Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 8 ianuarie 2018

Situaţia misiunilor şi a efectivelor de jandarmi caraseni

                                                                  
INFORMARE
privind situaţia misiunilor şi a efectivelor de jandarmi angrenate în perioada
24.12.2017 – 07.01.2018.

I. În perioada 24.12.2017 – 07.01.2018,  efectivele I.J.J. Caraş Severin, au executat misiuni de ordine  şi siguranţă publică , după cum urmează:

 a.) MISIUNI DE ASIGURARE:
-          27-29.12.2017 - asigurarea O.P. manifestări cultural artistice organizate în cadrul Târgului de Crăciun din Centrul Civic – mun. Reşiţa cu un efectiv zilnic de 2 jandarmi;
-          31.12.2017/ 01.01.2018 - asigurarea O.P. la manifestarea cultural artistice „Revelion 2017 - 2018” din Centrul Civic – mun. Reşiţa cu un efectiv  de 11 jandarmi;
-     06.01.2018 - asigurarea O.P. pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase - „Bobotează”- de pe raza judeţului Caraş – Severin şi anume Reşiţa, Caransebeş, Băile Herculane şi Moldova Nouă cu cu un efectiv  de 10 jandarmi;  

      b.) MISIUNI DE MENŢINERE: în perioada 24.12.2017 – 07.01.2017:
- în mun. Reşiţa, au fost constituite un număr de 21 patrule mixte în sistem integrat, cu un efectiv de 21 jandarmi.
- în localitatea Bocşa, au fost constituite un număr de 7 patrule mixte în sistem integrat, cu un efectiv de 7 jandarmi.
- în mun. Caransebeş, au fost constituite un număr de 24 patrule mixte în sistem integrat, cu un efectiv de 24 jandarmi.
- în staţiunea Muntele Mic, au fost constituite un număr de 6 patrule de jandarmi, cu un efectiv de 12 jandarmi.
- în localitatea Oraviţa, au fost constituite un număr de 27 patrule mixte în sistem integrat, cu un efectiv de 27 jandarmi.
- în localitatea Băile Herculane, au fost constituite un număr de 15 patrule mixte în sistem integrat, cu un efectiv de 15 jandarmi.
- în zona muntelui Semenic, au fost constituite un număr de 17 patrule de jandarmi, cu un efectiv de 40 jandarmi.
            - la nivelul Detaşamentului 1 Jandarmi mobil Reşiţa, a fost constituită o grupă de intervenţie, zilnică, care acţionează pe două schimburi, respectiv schimbul I între orele : 07.00 - 19.00 cu un efectiv de 4 jandarmi şi schimbul II între orele : 19.00 - 07.00 cu un efectiv de 4 jandarmi.          
            - la nivelul Detaşamentului 1 Jandarmi mobil Reşiţa, a fost constituită o rezervă de intervenţie cu efective din cadrul grupei de acţiuni speciale şi intervenţie antiteroristă, care a fost dispusă în loc vizibil în zone de interes operativ, zilnic între orele : 08.00 - 20.00 cu un efectiv de 2 jandarmi.
    Total efective de jandarmi – 250,  pentru misiunile de menţinere a ordinii publice care au vizat siguranţa cetăţeanului prin realizarea unei prezenţe active a efectivelor în mediile şi locurile cu potenţial criminogen ridicat, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură infracţională şi contravenţională.

      b.) ACTIUNI EXECUTATE ÎN ZONE DE INTERES OPERATIV: în perioada 24.12.2017 – 07.01.2017:
- în mun. Reşiţa, 1 actiune în domeniul comertului stradal cu materiale pirotehnice, pentru combaterea faptelor antisociale, cu un efectiv de 3  jandarmi.
- în mun. Caransebeş, 1 actiune în domeniul comertului stradal cu materiale pirotehnice, pentru combaterea faptelor antisociale, cu un efectiv de 3  jandarmi.
- în mun. Reşiţa, 1 actiune în domeniul silvic pentru combaterea faptelor antisociale, cu un efectiv de 4 jandarmi.
- în localitatea Bocşa, 1 actiune în domeniul silvic pentru combaterea faptelor antisociale, cu un efectiv de 4 jandarmi.
- în mun. Reşiţa, 1 actiune în domeniul comertului stradal cu produse nefiscalizate, pentru combaterea faptelor antisociale, cu un efectiv de 6  jandarmi.

 REZULTATE OBŢINUTE ÎN PERIOADA 24.12.2017 – 07.01.2018

            În urma desfăşurării  misiunilor de ordine publică, efectivele de jandarmi au obţinut următoarele rezultate:
-          infracţiuni constatate de jandarmi: 11
-          infracţiuni constatate în cooperare cu poliţia: 6
-       sancţiuni contravenţionale aplicate: 44, din care:
                     -     avertismente scrise: 19
               -     amenzi contravenţionale: 25       
                     -     valoare sancţiuni contravenţionale: 12000 lei  


               


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu