Din totalul documentelor, cetățenilor străini le-au fost emise 9.262 de permise de ședere temporară și pe termen lung și au fost înregistrate 9.221 de cereri de prelungire a dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
De asemenea, alte 1.773 de permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001. Această directivă stabilește standardele minime pentru acordarea protecției temporare în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.
Polițiștii de imigrări au în vedere să acorde în continuare sprijin tuturor celor care au nevoie.
***
Valabilitatea permiselor de ședere și dreptul de circulație
Străinii care dețin permise de ședere eliberate de statul român trebuie să știe că aceste documente rămân valabile și după 1 ianuarie 2025, până la data expirării. Permisul le
oferă dreptul de a călători liber în statele spațiului Schengen, însă șederea nu poate depăși 90 de zile în orice interval de 180 de zile.
Atenție! Nerespectarea acestei reguli poate duce la constatarea șederii ilegale de către statul Schengen vizitat, care va solicita întoarcerea imediată în România.
BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu