Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!duminică, 16 iunie 2013

Intra in circulatie trenurile estivale

În perioada 15 iunie – 9 septembrie a.c., CFR Călători adaptează circulația trenurilor de pasageri la traficul estimat pentru sezonul estival 2013.
31 de trenuri vor asigura legături între principalele oraşe din ţară: Bucureşti, Arad, Oradea, Cluj Napoca, Brașov, Sibiu, Timişoara, Reșița, Satu Mare, Suceava, Iași, Galaţi şi litoralul românesc (Constanța/Mangalia). Trenurile vor fi introduse în circulaţie treptat, conform orariilor plecări/sosiri.


De asemenea, vor exista legăturiîntre Constanța și stațiunile de la malul mării:Eforie, Neptun, Costinești, Mangalia, în intervalele orare cele mai solicitate.


În acest sezon, ruta trenului estivalcare circula în sezonul anterior de la București, pe timp de noapte, către mare, destinat în principal tinerilor şi celor care doresc să călătorească spre litoral la cele mai mici preţuri  - va fi prelungită pentru a include şi relaţia Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Piteşti – București şi retur. Un alt avantaj pentru pasageri, la acest tren RE,  este posibilitatea cumpărării online al biletelor, cu reducerea suplimentară de 5%.

Așadar, trenul cu plecare din Sibiu, după amiaza, la ora18h35, va circula pe parcursul nopții cu tranzit prin București (plecare ora 03) și va sosi pe litoral în cursul dimineții: Constanța ora 6h52 și Mangalia ora 8h32, cu opriri în toate staţiunile de la malul mării. (detalii pentru întregul traseu, dus – întors, în tabel: Regio Expres 2801 si Regio Expres 2802)


Călătorii pot beneficia de importante reduceri.  CFR Călători recomandă biletul dus-întors, care are o reducere  de 10%.În plus, la trenurile cu regim de rezervare, pentru biletele cumpărate online se acordă reducerea suplimentară de 5%.
   
Exemple tarife litoral:

ruta
traif la tren IR/ cls.a 2-a/ lei
București - Constanța
58,20
Arad - Constanța
121,50
Oradea - Constanța
121,50
Brașov - Constanța
76,20
Sibiu - Constanța
RE (2801;2802) - 62,10
cu IR prin Buc. Nord – 128,80
Timișoara - Constanța
113,40
Reșița - Constanța
cu RE și IR din Caransebeș – 113,00
Iași- Constanța
85,70
Suceava - Constanța
95,10
Galați - Constanța
64,70
Rm. Vâlcea- Constanța
RE (2801;2802) 54,90
cu IR prin Buc. Nord – 122,90
Pitești -Constanța
RE (2801;2802) 38,00
cu IR prin Buc. Nord – 91,60


Înainte de călătorie, CFR Călători recomandă tuturor pasagerilor să se asigure că au achiziționat bilet pentru a evita taxarea suplimentară în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numărul de telefon  021/9521 sau să se adreseze personalului nostru din stații.
                                                                                                                                                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu