Suspectul, împreună cu alte două persoane, au constituit un grup infracţional, în scopul de a comite fraude.
În fapt, în perioada iulie 2010- martie 2011, bărbatul ar fi recrutat cetăţeni români, pe care i-ar fi transportat în Germania, unde i-ar fi pus să-şi deschidă conturi fără fonduri suficiente, în scopul folosirii cardurilor de cont pentru diferite tranzacţii.
Persoanele recrutate foloseau aceste carduri în scopul încheierii contractelor de credit cu debitare directă, pentru achiziţionarea de electronice de divertisment sau de telefonie mobilă.

Suspectul ar fi recrutat 24 de persoane, care au acţionat timp de 2-3 săptămâni, fiind remunerate cu sume cuprinse între 250-300 de euro.Suspectul era remunerat la rândul lui, cu sume cuprinse între 70-100 de euro, pentru fiecare persoană recrutată.Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara pentru confirmarea mandatului şi luarea măsurilor legale
.Sursa: IPJ TIMIS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu