Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!marți, 18 iunie 2013

AŢI VAZUT-O?


http://www.politiaromana.ro/prima_pagina/..%5Cstiri%5Cimages%5Cstiri%5C15306%5Cfoto.jpg

Poliţiştii din Râmnicu Sărat caută o minoră, în vârstă de 12 ani, care nu s-a mai întors la domiciliu. Dacă aveţi informaţii ce pot ajuta la găsirea ei, anunţaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau sunaţi la numărul de urgenţă 112.oliţiştii din Râmnicu Sărat caută o minoră, în vârstă de 12 ani, care nu s-a mai întors la domiciliu. Dacă aveţi informaţii ce pot ajuta la găsirea ei, anunţaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau sunaţi la numărul de urgenţă 112.
Imediat după primirea sesizării, o echipă operativă s-a deplasat la locuinţa tatălui minorei şi a început activităţile ce se impun în astfel de cazuri.Din primele verificări efectuate de poliţişti, a rezultat că în dimineaţa zilei de 17 iunie, în jurul orei 7.30, DINU ANA MARIA a plecat la şcoală, iar după terminarea cursurilor, a mers împreună cu o colegă în zona centrală a oraşului. Au stat aproximativ o jumătate de oră în Parcul Central, apoi cele două fete s-au despărţit.
Intrucât nu a ajuns acasă, DINU ANA MARIA a fost căutată de membri ai familiei, după care tatăl a solicitat sprijinul poliţiei. Bărbatul a precizat poliţiştilor că minora a mai dispărut de la domiciliu, însă de fiecare dată a găsit-o pe raza municipiului Râmnicu Sărat.
DINU ANA MARIA a fost dată în urmărire la nivel naţional, iar poliţiştii continuă activităţile în vederea găsirii acesteia.Persoanele care deţin informaţii ce pot ajuta la găsirea minorei DINU ANA MARIA sunt rugate să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la numărul de urgenţă 112.Semnalmente: aproximativ 1,50 metri înălţime, păr şaten, tuns scurt, ten deschis, ochi căprui, fără semne particulare evidente (are o cicatrice în partea dreaptă a abdomenului, provenită în urma unei intervenţii chirurgicale). n momentul în care a plecat de acasă, era îmbrăcată cu pantalon lung de culoare albastră (blugi), cămaşă albă cu mânecă scurtă, transparentă şi hanorac de culoare gri cu dungi roz, iar în spate purta ghiozdan, de culoare gri.Sursa: IPJ BUZAU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu