Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



joi, 24 august 2017

Un nou teren cu gazon sintetic de fotbal la Resita

 Preşedintele Asociaţiei Judene de Fotbal Caraş-Severin a fost forţa motrice în parteneriatul de asociere dintre Federaţia Română de Fotbal şi primăria Reşiţa, privind  reabilitarea terenului Gloria Reşiţa, lucru recunoscut public atât pe primarul Reşiţei, dl. Ioan Popa , cât şi de preşedintele FRF, Dl. Răzvan Burleanu, în cadrul conferinţei de presă susţinută marti, la Reşiţa
Terenul de iarbă de pe arena Gloria va fi înlocuit cu o suprafaţă sintetică, iar tribuna principală va fi şi ea reabilitată. Detaliile colaborării dintre FRF şi administraţia publică locală reşiţeană au fost discutate în cadrul unei vizite efectuat-o la Reşiţa, delegaţia FRF fiind condusă de către preşedintele Răzvan Burleanu. Din delegaţia FRF prezentă la Reşiţa au mai făcut parte: Aurel Ţicleau, Ciprian Paraschiv şi Dănuţ Petcu.
 „Federaţia Română de Fotbal a reuşit, la începutul acestui an, să-şi proiecteze pentru 2017-2018 un buget de investiţii de două milioane de euro, exclusiv din surse private, un fond pe care am reuşit să-l constituim. Dorim să ne asociem cu autorităţile locale şi, în urma acestor asocieri, să dăm naştere unor terenuri de fotbal, e vorba de 17-18 terenuri în România,  în perioada 2017-2018. Discuţiile cu domnul primar Ioan Popa au fost foarte bune în această perioadă, de la întocmirea contractului până la toate celelalte discuţii pe care le-am avut, astfel încât avem acum un angajament ferm. Totul vine ca o recunoşatere a managementului bun care se face la Reşiţa.”, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.
 „La iniţiativa lui Viorel Lolea, am pornit discuţiile cu Federaţia Română de Fotbal, în vederea unui parteneriat pentru realizarea unui teren sintetic la fosta bază sportivă Gloria. Spun fosta bază sportivă, pentru că, după 7-8 ani de procese, Primăria Reşiţa a reuşit acum câteva luni să-şi aducă acasă această bază, aflată într-o avansată stare de deteriorare. Acest parteneriat a venit ca o mănuşă, noi vom pregăti partea de infrastructură a terenului, drenajul şi altele, lucrări pe care ne-am angajat să le facem în luna septembrie şi în prima jumătate a lunii octombrie, urmând ca în perioada 15 octombrie-15 noiembrie să finalizăm şi amplasarea terenului sintetic. Trebuie să vedem ce vom face cu tribuna principală, care e destul de deteriorată, dacă putem s-o reabilităm sau facem alta în loc. Pentru că acum, după cooptarea copiilor lui Lucian Dobre, avem aproape 300 de copii la centrul de copii-juniori, şi e bine că vom putea folosi ambele baze sportive”, a declarat primarul Ioan Popa.
 Parteneriatul pentru reabilitarea arenei sportive Gloria presupune o investiţie de 150.000 de euro din partea Federaţiei Române de Fotbal, costurile lucrărilor la care s-a angajat administraţia publică reşiţeană ridicându-se la aproximativ aceeaşi sumă.
 La finalul conferinței de presă susținută în sala de ședințe a Primăriei Reșița, primarul Ioan Popa i-a înmânat lui Răzvan Burleanu un „Însemn de recunoștință” pentru dezvoltarea și promovarea fotbalului în Municipiul Reșița. Nici președintele FRF nu a rămas mai prejos și i-a oferit edilului un tricou personalizat al Naționalei cu numărul 12.
 Este o mare onoare pentru mine, în calitate de preşedinte de asociaţie judeţeană să avem în mijlocul nostru un oaspete de înaltă ţinută şi mă refer aici la domnul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, un  bun manager care a venit mereu în slujba echipelor şi căruia îi doresc un bun venit în municipiul nostru.Astăzi (nr. – marţi), aici, la Reşiţa avem un bun exemplu al modului de lucru dintre  Federaţia Română de Fotbal, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Caraş-Severin şi primăria Reşiţa, a cărui finalitate este  încheierea unui parteneriat cu autoritatea locală a municipiul nostru reședință de județ legată de proiectul de investiţii în infrastructura sportivă a Reşiţei. La acest capitol doresc să salut interesul pe care domnul primar Ioan Popa, un edil care şi-a dorit mereu înalta performanţă la Reşiţa. Tocmai de accea consider că sunt întrunite toate cerinţele care să constituie punctul de pornire în obţinerea înaltei performanţe.În toată această perioadă s-au pus bazele reorganizării clubului din Valea Domanului pe principii de performanţă ale dezvoltării  fotbalului juvenil, prin crearea unei adevărate academii de fotbal reşiţene.  
Această asociere dintre  Federaţia Română de Fotbal şi autorităţile locale reşiţene este parte integrantă în programul de dezvoltare al fotbalului local, iar construirea unui teren modern la Reşiţa, în cartierul Govândari este condiţia mai mult decât necesară pe care copii şi juniorii Reşiţei o merită din plin, tocmai pentru ca aceştia să crească sănătos într-un mediu propice performanţei” a precizat Viorel Lolea, preşedintele AJF Caraş-Severin.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu