Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



sâmbătă, 18 mai 2013

Consultări pe teme consulare între România şi Republica Moldova, la Chişinău

Vineri, 17 mai 2013, au avut loc la Chişinău consultări pe teme consulare între reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe (MAE) din România şi cei ai Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) din Republica Moldova.
Delegaţia română a fost condusă de secretarul general al MAE, Sorin Laurenţiu Moise, iar cea a Republicii Moldova de către Mihai Căpăţînă, secretar general în cadrul
MAEIE.
Cele două părţi au convenit realizarea de consultări consulare periodice cu scopul de a consolida relaţiile bilaterale pe dimensiunea consulară, precum şi pentru a elabora în comun un set de măsuri privind activitatea consulară.
Temele abordate în cadrul discuţiilor au fost cadrul juridic bilateral în materie consulară, combaterea traficului de fiinţe umane, probleme legate de migraţie şi azil, aplicarea tehnologiilor informaţionale în activitatea consulară, precum şi alte subiecte de interes reciproc.
În cadrul discuţiilor de la Chişinău, cele două părţi au convenit ca aceste consultări consulare să continue în acelaşi format. Dialogul pe teme consulare urmăreşte identificarea celor mai bune soluţii pentru consolidarea colaborării în domeniul consular dintre cele două părţi.
La consultări au mai participat şi reprezentanţii altor instituţii din Republica Moldova cu competenţe în ceea ce priveşte domeniile discutate, precum Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Ministerul Justiţiei şi Procuratura Generală. Din delegaţia română au făcut parte şi reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Imigrări şi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, precum şi ataşatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei României la Chişinău.
 Ministerului Afacerilor Interne
Publicat de : Irina M. C.


Ambasada României în Republica Moldova

Cancelaria

Adresa: Str. Bucureşti 66/1, Chişinău, cod 277.012
Web: http://chisinau.mae.ro/
E-mail: secretariat@ambasadaromaniei.md
Telefon: +373-22-211.813; +373-22-213.037
Fax: +373-22-228.129

Secţia Consulară

Adresa: Str. Grigore Ureche, nr.2, Chişinău
Email: consulat@ambasadaromaniei.md 
Telefon: (00373) 22-26.07.20
Fax: (00373) 22-26.07.40

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu