Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



joi, 15 februarie 2018

Bilanț portabilitate – aproape 900.000 de numere portate în anul 2017

Pe parcursul anului 2017, au fost portate 892.695 de numere de telefon,din care aproximativ 94% (839.679) sunt numere de telefonie mobilă, în timp ce restul de 53.016 sunt numere de telefonie fixă.„Numărul utilizatorilor care au beneficiat de libertatea oferită de portabilitate a crescut semnificativ în ultimii ani, peste 4,5 milioane
de numere fiind portate până în prezent.Faptul că portabilitatea nu mai este doar un fenomen sporadic, ci a devenit o obișnuință pentru utilizatori ne-a făcut să reevaluăm condițiile în care numerele de telefon se transferă între rețele. Am propus 
reduceri importante ale tarifelor suportate de furnizori în cadrul procesului de portare, de la 7,8 euro la maximum 4,4 euro în cazul telefoniei fixe și de la 5,6 euro la maximum 1,9 euro în cazul celei mobile, pentru fiecare număr portat”, a precizat președintele ANCOM, Sorin Grindeanu.
În total, de la lansarea portabilității și până la sfârșitul anului 2017, aproape 4,5 milioane de numere au fost transferate între rețele, 3,7 milioane dintre acestea fiind numere de telefonie mobilă și aproximativ 700 de mii numere de telefonie fixă. 
Media lunară de portări aferentă anului 2017 a suferit o ușoară scădere față de anul anterior, de la 78.305 în 2016 la 74.391 de portări, iar în lunile ianuarie, decembrie şi martie s-au portat cele mai multe numere- 92.471, 84.805, respectiv 84.324 de numere portate.

Din totalul numerelor portate în 2017, 81% au aparținut persoanelor fizice, iar 19% persoanelor juridice. În procesele de portare desfășurate în anul 2017 au fost implicați 31 de furnizori.

Telefonie mobilă
Furnizorii de telefonie mobilă au reușit în anul 2017să atragă prin portare839.679de utilizatori.Dintre aceștia, cei mai mulți au optat pentru rețeaua RCS & RDS – 384.759, în timp ce Orange a primit prin portare191.767de utilizatori, Vodafone – 155.905, Telekom Romania Mobile Communications – 68.227, iar Telekom Romania Communications – 39.002.

Furnizor
Numere de telefonie mobilă portate în 2017
RCS & RDS
384.759
Orange
191.767
Vodafone
155.905
Telekom Romania Mobile Communications
68.227
Telekom Romania Communications  
39.002
Alții
19

Din cele 839.679 de numere de telefonie mobilă portate în 2017, 49% au fost numere de cartele preplătite.

Telefonie fixă
În anul 2017 au fost portate mai puține numere de telefonie fixă decât în anul 2016. Majoritatea celor 53.016 de numere de telefonie fixăportate în anul 2017 au fost împărțite între principalii furnizori, astfel: RCS & RDS – 23.060, Vodafone - 14.453, Orange – 6.725,UPC România – 5.613și Telekom Romania Communications – 1.456.


Furnizor
Numere de telefonie fixă portate în 2017
RCS & RDS
23.060
Vodafone
14.453
Orange
6.725
UPC România
5.613
Telekom Romania Communications  
1.456
Alții
1.709

În 2017 au fost portate 4.960 de numere independente de locație (cod 037) și 67 de numere gratuite pentru apelant (0800).

Despre portabilitate
Portabilitatea numerelor de telefon oferă utilizatorilor libertate deplină de alegere pentru că permite păstrarea numărului de telefon la schimbarea furnizorului de telefonie.
ANCOM a creat pentru informare site-ul www.portabilitate.ro, unde utilizatorii pot afla în ce reţea funcţionează orice număr de telefon folosit în România, chiar dacă a fost portat. Site-ul oferă detalii cu privire la paşii care trebuie urmaţi pentru a porta un număr de telefon, răspunsuri la întrebări care apar frecvent în situaţia portării numerelor, dar şi sfaturi pentru a evita posibilele probleme care pot interveni pe parcursul procesului de portare. Sfaturile sunt bazate pe situaţiile reale semnalate Autorității de către utilizatori.
Cei interesaţi să afle mai multe informaţii pot accesa pagina de internet a ANCOM sau site-ul www.portabilitate.ro. Pentru a face cea mai informată alegere atunci când își schimbă furnizorul de servicii, utilizatorii pot accesa www.veritel.ro, comparatorul de oferte administrat de Autoritatea de reglementare, care permite compararea tuturor ofertelor operatorilor de telefonie și internet disponibile pe piață.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) este institutia care protejeaza interesele utilizatorilor de comunicatii din Romania, prin  promovarea concurentei pe piata de comunicatii, administrarea resurselor limitate, incurajareainvestitiilor eficiente in infrastructura si a inovatiei. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitatiwww.ancom.org.ro,www.portabilitate.ro si www.veritel.ro. Pentru a testa si monitoriza calitatea serviciului de internet, accesatiwww.netograf.ro.
COMUNICAT DE PRESĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu