Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!duminică, 30 iunie 2013

FENOMENE HIDROLOGICE PERICULOASE


  ATENTIONARE HIDROLOGICASursa:    INSTITUTUL NATIONAL DE HIDROLOGIE SI GOSPODARIRE A APELOR
Ziua/luna/anul:: 29-06-2013 Ora: 13:00 Numarul mesajului: 66
CATRE: Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala Apele Române, Ministerul Administratiei si Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administratiile Bazinale de Apa:  Siret,  Prut si Dobrogea-Litoral.
FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanti, torenti si pâraie, cresteri de debite si niveluri pe unele râuri  din Dobrogea, cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE.
BAZINE HIDROGRAFICE AFECTATE: râurile din spatiul hidrografic Dobrogea
MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE: 30.06.2013 ora 12:00 – 01.07.2013 ora 14:00
TEXTUL MESAJULUI:  Având în vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 36 de ore, se actualizeaza Atentionarea Hidrologica nr. 64 din 28.06.2013 ora 11:30, dupa cum urmeaza:
COD GALBEN
- Se instituie COD GALBEN
pe râurile din Dobrogea din  judetele  Constanta si Tulcea, începând cu data de 30.06.2013, ora 12.

Se ridica CODUL GALBEN începând cu data de 29.06.2013 ora 14:00 de pe râurile din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.
Este in vigoare si Atentionarea nr 65 cod galben pentru Dunare
Harta cu codurile si semnificatia acestora se anexeaza.
     
Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase vizate (scurgeri importante pe versanti, torenti si pâraie, cresteri rapide de debite si niveluri pe unele râuri mici, cu posibile efecte de inundatii locale) se pot produce cu probabilitate si intensitate  mai mare pe afluentii de grad inferior ai râurilor marcate pe harta si pe cursurile de apa necadastrate.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea  evolutiei situatiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice, poluari accidentale pe cursurile de apa si poluari marine în zona costiera”.
Centrul National de Prognoze Hidrologice.
Tel: (021)3179994;
Fax: (021)3179995
Aprobat,
Director CNPH,
Dr. Ing. Marius Matreata
Intocmit,
Elena Anghel
*) COD GALBEN: Risc de viituri sau cresteri rapide ale nivelului apei neconducand la pagube semnificative, dar necesita o vigilenta sporita in cazurile de activitati sezoniere si/sau expuse la inundatii. Depasire COTE DE ATENTIE;
COD PORTOCALIU: Risc de viituri generatoare de revarsari importante susceptibile de a avea impact semnificativ asupra vietii colectivitatilor si sigurantei bunurilor si persoanelor. Depasire COTE DE INUNDATIE;
COD ROSU: Risc de viituri majore. Amenintare directa si generalizata asupra sigurantei persoanelor si bunurilor. Depasire COTE DE PERICOL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu