Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 21 octombrie 2015

Dosare penale


Infracţiune la regimul silvic

1. În data de 20.10.2015, Postul de Poliţie Ezeriş a fost sesizat cu privire la faptul că, în perioada 17-18.10.2015 numitul C.P. din Bocşa a tăiat nemarcat şi sustras un arbore de esenţă cer, cu dimensiunea la cioată de 84 cm, din pădurea Ocolului Silvic Bocşa Montană, de pe raza localităţii Ezeriş.          
Cercetările continuă faţă de C. P. pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere fără drept si furt de material lemnos.

Infracţiuni la regimul rutier  

2. În data de 20.10.2015, ora 11.15, Secţia nr. 6 Poliţie Rurală Bozovici a fost sesizată de către numitul B. I. de 47 ani din Bozovici, cu privire la faptul că în timp ce traversa DN 57B din centrul localităţii, a fost acroşat de către un autoturism, condus de către P.I. din sat Borlovenii Noi, comuna Prigor, care în urma accidentului l-a transportat la Centrul Medical de Permanenţă Bozovici unde i-a fost stabilit diagnosticul de ”contuzie gambă stânga”, fără a necesita internarea.
Cercetările continuă faţă de P. I. pentru săvârşirea infracţiunii de
vătămare corporală din culpă. 
   
3. În data de 20.10.2015, ora 16.00, Poliţia municipiului Reşiţa a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că  pe strada Cireşului din localitate s-a produs un accident rutier. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că B.L.M. de 46 ani din Reşiţa, în timp ce conducea o bicicleta din direcţia Lend către Muncitoresc, pe fondul consumului de alcool,  pierde echilibrul şi cade pe partea carosabilă fiind transportat cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă Reşiţa unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, rămânând sub supraveghere medicală. 


Cercetările continuă faţă de B.L.M. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. 

4. În data de 20.10.2015,ora 16.30, Poliţia municipiului Reşiţa a fost sesizată de către Spitalul Judeţean Reşiţa cu privire la faptul că pe aleea Felix din localitate s-a produs un accidente rutier. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în timp ce I.Z. de 50 ani din Reşiţa conducea un autoturism din direcţia b-dul Republicii spre aleea Lipovei, la intrarea în parcarea imobilului cu nr. 4 de pe b-dul Republicii, accidentează pe Ş.I. de 74 ani, pieton,  care circula pe carosabil, rezultând rănirea uşoară a acesteia.
 Cercetările continuă faţă de I. Z. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  vătămare corporală din culpă.  

5. În data de 20.10.2015,ora 18.20 Poliţia Bocşa a depistat în trafic pe numitul S. I. de 41 ani din Bocşa în timp ce conducea un autoturism pe strada Funicularului din localitate, din direcţia  Reşiţa către Timişoara, fără a poseda permis de conducere.
Cercetările continuă faţă de S. I. pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.   

                Infracţiuni la regimul rutier

1. În data de 16.10.2015, ora 10.57, în mun. Reşiţa pe str. Timişoarei a fost oprit pentru control rutier un autoturism condus de S.R. de 18 ani din localitate. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autorizaţia de circulaţie provizorie a autoturismului este expirată din data de 13.10.2015.
Cercetările continuă faţă de conducătorul auto sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

2. În data de 16.10.2015,ora 14.58, în mun. Caransebeş pe str. Muntele Mic a fost depistat în trafic un autoturism cu nr. provizorii condus de către numitul F. M. de 53 ani din localitate.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere iar numerele provizorii de înmatriculare aparţin altui autoturism.
În cauză au fost întocmite acte procedurale faţă de numitul F. M. pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere.

                3.  În data de 16.10.2015, ora 22.20, pe DN 6, în afara loc. Cornea, în timp ce numitul B. I.A. de 24 ani din oraş Dăbuleni jud. Dolj conducea un autoturism pe direcţia Caransebeş – Orşova, nu a adaptat viteza de deplasare la carosabilul umed şi într-o curbă la dreapta pătrunde pe contrasens intrând în coliziune frontală cu un autotractor condus regulamentar de D.J. În urma producerii accidentului a rezultat decesul unui pasager din autoturism, rănirea gravă a conducătorului autoturismului şi a altui pasager ambii fiind internaţi la Spitalul de Urgenţă Caransebeş.
În cauză au fost întocmite acte procedurale faţă de numitul B.I.A. pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere şi vătămare corporală din culpă.

4. În data de 17.10.2015, ora 19.56, în timp ce numitul C. A.V. de 55 ani din Lugoj, jud. Timiş, conducea pe DN 6, în apropierea localităţii Obreja, un autoturism nu păstrează o distanţă corespunzătoare în mers şi intră în coliziune cu un tractor, condus de M. R. de 36 ani din comuna Obreja. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a lui M. R. care a rămas încarcerat, fiind necesară intervenţia lucrătorilor I.S.U Semenic. După descarcerare acesta a fort transportat cu ambulanţa la Spitalul Municipal Caransebeş.
                În cauză au fost întocmite acte procedurale pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

                5. În data de 18.10.2015, ora 16.56, B. D. M. de 31 ani, din Reşiţa, în timp ce conducea autoturism pe DN 58 B, din direcţia Reşiţa spre Bocşa, pierde controlul volanului şi părăseşte suprafaţa carosabilă răsturnându-se în râul Bârzava. B. D. M. a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, parţial inconştientă, în şoc hipotermic.
 Se continuă cercetările faţă de B. D. M. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

6. În data de 19.10.2015, ora 01.16, lucrătorii din cadrul Poliţiei municipiului Caransebeş, au oprit pentru control pe str. Calea Severinului, un autoturism condus de C.R.P. de 39 ani, din Caransebeş. Cu ocazia testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost pozitiv. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul municipal de Urgenţă Caransebeş pentru recoltarea de probe biologice acesta a refuzat recoltarea probelor pentru stabilirea alcoolemiei.
Cercetările continuă faţă de C.R.P. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul de a se supune pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
               
                Infracţiuni la regimul silvic

 7. În data de 16.10.2015, ora 18.45, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Reşiţa au identificat pe numitul P. M. de 51 ani din com. Fârliug, care în data de 15.10.2015 a tăiat ilegal un nr. de 27 arbori nemarcaţi de esenţă cer, dintr-o pădure situată pe raza localităţii Dezeşti.


Întreg materialul lemnos tăiat a fost identificat la faţa locului, fiind predat în custodia părţilor vătămate.
În cauză au fost întocmite acte procedurale faţă de numitul P. M. pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori de pe picior.
  
                8. În data de 18.10.2015, ora 09.45, lucrătorii Secţiei 2 Poliţie Rurală Caransebeş au oprit pentru control pe DN 6, în localitatea Căvăran o autoutilitara, condusă de Ş.N.I. de 52 ani, din Caransebeş, care transporta material lemnos fără a poseda documente de transport.
                Cercetările continuă faţă de Ş.N. I. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de material lemnos.

Infracţiune de furt calificat

-  În data de 10.10.2015, vânzătorul unui magazin din Moldova Nouă sesizează că i s-a furat un telefonul mobil.
 În urma verificărilor a fost identificat autorul furtului în persoana lui D.C., de 45 ani, din Moldova Nouă.
Cercetările continuă faţă de D.C., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu