Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!miercuri, 18 aprilie 2018

Dosare penale întocmite de politistii de frontiera


Un cetățean Kosovo și un cetățean turc, călăuziți de un cetățean francez,
depistaţi de poliţiştii de frontieră timişeni la graniţa cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat doi cetăţeni din Kosovo, respectiv Turcia, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu ajutorul unei călăuze ce avea dublă cetățenie sârbo-franceză şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.


În data de 17.04.2018, în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, județul Timiș, au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, două persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interior, pe jos, pe câmp.
Ajunse pe teritoriul României, la aproximativ 500 m de PTF, persoanele s-au ascuns în vegetație şi au aşteptat până când un autoturism, care venea pe comunicația DN59A, la ieșirea din PTF Jimbolia, a venit şi i-a preluat. Imediat, poliţiştii de frontieră au oprit autoturismul, moment în care cei doi au sărit și au fugit pe câmp. Polițiștii de frontieră i-au reținut pe cei doi și i-au dus, împreună cu șoferul, la sediul instituției pentru cercetări.
În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre un cetățean turc și un cetățean din Kosovo, în vârstă de 31 respectiv 32 de ani, iar şoferul autoturismului este cetăţeanul sârbo-francez R.A., în vârstă de 35 de ani.
Totodată, s-a stabilit faptul că cei doi au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă în state din vestul Europei cu ajutorul călăuzei sârbo-franceze.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat față de cei doi cetățeni străini şi trafic de migranţi pentru cetățeanul sârbo-francez, urmând să fie prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, la finalizarea cercetărilor fiind luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Urmărit general, depistat în P.T.F. Jimbolia

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Jimbolia – județul Timiș au depistat şi predat autorităţilor competente un cetăţean român, pe numele căruia era emis un mandat de arestare pentru  săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației. 

În data de 17.04.2018, în jurul orei 12.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia – I.T.P.F. Timişoara s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor specifice, cetăţeanul român  V. V., în vârstă de 53 de ani, domiciliat pe raza judeţului Arad.
Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul figura în bazele de date ca fiind urmărit în vederea arestării, alertă introdusă de autorităţile române. Persoana în cauză era căutată în vederea executării unei pedepse privative de libertate de 2 ani și 8 luni pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului în cauză, acesta fiind predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu