Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!duminică, 16 iunie 2013

Actualizare atenţionare de călătorie - Turcia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să se deplaseze pe teritoriul Turciei cu privire la continuarea protestelor. Forţele de ordine au desfăşurat o amplă acţiune de evacuare a taberei protestatarilor din parcul Gezi, utilizând tunuri cu apă şi gaze lacrimogene. Toate arterele de circulaţie spre piaţa Taksim şi centrul oraşului au fost blocate, forţele de ordine respingând grupurile de manifestanţi, care încercau să ocupe piaţa.

Autostrada E-5 şi şoseaua D-100 au fost temporar blocate, pe mai multe porţiuni, de marşul manifestanţilor şi de baricadele poliţiei.
Pe partea asiatică, un grup mare de protestatari a încercat să traverseze podul Bosfor, îndreptându-se spre centrul oraşului. Poliţia  a intervenit, cu sprijinul jandarmeriei, blocând accesul pe pod.
Au avut loc ciocniri în mai multe zone ale Istanbulului (Medcidyekoy, Bakîrkoy, Gazi, Elmadag).
În prezent, atât  în piaţa Taksim cât şi în zonele adiacente, se înregistrează ciocniri sporadice.
Există restricţii de circulaţie în mai multe zone din centrul oraşului, unde, după amiază, va avea loc un miting de sprijinire a guvernului.
Forţele de ordine supraveghează  arterele de acces în piaţa Taksim şi alte zone.
În cursul nopţii trecute, au avut loc manifestaţii de solidaritate la Ankara, Izmir, Adana, Mersin, Eskişehir şi alte oraşe din Turcia.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să manifeste prudenţă sporită şi să evite zonele centrale ale oraşelor Ankara, Izmir şi Istanbul, precum şi să se informeze cu privire la starea de securitate, înainte de a se deplasa pe teritoriul acestei ţări.
De asemenea, este recomandată evitarea  implicării în orice tip de manifestaţii.
Sursa:Ministerul Afacerilor Externe
Publicat de:Irina M.C.

Ambasada României în Republica Turcia

Adresa: Bükres Sokak No.4, Çankaya, 06680, Ankara

Telefon: 0090.312.466.37.06
Fax: 0090.312.427.15.30
E-mail: romanyabyk@dsl.ttmail.com
Site: http://ankara.mae.ro/


Secţia consulară:

Adresa: Kizkulesi Sokak no. 7, Gazi Osman Paşa (GOP), 06610 Ankara,
Telefoane: 0090. 312.44.77.940,
                    0090. 312.44.77.945,
                    0090. 312.44.77.918,
                    0090. 312.44.77.956,
Fax:     0090. 312.44.77.920,
E-mail: romanyakons@ttmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu