Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 25 februarie 2018

Raport de activitate a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, pe anul 2017. Prezintă: Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin.



Raport de activitate a
Direcţiei  Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraș-Severin pe anul 2017

În domeniul sportului:
În  anul 2017,  DJST Caraș-Severin a întreprins măsuri care vizează în principal perfecţionarea organizării şi îmbunătăţirii conţinutului întregii activităţi sportive, realizarea principalelor atribuţii, în centrul atenţiei situându-se asigurarea organizatorică şi materială a acţiunilor sportive proprii, sprijinirea unităţilor sportive din judeţ, rezolvarea problemelor unităţilor sportive şi a sportivilor.
Activitatea sportivă a fost organizată pe 3 programe:

1.      Programul „Promovarea Sportului de performanţă”;
2.      Programul „Sportul pentru toţi”;
3.      Întreţinerea, funcţionarea şi dezvoltarea bazei materiale sportive.
a) Programul “Promovarea sportului de performanţă”
Pentru anul  2017, DJST Caraș-Severin a realizat o serie de obiective şi indicatori de performanţă pentru creşterea prestigiului sportiv al judeţului pe plan naţional şi internaţional prin susţinerea ramurilor de sport şi stimularea sportivilor de înaltă performanţă din judeţul nostru. Pentru îndeplinirea acestor obiective s-a acţionat în următoarele direcţii:
·      Organizarea și sprijinirea de competiţii sportive;
S-au organizat competiții sportive de ampolare în parteneriat cu Cluburile,  Asociațile Sportive și Asociațile Județene pe ramură sportivă în vederea verificării stadiului de pregătire a sportivilor.
Ex: Cupa,,Stelele Banatului – fotbal, Cupa,,Wolsberg” schi, Cupa,,Veteranilor tenis de masă, Cupa,,Mystic” – dans sportiv, Crosul,,Inimă de Leu”, Cupa ,,Speranța” fotbal centrele de plasament, Cupa,,Gărana” – tenis, Cupa,,Semenic Fest” la judo, Memorialul ,,Iosif Korka” la  atletism, Cupa,,Moș Crăciun” – grădinițe, etc..
Valoarea totală a cheltuielilor pentru organizarea și desfășurarea activități sportive la programul sportul de performanță este de 23.400 lei .
·      Susţinerea pregătirii sportivilor cu reale perspective de obţinere a medaliilor la  campionatele naţionale şi internaţionale oficiale, pe  ramuri de sport. S-au asigurat toate condițiile necesare pentru ca sportivii cu performanțe deosebite să primească alimentație de efort. Au fost acordate alimentații de efort sportivilor la disciplinele sportive: gimnastică ritmică, judo, înot, etc.

Au fost sprijiniți sportivii din Centrele Naționale Olimpice de juniori la lupte care au beneficiat în aceast an de cele mai bune condiții de cazare la Hotelul DJST Caraș-Severin  a putea realiza performanțe deosebite.
b) Programul ”Sportul pentru toţi”
Obiectivul principal în acest program la reprezentat crearea unui cadru social şi organizatoric favorizant, susţinut de către DJST Caraș-Severin în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi filiala Caras-Severin, Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraș-Severin a Primăriei Municipiului Reșița pentru stimularea şi sprijinirea practicării activităţilor fizice şi sportive de către un număr cât mai mare de cetăţeni, într-un cadru organizat, în vederea menţinerii sănătăţii. Aplicarea Programului Naţional „Mişcare pentru sănătate“ a angrenat un număr mare de participanţi, de diferite vârste şi diverse categorii sociale, în practicarea exerciţiilor fizice, fapt benefic în menţinerea sănătăţii şi socializării participanţilor. S-au organizat numeroase manifestări sportive atat în mediul urban cat și în mediul rural în diferite localităţi din judeţ, prilejuite de diverse ocazii: Crosul,,Inimă de Leu” unde au participat peste 300 de copii, Cupa,,Speranța” la fotbal unde au participat copii din centrele de plasament din Reșița, Cupa,,Sport nu Violenă”  la fotbal, Cupa,,Vrani” la fotbal în mediul rural, Cupa,,1 iunie” la fotbal, Cupa,,Gărana ” la tenis, Cupa,,Banatului Montan” la volei, etc. Prin acţiunile organizate, a fost atrasă o mare parte a populaţiei, în activităţi de practicare a sportului pentru sănătate şi recreere, precum şi menţinerea şi valorificarea tradiţiilor în domeniul sportului pentru toţi. Toate aceste competiții sportive au fost mediatizate atat în presa locală cat și în presa județeană..
Valoarea totală a cheltuielilor pentru organizarea și desfășurarea activități sportive la programul Sportul pentru Toți  este de 32.600 lei.
c) Programul ”Întreţinerea, funcţionarea şi dezvoltarea bazei materiale sportive ” din judeţ:
Obiectivul major al strategiei privind baza materială sportivă l-a reprezentat, asigurarea condiţiilor optime de cazare la Hotel Olimpic - aflată în subordinea Direcţiei Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, în concordanţă cu criteriile impuse unde sunt cazați sportivi de la Centrele Naționale de lupte și box .
d) Stadiul realizării protocoalelor sau convenţii de parteneriat încheiate cu primăriile, inspectoratele şcolare judeţene şi alte instituţii:
În anul 2017 DJST Caraș-Severin încheiat protocoale de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, cu administraţia  publică  judeţeană, consiliile locale şi asociaţiile sportive din judeţ în vederea dezvoltării și promovării mișcări sportive atat în mediul urban cat și în mediul rural.
e) Organizarea şi derularea calendarului sportiv judeţean:
În cadrul programelor desfăşurate, principalul instrument de lucru l-a constituit „Calendarul Sportiv Judeţean”. La realizarea calendarului sportiv s-a ţinut seama de Planul anual de organizare şi desfăşurare a activităţii sportive din judeţ, urmărindu-se îndeaproape realizarea obiectivelor concrete ale ramurilor şi structurilor sportive. La întocmirea calendarului sportiv judeţean, asociaţiile sportive şi cluburile interesate în organizarea unor acţiuni sportive în judeţ au transmis propuneri privind întocmirea calendarului sportiv judeţean, aceste competiții  fiind sprijinite cu materale sportive de DJST Caraș-Severin.
f) Situaţia sportului şcolar din judeţ şi propuneri de optimizare a acestuia:
Numeroase competiţii s-au organizat şi în domeniul sportului şcolar. În primul rând etapele locale şi judeţene ale Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, dar şi etape de zonă  la fotbal şi handbal, în diferite localităţi din judeţ, la care elevii cărăşeni au avut rezultate bune. Un rol important în organizarea acestora a fost colaborarea foarte bună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, acţiunile desfăşurându-se în parteneriat  ISJ-DJST. La toate competiţiile desfăşurate organizarea a fost foarte bună, fiind acordate premii stimulative pentru participanţi. Competiţiile comune au atins toate categoriile de vârstă şi acestea au fost baza de selecţie pentru secţiile sportive de performanţă ale cluburilor şi asociaţiilor.
La nivelul judeţului activitatea sportivă şcolară de performanţă se desfăşoară la  Liceul Teoretic,, Traian Vuia” din Reşiţa cu secții de atletism şi handbal, 2 cluburi sportive şcolare şi 1 Club Sportiv Universitar.
h) Situaţia şi modul de funcţionare a sistemului de medicină sportivă şi asistenţă medicală în judeţ (asistenţa medicală la antrenamente şi competiţii, acordarea avizului medical, etc.):
DJST Caraș-Severin încheiat un protocol de colaborare cu Cabinetul Judeţean de Medicină Sportivă condus de medicul primar dr. Ioan Şerbescu care a asigurat asistenţă medicală corespunzătoare la toate competiţiile sportive desfăşurate. De asemenea, s-a asigurat controlul medical periodic tuturor sportivilor de performanţă, cu deosebire celor din loturile naţionale.
 i) Aprecierea şi evaluarea activităţii personalului cu atribuţii în domeniu:
Printr-o muncă colectivă, personalul salariat cu atribuţii în domeniul sportului împreună cu conducerea instituţiei, au coordonat şi îndrumat activitatea sportivă a judeţului Caras-Severin achitându-se de sarcinile avute. Angajaţii DJST Caraș-Severin – conform statutului de funcţii,  şi-au făcut datoria, având preocupări şi interes pentru derularea în bune condiţii  a calendarului competiţional.
j) Măsuri şi modalităţi de îndrumare şi control în  teritoriu:
În anul 2017 s-au organizat acţiuni de îndrumare şi control la mai multe structuri sportive din judeţ, verificându-se  modul în care acestea respectă prevederile statutare şi regulamentele dezvoltarea activităţii sportive, baza materială şi înfiinţarea de noi structuri sportive în aceste localităţi. Inspectorii de specialitate s-au implicat permanent în organizarea şi desfăşurarea acţiunilor cuprinse în calendarul competiţional.

k) Relaţia şi sprijinul acordat de DJST, clubului din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului asociaţiilor judeţene pe ramură de sport şi celorlalte structuri sportive în condiţiile legii:
În ceea ce priveşte sprijinul acordat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraș-Severin, Clubului Sportiv Municipal Reşiţa – club departamental, aceasta a constat în acordarea  alimentaţiei de efort sportivilor fruntaşi de la diferite discipline sportive, precum şi cazare pentru sportivii din Centrul Național Olimpic de juniori la  disciplinele lupte aduşi din alte zone de judeţ.

l) Rolul şi implicarea Direcţiei judeţene în susţinerea şi organizarea activităţii sportive în comunele şi oraşele mari:
În anul 2017 DJST Caraș-Severin, în mod direct şi prin asociaţiile judeţene s-a implicat într-o măsură mult mai mare în susţinerea şi organizarea activităţii sportive în comunele, oraşele şi municipiile judeţului nostru. Au fost organizate o serie de crosuri, printre care cel mai semnificativ a fost Cupa „Prieteniei” la Caransebeș, Crosul,,Aleargă pentru Sănătatea Ta” la Tîrnova, Cupa,,Vranii”, etc. S-a acordat sprijin financiar şi metodic în vederea organizării acţiunilor  sportive conform strategiei judeţene.
m) Modalităţi de colaborare cu organele administraţiei publice locale, inspectoratul şcolar judeţean, alte instituţii implicate în sport:
În vederea realizării obiectivelor propuse DJST Caras - Severin a colaborat  cu Instituția Prefectului, Primăriile orașelor şi comunelor județului, Inspectoratul Şcolar Judeţean  CS, Inspectoratul Județean de Politie CS, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Caraș-Severin și Statia de Ambulanţă. Au acordat sprijin financiar instituţiei noastre în organizarea şi dezvoltarea activităţii sportive, dar şi premierii sportivilor pentru rezultatele obţinute de sportivi .
Direcţia Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin a acordat în această perioadă sprijin organizatoric şi logistic, competiţiilor derulate pe teritoriul judeţului, de către federaţiile sportive naţionale, dintre cele mai importante amintim: Campionatul Naţional Şcolar de înot, Cupa,,Mystic” la dans sportiv, etc, toate aceste acţiuni s-au bucurat de un succes organizatoric deosebit, apreciat ca atare de reprezentanţii forurilor naţionale.
Un rol foarte important în derularea activităţii l-a avut colaborarea foarte bună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, acţiunile desfăşurându-se în parteneria DJST Caraș-Severin - ISJ Caraș-Severin, inclusiv competiţiile cuprinse în cadrul ONSS, astfel că la toate competiţiile au fost rezolvate în condiţii bune problemele organizatorice şi s-au acordat premii stimulative pentru participanţi.

 


Raport privind activitatea D.J.S.T. Caraş-Severin în domeniul tineretului

pentru anul 2017


1. Analiza realizării obiectivelor şi indicatorilor din Programul de centre de tineret-P1
a) Acţiuni din calendarul de acţiuni/proiecte de tineret proprii şi/sau în parteneriat al centrului de tineret
- Numărul acţiunilor: 3
- Tip acţiune:
a. Informare şi documentare: 1
b. Educaţie nonformală: 2
- Numărul de participanţi/beneficiari: 560 / 4.500
- Bugetul alocat şi atras din alte surse: 32.720 lei buget alocat pentru activităţi şi contribuţie atrasă  în natură reprezentând 10.000 lei, servicii de educaţie nonformală.

b) Acţiuni de susţinere:
Bugetul alocat pentru susţinerea centrului a fost de 5.850 lei de la MTS iar susținerea de la Primăria Municipiului Reşiţa este în valoare de 24.420 lei.
2. Analiza realizării obiectivelor şi indicatorilor din Programul de susţinere a acţiunilor de tineret - P2
a) Acţiuni din calendarul de acţiuni/proiecte de tineret proprii şi/sau în parteneriat ale DSJT Caraş-Severin
- Numărul acţiunilor: 2 acţiuni
- Priorităţile îndeplinite ale programului de guvernare pentru acţiunile proprii sau în parteneriat ale DJST CS au fost: susţinerea tinerilor şi implicarea tinerilor în viaţa publică.
- Rezultatele proiectelor au fost:
          Motivarea voluntarilor activi din comunitatea locală,
          Promovarea valorilor voluntariatului ca mijloc de educaţie nonformală,
          Stimularea voluntarilor pentru a încuraja participarea civică în rezolvarea problemelor comunităţii.
Acțiunile proprii: Agenda de voluntariat în cadrul căreia am organizat Săptămâna Naţională a Voluntariatului, Ziua Internațională a Voluntarului și Balul Voluntarilor 2017. Aceste proiecte au fost pe plan local evenimente majore de tineret, corelate cu alte evenimente similare ce s-au desfăşurat la nivelul întregii ţări. Un alt proiect propriu a fost Reșița Urban Quest, ce s-a desfășurat sub forma unor ateliere de lucru ce și-a propus sprijinirea iniţiativelor, a creativității, a potenţialului tinerilor.  
- Partenerii din cadrul proiectelor au fost: Centrul de Voluntariat Reşiţa, Asociaţia Bike Attack Reşiţa, Liceul Traian Lalescu Reşiţa, Liceul Traian Vuia Reşiţa, Asociaţia Prietenii Munţilor, Primăria Municipiului Reşiţa.
 - Numărul de participanţi: 2.000
- Numărul de beneficiari: 9.500
Bugetul alocat pentru acţiunile din calendarul de acţiuni/proiecte de tineret proprii şi/sau în parteneriat ale DSJT Caraş-Severin a fost de 18.717 lei de la MTS.
b) Proiecte selectate la concursurile locale
- Numărul proiectelor finanţate: 2
- Rezultatele proiectelor au fost:
Proiectul Voluntar challenge, organizator Centrul de Voluntariat Reşiţa:
·         Creşterea cu 15% a gradului de informare a 300 de tineri din Reşiţa cu privire la posibilitatea de a activa ca animator voluntar în activităţi din comunitatea locală, într-un interval de două luni,
·       Formarea într-un interval de 2 luni a unui nucleu de animatori de copii şi tineret care să poată desfăşura activități de inițiere în arta circului în Reşiţa.


Proiectul Lectia de ecologie, organizator Asociatia Bike Attack Reșița:
· Dezvoltarea unui sistem de educație nonformală pentru mediu și natură, prin reamenajarea Centrului de Educație Ecologică Anina, ca proiect ce îmbină studiul și instruirea cu activitățile de formare recreativă în natură,
· Ridicarea gradului de conștientizare cu 40% a 200 de tineri privind problemele de mediu din Județul Caraș-Severin şi posibilele soluții alternative ce susțin conservarea resurselor naturale şi a biodiversității, prin organizarea de cursuri de informare pe o perioadă de 2 luni, 5 februarie 2018
·  Îmbunătățirea cu 60% a modului de percepție a 30 de tineri privind necesitatea de a avea activitate în natură, contribuție la formarea de obiceiuri sănătoase în rândul tinerilor, prin practicarea de sporturi şi activități recreativ-educative.
- Partenerii din cadrul proiectelor au fost: Școala de Circ Timișoara, Centrul de Zi Maria Reşiţa, Banat Media, Radio Reşiţa, Liceul Diaconovici Tietz Reşiţa, Liceul Mircea Eliade Reşiţa, Liceul Traian Lalescu Reşiţa, Liceul Traian Vuia Reşiţa, Asociaţia Prietenii Munţilor.
 - Numărul de participanţi: 450
- Numărul de beneficiari: 3.000
Bugetul alocat pentru acţiuni/proiecte de tineret aprobate spre finanțare la Concursul local a fost de 28.100 lei.
c) Proiecte selectate la Concursul naţional de proiecte: nu am avut.

3. Analiza activităţii de turism şi tineri
a) Numărul de copii şi tineri primiţi în Centrele de Agrement: 1025

Nr.

Crt.

Tipul de tabără

Seria/Perioada

Bugetul alocat

Centrul de Agrement

Primiri/Trimiteri

(Nr. Copii)

1

Tabără pentru copii cu handicap

13.07.2017-18.07.2017

17.775 lei

New Paradise-Eforie Nord

45


2

Tabără cu caracter social

28.08.2017-02.09.2017

18.745 lei

Centrul de Agrement Râul Alb

41


 

 

 






 

 


 

 

 

 

 

 




Centralizator cu taberele subvenționate de Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, pentru copii ai căror părinţi deţin certificate doveditoare ale calităţii de revoluţionar eliberate în baza Legii 341/2004

Nr. Crt.
Tipul de tabără
Seria/Perioada
Bugetul alocat
Centrul de agrement
Primiri/Trimiteri (Nr. Co                  pii)

1

Nu este cazul

Nu este cazul

Nu este cazul

Nu este cazul

Nu este cazul


 

 

 

 

 

 


 







 






b) Numărul de copii şi tineri trimişi în Centrele de Agrement ale altor Direcţii Judeţene pentru Sport şi Tineret: 45
c) Numărul de copii şi tineri trimişi în tabere private acreditate: 0

Centralizator cu taberele organizate de D.J.S.T. Caraș-Severin subvenționate
de la bugetul de stat

4. Modalităţi de colaborare cu organizaţiile de şi pentru tineret, consiliile elevilor, fundaţia judeţeană pentru tineret, organele administraţiei publice locale şi alte instituţii cu atribuţii în domeniul tineretului
În anul 2017 putem spune că am avut o bună relaţie de colaborare cu actorii de pe plan local care au atribuţii şi preocupări în domeniul tineretului. Am avut întâlniri periodice, am participat la  formarea unor grupuri de lucru, la formarea unei reţele de funcţionari publici profesionişti în judeţ.
 5. Aprecierea şi evaluarea activităţii personalului cu atribuţii în domeniul tineretului
În ceea ce priveşte personalul cu atribuţii în domeniul tineretului, există o discordanţă majoră în ceea ce priveşte cererea de activităţi de tineret şi standardele de calitate care se impun pe de-o parte şi personalul alocat acestora de cealaltă parte. În 2017 s-a reuşit menţinerea activităţii de tineret, dar aceasta numai prin externalizarea anumitor servicii către ONG-urile pentru tineret din Caraş-Severin şi prin formarea şi atragerea de voluntari. Menţionăm însă faptul că acestea nu sunt soluţii de lungă durată care să asigure continuitatea activităţii de tineret la parametrii optimi, iar în condiţiile nealocării de fonduri pentru asigurarea resurselor umane specializate necesare, aceasta nu va reuşi să acopere nevoile tinerilor înregistrate în judeţul Caraş-Severin.

6. Prezentarea execuţiei bugetare pe anul 2017
Pentru anul 2017 am avut planificat un buget de 197000 lei la acticitatea de sport și tineret


7. Propuneri de optimizare a domeniului tineretului:
Propunerile de optimizarea în domeniul tineretului:
- crearea mai multor oportunităţi pentru tineret în domeniile educaţiei şi ocupării forţei de muncă,
- îmbunătăţirea accesului şi a participării depline a tuturor tinerilor la viaţa societăţii,
- crearea unei solidarităţi între tineret şi societate,
- utilizarea unei abordări trans-sectoriale care să se adreseze tuturor problemelor tineretului,
- recunoaşterea domeniului tineretului ca prioritate la nivel naţional,
- alocarea de fonduri importante pentru activitatea de tineret,
- transformarea centrelor de tineret din proiecte cu caracter permanent în entități cu personalitate juridică distinctă pentru a facilita accesul acestora la programe de finanțare,
- stabilirea cadrului legislativ pentru definirea şi includerea în nomenclatorul de meserii a lucrătorului de tineret.

Propuneri şi optimizarea în domeniul Taberelor şi Centrelor de Agrement:
-       Pe viitor, este necesar pentru o activitate mai intensă, respectiv care să conducă la o creştere în mod semnificativ al elevilor în taberele din cadrul instituţiei noastre, o implicare mai amplă şi concretă a Inspectoratului Şcolar Judeţean pe de-o parte, dar și prezența mai clară pentru optimizarea și organizarea acestor tabere a factorului administrativ local și județean;
-       Bugetarea cu o sumă mai mare a taberelor cu caracter social şi a persoanelor cu dizabilităţi, respectiv creşterea numărului de astfel de cazuri care să beneficieze de aceste tabere în judeţul nostru, dar și alocarea de unui buget separat pentru elevii, tinerii de excepție a fiecărui județ în parte, respectiv olimpici, inovatori, premianți sau/și cu rezultate evidente la nivel ridicat în ceea ce privește pregătirea profesională;
-       Alocarea de fonduri care să acopere în mod real Taberele Naţionale organizate în Centrele de Agrement funcţionale din cadrul Direcţiei Judeţene Pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, cum ar fi de exemplu ”Tabăra Națională de Pictură a Icoanelor pe Sticlă și Lemn, Măști Venețiene” și ”Tabăra Națională Atelier 18”, dar și posibilitatea organizării unor altfel de tabere naționale.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu