Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!marți, 17 aprilie 2018

Campanie de promovare, Caransebeş, Aprilie 2018

Universitatea de Vest din Timișoara în parteneriat cu S.C. Interlog COM S.R.L. organizează evenimente de informare - Campanii de promovare și conștientizareîn vederea promovării antreprenoriatului ca opțiune în carieră în rândulpersoanelor fizice interesate săînființeze o afacere nonagricolăîn mediul urban, în cadrul proiectului Susținerea și Motivarea Antreprenorilor Responsabili și Talentați - SMART Start Up, după cum urmează:


§  17aprilie 2018, Localitatea Caransebeș, Județul Caraș Severin,Casa Municipală de Cultură „George Suru”, Str. Episcopiei, nr.6, ora 16.

Proiectul își propune să dezvolte competențe antreprenoriale în rândul a 330 de persoane fizice care intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în zona urbană din Regiunea Vest, să sprijine înființarea și dezvoltarea a 52 de întreprinderi cu profil nonagricol (în special în domeniul IT) în zona urbană a Regiunii Vestși să creeze minim 104 locuri de muncă durabile.

Activitățile proiectului se vor derula în Regiunea Vest - județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hundeoara, pe o perioadă de 36 luni, în perioada 11 ianuarie 2018 –10 ianuarie 2021.

În cadrul campaniilor de promovare și conștientizare se urmărește promovarea antreprenoriatului ca opțiune în carieră în rândul persoanelor fizice interesate să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban, prezentareacondițiilor de eligibilitate pentru înscriere în cadrul proiectului, detalierea etapelor de derulare a activităților proiectului, precum și prezentarea beneficiilor oferite de acest proiect.

Relații suplimentare la numărul de telefon 0755240201 sau pe e-mail: smartstartup@e-uvt.ro, Persoană de contact Marin POPESCU - Expert Grup Țintă.

Mai multe informații despre proiect puteti găsi și:
-      pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/SMARTStartUp2018
-      pe site-ul  proiectului: https://smartstartup.projects.uvt.ro

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu