Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!luni, 10 iunie 2013

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

 Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit astăzi, 10 iunie 2013, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, ca urmare a emiterii atenţionării meteorologice Cod Galben de precipitaţii care vizează judeţul în perioada imediat următoare.
Astfel, intervalul cuprins între
după-amiaza zilei de luni, 10 iunie, şi dimineaţa zilei de marţi, 11 iunie, va fi caracterizat de instabilitate atmosferică accentuată, iar cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20…25l/mp şi izolat 50…60 l/mp.
În consecinţă, prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a cerut reprezentanţilor instituţiilor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă să asigure măsurile de prevenţie şi monitorizare necesare pentru a evita eventualele evenimente neplăcute şi, totodată, pentru a asigura o intervenţie eficientă în cazul producerii unor inundaţii. Au fost transmise informări către toate localităţile din judeţ, urmând ca membrii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să asigure permanenţa la sediile primăriilor. De asemenea, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin a fost activat Comandamentul Operaţional Judeţean, care îşi desfăşoară activitatea sub coordonarea domnului Prefect.
În ceea ce priveşte debitul Dunării pe teritoriul judeţului Caraş-Severin, potrivit informaţiilor transmise de Conducerea Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor, acesta măsoară 8.500 mc/secundă, cantitate care nu ridică probleme. Se preconizează că fluviul va atinge debitul maxim la intrarea în ţară în jurul datei de 16 iunie, de 10.500 mc/secundă, faţă de 11.900 mc/secundă în urmă cu o lună, când nu au fost înregistrate probleme deosebite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu