Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 6 august 2017

Crește consumul de internet pe mobil,potrivit Veritel.ro

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a actualizat pe Veritel.ro – aplicația de comparare a ofertelor telecom – valorile de consum care configurează profilul utilizatorului ocazional, mediu și intensiv de servicii de telefonie mobilă și internet pe mobil din România, pe baza celor mai recente date statistice prelucrate de Autoritate.

 Profilul utilizatorului mediu de servicii mobile
Conform cifrelor ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie mobilă și internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consumă lunar 756 MB trafic de internet mobil, trimite 65 de SMS-uri naționale (dintre care 49 în rețea proprie și 16 în afara rețelei) și apelează în medie 255 de minute de pe terminalul propriu atât în rețea (166 de minute), cât și în afara rețelei (89 de minute). Datele indică o creștere cu peste 50% a consumului de internet pe mobil și o ușoară scădere a numărului de minute și SMS-uri lunare consumate de utilizatorul mediu de telefonie mobilă, care vorbește lunarcu 7 minute mai puțin și trimite cu 8 SMS-uri mai puțin față de intervalul precedent de raportare.
Profilul utilizatorului mediu de telefonie fixă pe Veritel.ro
Potrivit www.veritel.ro, utilizatorul mediu de telefonie fixă vorbește în fiecare lună 35 de minute în rețea și 26 de minute în afara rețelei.
Profilurile pre-stabilite, bazate pe datele statistice referitoare la consumul de servicii de comunicații electronice din România, au fost introduse în Veritel.ro pentru a ușura configurarea unei oferte căutate. Pentru a afla cu exactitate care este cea mai potrivită ofertă telecom pentru nevoile proprii de comunicare, utilizatorii Veritel.ro își pot configura ei înșiși consumul mediu lunar, plecând sau nu de la aceste profiluri predefinite.
Despre Veritel.ro
Folosind aplicația Veritel.ro utilizatorii pot afla în trei pași simpli care sunt cele mai avantajoase oferte de telefonie și internet fix și mobil: aleg categoria de servicii, introduc estimările de consum și primesc o listă cu primele 25 de planuri tarifare în ordinea crescătoare a prețului. În momentul afișării rezultatelor, primesc și alte detalii relevante, precum durata minimă a contractelor, penalități în caz de reziliere sau informații privind eventuale promoții.
Veritel.ro este un instrument independent și necomercial dezvoltat de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații în beneficiul utilizatorilor de servicii telecom din România. Accesul la această aplicație este gratuit și nu este condiționat în niciun fel, utilizatorii având acces rapid la toate ofertele publice ale tuturor operatorilor de comunicații din România.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) este instituția care protejează interesele utilizatorilor de comunicații din Romania, prin  promovarea concurenței pe piața de comunicații, administrarea resurselor limitate, încurajarea investițiilor eficiente în infrastructură și a inovației. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitați www.ancom.org.ro,www.portabilitate.ro și www.veritel.ro. Pentru a testa și monitoriza calitatea serviciului de internet, accesați www.netograf.ro.
Proiectul „Aplicație online pentru compararea ofertelor de comunicații destinate utilizatorilor finali” a fost implementat de ANCOM în cadrul Operațiunii 1 „Susținerea implementării de soluții de e-guvernare” a Domeniului Major de Intervenție 2 „Dezvoltarea și creșterea eficienței serviciilor publice electronice”, din Axa Prioritară 3 „Tehnologia Informației și Comunicațiilor pentru sectoarele privat și public" aferente Programului Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice”, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

COMUNICAT  DE PRESA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu