Ministerul Sănătăţii salută Campania de educare şi informare cu privire la prevenţia cancerului de piele- “Un viitor fără pată!”,
o Campania este inţiată de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de
Cancer, Societatea Română de Cancer şi Societatea Studenţilor în
Medicină din Bucureşti.
“Sunt bucuros că principalul obiectiv din
programul nostru de guvernare, prevenţia, se vede în fapte, în
colaborarea pe care o avem cu asociaţiile de pacienţi
şi cu cele
profesionale, ale specialiştilor. Sper ca mesajul campaniei
să ajungă la cât mai mulţi cetăţeni care să înţeleagă că această
patologie se poate trata cu succes dacă este depistată la timp”, a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen NICOLĂESCU.
Ministrul Sănătăţii i-a felicitat pe organizatorii campaniei pentru
iniţiativă şi totodată a subliniat importanţa dialogului continuu între
autorităţi, pacienţi şi medici.
La rândul său, prof.dr. George-Sorin ŢIPLICA, preşedintele Asociatiei
Dermato-venerologilor din Centrul si Estul Europei şi şeful Clinicii
Dermatologie 2 Colentina a subliniat importanţa colaborării dintre
dermatologi, asociaţiile pacienţilor şi autorităţi, factorii de
răspundere pentru realizarea prevenţiei.
“Este o campanie de avertisment, care arată
ce înseamnă prevenţia şi cum trebuie ea realizată, nu este o campanie de
testare gratuită. Cancerul de piele este cea mai agresivă formă de
cancer cu cea mai mare incidenţă la tineri, dar şi cea mai uşor de
depistat şi cu şanse mari de vindecare. Melanomul poate fi vindecat în
98% din cazuri dacă se ajunge la dermatolog în timp util. Am observat
că, în ultima perioadă, din ce în ce mai mulţi cetăţeni au înţeles să
utilizeze corect cremele protectoare nu numai la plajă, dar şi în mod
curent, la expunerea în spaţii deschise.”, a spus prof dr. George Sorin Ţiplica.
Profesorul dermatolog a mai adăugat că semnalele privind modul în care
populaţia a înţeles să se protejeze de acţiunea razelor UVA şi UVB sunt
bune, acestea fiind rodul campaniilor duse în ultimii ani de către
dermatologi, împreună cu partenerii sociali.
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!
Este de dorit ca aceasta campanie sa-si atinga scopul, sa nu devina in final doar O STATISTICA! W
RăspundețiȘtergere